Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam interesuje mnie czy ktoś łowi na tej rzeczce i z jakimi wynikami?

Mam zamiar się tam wybrać może w przyszłym roku, tam musi być pstrąg. Rzeczka górska która źródła ma gdzieś w okolicach Karlikowa, a do Sanu wpada w Trepczy.

Przejeżdżałem przez nią kilka razy i wygląda obiecująco...

Posted

Witam,na Sanoczku łowiłem dosyć często raczej z mizernymi wynikami.Trafiały się wymiarowe kropki ale rzadko.Wtej chwili po kilku wodach powodziowych rzeka się zmieniła,nurt się zwolnił a dno zamuliło.Na wiosnę możesz spróbować pochodzić za pstrągiem ale rewelacyjnych wyników raczej Ci nie wróżę.

• 6 months later...
Posted
Koledzy czy łowił ktoś w tym roku na sanoczku? Warto się wybrać?

W tym roku jeszcze nie łowiłem, ale w tamtym i dwa lata temu owszem. Nawet nie dokonywałem wpisu w rejestr bo szkoda straconego wyjścia. Wymiarowego pstrąga można trafić, ale trzeba być w czepku urodzonym. Wieśniaki w górnym sanoczku wytępili wszystko robakami i prądem.

• 5 months later...
Posted

Witam

Na Sanoczku z tego co widziałem pływają ładne klenie takie max 50cm ale od razu piszę że parę sztuk ale takich z przedziału 40-30 jest trochę. Z opowieści znajomych to dużo okonia. Poza tym brzanki, kiełbie, ukleje i wspomniane klenie i okonie. Klenie współpracują na spina ( szczególnie gumy), widziałem jak znajomy ładne łapał. Teraz woda strasznie niska, prawie potok się zrobił ale dzisiaj ładnie popadało to na pewno woda się podniesie. A za młodu udało mi się złapać lipienia na sanoczku:) (20cm) ale jednorazowa przygoda.

• 5 months later...
Posted

Witam, czy ktoś w tym roku obławiał sanoczek ,jest sens tracić tam wpis czy jest szansa na pstrąga wczesną wiosną prosze o opinie tych co tam łowili i ewentualnie miejscówki mam ochotę sie tam wybrać i popróbować.

Pozdrawiam

Posted

Widze że nikt tam nie łowi:( więc i ja sobie odpuszcze pewnie nie warto ,pewnie miejscowi wszystko wytłukli,szkoda.Myślałem że coś sie zmieniło od tamtegorocznych wpisów.A taka ładna woda:).Ehhhhhh rozmarzyłem się...:)Pozdrawiam

• 5 weeks later...
Posted
Witam, czy ktoś w tym roku obławiał sanoczek ,jest sens tracić tam wpis czy jest szansa na pstrąga wczesną wiosną prosze o opinie tych co tam łowili i ewentualnie miejscówki mam ochotę sie tam wybrać i popróbować.

Pozdrawiam

Dołączam się do pytania. Ktoś łowił na tej rzeczce? Mieszkam o rzut beretem ale nie wiem na jakim odcinku najlepiej próbować szukać pstrąga lub w ostateczności klenia. Proszę o poradę.

Posted

Ja łowiłem koło drewnianego mostu w trepczy i sidały mi ładne ukleje i okonie. Rzeczka jest bardzo ładna i przyciąga mnie swoim wyglądem. Poniżej tego mostu jakiś 200-300 m kolega wyciągnoł klenia a ja małego pstrąga. Bardzo lubie łowić w tej rzeczce szczegulnie na spining poniewasz w lecie woda jest cieplutka i ma kamieniste dno przez co bardzo fajnie się w niej brodzi w adidaskach i krutkich spodenkach a widoki między Dąbrówką a trepczą są pienkne może puźniej wkleje zdjęcia bo jest co podziwiać

Posted (edited)
Ja łowiłem koło drewnianego mostu w trepczy i sidały mi ładne ukleje i okonie. Rzeczka jest bardzo ładna i przyciąga mnie swoim wyglądem. Poniżej tego mostu jakiś 200-300 m kolega wyciągnoł klenia a ja małego pstrąga. Bardzo lubie łowić w tej rzeczce szczegulnie na spining poniewasz w lecie woda jest cieplutka i ma kamieniste dno przez co bardzo fajnie się w niej brodzi w adidaskach i krutkich spodenkach a widoki między Dąbrówką a trepczą są pienkne może puźniej wkleje zdjęcia bo jest co podziwiać

Ja byłem wczoraj na chwilę, jechałem od strony dąbrówki. Szedłem prawym brzegiem i nie mogłem za bardzo dojść przejść później bo zaczynały się prywatne posesje chyba. To prawda rzeczka wygląda bardzo fajnie tylko nic nie skubało twistera... Jest dość płytko i sporo zaczepów.

Mapka

O którym moście mówisz? Bo ja łowiłem jakoś do punktu C między pierwszym (A) i drugim (B) mostem.

Edited by Orzel
Posted

achodziło mi o B fajne miejsce na lato na spławik. Można tam połowić. idąc dalej jest kilka głebszych miejsc. w okolicach D https://maps.google.pl/maps?saddr=Nieznana+droga&daddr=Nieznana+droga+to:49.584229,22.180145&hl=pl&sll=49.582282,22.17453&sspn=0.02148,0.055747&geocode=FU6C9AId0DFSAQ%3BFT2f9AIdcnpSAQ%3B&dirflg=w&mra=mi&mrsp=2&sz=15&t=m&z=15 jest też dobre miejsce ale trzeba tam iść dośc daleko bo to srodek lasu. generalnie od D do E jest fajne glębsze miejsce. Przynajmniej było w tamtym roku

Posted

Dzięki za wskazówki, tylko aby dostać poprawnego linka do mapy trzeba wcisnąć przycisk po lewej stronie google maps masz Moje miejsca, na prawo od tego drukuj i dalej Link, bo link na górze jest ten sam cały czas (czyli ten co ja wkleiłem).

Wybiorę się niedługo ze spinem dalej za ten most, skoro mówisz że jest głębiej :)

(jakbyś mógł to prosiłbym o linka do tej mapy jeszcze raz z tymi punktami)

Posted
Na jaki spławik ? Woda górska :confused:

Jak na tej rzeczce nie łowią na siatę i nie piorą prądem, to i tak można powiedzieć, że "Sportowcy" ;).

Posted (edited)
Hehe a goście sobie jeszcze mapy wklejają :D

O co Ci chodzi? Czy ja powiedziałem, że łowię na spławik na górskich??? Chyba nie bardzo?

Edited by rapala