Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

widziałem ostatnio w moim sklepie nowe 'rewelacje' od Jaxona i zaciekawił mnie koszyk, do którego ładujemy zanętę i na końcu wciskamy w nią haczyk. Denko koszyka jest ruchome na jakiejś tulejce ze sprężyną i powoli wypycha zanętę (wypychając również naszą przynętę z haczykiem).

Jakby nie patrzyć zapewnia to, że przynęta znajdzie się bezpośrednio przy (a nawet w) zanęcie oraz że nasz zestaw nie poplącze się podczas rzutu. Jednak bardzo zastanawia mnie czy spełnia to w jakikolwiek sposób swoje zadanie czy jest to tylko chwyt marketingowy. Trochę śmiem wątpić, że ryba będzie chętnie podchodzić do przynęty znajdującej się w odległości 2cm od metalowego koszyka.

Stąd pytanie, testował ktoś już może taki wynalazek? Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam :)

Posted

Testować nie testowałem ale szczerze Ci powiem, że miałem zamiar porozglądać się za takim koszykiem. Czytałem artykuł Waldemara Ptaka. Używa go do łowienia karasi przy ścianie zielska. Żyłka przechodzi centralnie przez koszyk a krótki przypon sygnalizuje branie natychmiastowo dzięki czemu ryba nie ma możliwości wejść w zielsko. Fajny patent. Kupie i przetestuję ;)

Posted

Ja uzywam go jak tylko pojawił sie tylko w sklepie i za namowa sprzedawczyni zakupiłem 2 sztuki.Dobrze sie sprawuje na wodach stojacych,bo do tego jest przeznaczony

Posted

Witam,

taki typ koszyka, to nie żadna nowość, tylko plagiat (w dodatku mało udolny) koszyczka zanętowego firmy Middy "Shotgun Feeder".

Ten koszyczek firmy Middy jest o tyle lepszy, że jest mniej widoczny w wodzie, natomiast ta polska podróbka jest czarna... - w płytkich łowiskach z czystą wodą, taki czarno-błyszczący koszyczek to kompletna katastrofa.

Link do produktu:

http://leszcz.home.pl/Koszyczek_Middy_SHOT_GUN_FEEDER-1587.html

Link to filmiku przedstawiającego działanie:

Pozdrawiam

• 4 months later...
Posted

Witam spotkałem sie z czymś dla mnie nowym a mianowicie koszyk zanętowy ze spreżyną:D Łowiliscie juz na coś takiego? mi to dość obiecująco wygląda:beer: link do filmiku:

Posted

Dzisiaj własnie go zakupiłem:) bede testował zaraz po stopnieniu śniegu, kupiłem go za 5 zl w sklepie w Tyczynie:) myśle ze da rade na stawach ewentulanie jeziorkach:) pozdrawiam

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Powiem tak używałem go raz to jak wypchalo mi zanęte to haczyk się zahaczył o oczko w koszyku i lipa. Za drugim razem dało rade:) tylko ze próbowałem na wisłoku.