Guest Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 witam..mam pytanie odnośnie obowiązku używania kapoków nad łódce...otóż 2 dni temu w okolicach zatoki teleśnickiej płynąć łódką ze znajomym zatrzymała nas policja...dostaliśmy po 200zł mandatu za brak kapoków?? czy rzeczywiście w tym roku obowiązuje przepis używania kapoków na łodkach dla każdej osoby w bieszczadach????
TOMMY33 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 MI sie wydaje ze taki nakaz obowiazuje wszedzie ? a jak nie to powinien
Gochu Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Z tego co ja wiem to zawsze tak było. Zresztą pływanie bez kapoka to jak jazda samochodem bez pasów... ryzyko destruktywne
opelot Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Temat już był poruszany wcześniej: http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=636&p=11482#post11482 Wypożyczając rowerki zawsze trzeba było mieć kapoki bo Policjia sprawdzała. Nie muszą być założone.
wiechu Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 witam..mam pytanie odnośnie obowiązku używania kapoków nad łódce...otóż 2 dni temu w okolicach zatoki teleśnickiej płynąć łódką ze znajomym zatrzymała nas policja...dostaliśmy po 200zł mandatu za brak kapoków?? czy rzeczywiście w tym roku obowiązuje przepis używania kapoków na łodkach dla każdej osoby w bieszczadach???? trzeba miec choc mimo wielu kontroli i braku kapoku nigdy nawet nie zostalem upomniany - byc moze nad Soline zawitali sezonowi - wiec moze byc roznie ps. sorki za brak polskich znakow ale pisze z klawiatury bez takowych.
iper Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Jeśli wędkujesz to jeszcze oprócz kapoków (nie trzeba zakładać, ale muszą być na stanie) musisz posiadać rzutkę z atestem (jak wszystko) a jeśli poruszasz się pojazdem zmotoryzowanym to w asortymencie powinna się jeszcze znaleźć gaśnica i światło - lampa sygnalizacyjna ale to już po zmroku, chociaż nie wiem czy jak ktoś by się nie uczepił żebyś okazał to chyba byś miał obowiązek takowy ;P Jeśli się mylę poprawcie mnie ;P Pozdrawiam
mapet77 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Jeśli wędkujesz to jeszcze oprócz kapoków (nie trzeba zakładać, ale muszą być na stanie) musisz posiadać rzutkę z atestem (jak wszystko) a jeśli poruszasz się pojazdem zmotoryzowanym to w asortymencie powinna się jeszcze znaleźć gaśnica i światło - lampa sygnalizacyjna ale to już po zmroku, chociaż nie wiem czy jak ktoś by się nie uczepił żebyś okazał to chyba byś miał obowiązek takowy ;P Jeśli się mylę poprawcie mnie ;P Pozdrawiam Rzutkę tylko dla jednostek o długości przekraczającej 3,5m
robin Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Kapoki wszędzie są niezbędne, oczywiście używane.http://www.rmf24.pl/fakty/news-poszukiwania-wedkarza-ktory-wpadl-do-narwi,nId,355359
Recommended Posts