Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, od dłuższego czasu łowie w tym stawie szczupaki, małe duże. Staw jest prywatny ale własciciel pozwala tam łowic (mało co go tam widuje) ale nie wolno smiecic.Dawniej w tym stawie było mnóstwo karasi, karpi, linów itp ale ktos wpuscił drapieżnika i mało co sie łapie na robaka a czesto tam przyjezdzaja poczatkujacy wedkarze.

Namiary na staw:

1-kościół w Czarnej Sędziszowskiej

2-to ten własnie staw

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Jasne:)

1-zwirownia w czarnej sedzoszowskiej

2-krzyzowka sedziszow mlp./bratkowice/kolbuszowa/krzywa

3- kosciol w czarnej sedziszowskiej

4- staw szczupali

Ale widze ze ty od strony ropczyc to jedziesz borek wielki-boreczek-czarna sedziszowska

Posted
...a czesto tam przyjezdzaja poczatkujacy wedkarze.

A o wiele częściej miejscowi i na tym małym oczku po 3 żywcówki rozkładają:mad:

W tamtym roku coś się tam działo, szczupak się wytarł, okonie brały ale teraz to ciężko tam o jakieś życie. Niestety

Posted

Niema co się napalać.Szczupaczki,okoniki coś tam zostało karasia.W tym roku byłam tam z pięć razy...po prostu sentyment.Kiedyś spędzałem tam każdą sobotę,ale to było kiedyś:(

Posted
Kiedyś spędzałem tam każdą sobotę,ale to było kiedyś:(

Kiedyś też z moją ówczesna dziewczyną, teraźniejszą żoną, spędzałem każdą sobotę... Ale to było kiedyś. teraz uciekam nad wodę:D

Posted
Witam, od dłuższego czasu łowie w tym stawie szczupaki, małe duże.

Kolego napisz jakie te szczupaki duże... w tym roku w czerwcu złowiłem tam kilka pistolecików (góra 25), w lipcu jak tam byłem woda po prostu zakwitła,. Szkoda tego bajorka bo sentyment (dawniej karpiki, karasie brały świetnie i okoń się pokazał i to duży )

Ano tak to mniej więcej wyglądało. Dwa pistolety i po godzince zblazowania zawinąłem do domu. Czarna lista :)

A tak poza tym szkoda żeby koledzy z forum kilometry bili żeby ten naprawdę "wychytany" jak to mówią niektórzy (coś w tym jest) stawek odwiedzali.

A o wiele częściej miejscowi i na tym małym oczku po 3 żywcówki rozkładają

... Dla nich szczupak 40 to okaz

• 5 months later...
Posted

Witam!

Byłem dziś na piekle w poszukiwaniu okonia a co zastałem to koszmar :eek:.

Pierwszy staw (czysty) ok bez lodu zero kontaktu z ryba.

Przeszedłem na drugi (brudny) w połowie skuty cienkim lodem a w miejscach bez lodu pływają zdechłe ryby pełno okonia, karasia, ładne szczupaki. W zimie pewnie nikt tam nie zaglądał i oto skutki. :mad:

Posted
OJP.:eek: Masakra:mad:

Mam swój stawek to samo nie pomogły przeręble 2m wody ponad 30Cm lodu za zimno było jak na takie kopańce

Posted

Dziwne, bo ja w oczku 3x2x1,7h nie rozbijałem lodu, kompletnie nic nie robiłem a rybki przeżył i to nie same karasie bo i lin tam pływa okoń

Posted (edited)

Co kolego masz na myśli 3x2x1,7h ja napisałem stawik znajomy ma oczko tak ok2x2x1m i karasie ozdobne i nic mu nie padło .Mi karasie i to takie po 30cm przeżyły padło kilka amurów 2 szczupaki po ok60cm i kilka młodych pewnie z tego roku, karpie po 50cm też kilka przynajmniej tyle pływało po zejściu lodu do góry brzuchem

Edited by rapala