tomek21 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 (edited) Witam wszystkich nie znalazłem nigdzie tematu o Brombie więc postanawiam zapytać jak oceniacie tą przynętę ? Edited December 3, 2011 by tomek21
Andre Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 U mnie furory raczej nie robi, no może gdyby miała mocniejsza pracę. Z Huntera wolę Insecty i chrabąszcze.
lisses Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 U mnie podobnie jaku kolegi Andre. Insect to jest naprawdę skuteczna przynęta, pomijając jakość wykonania (zaczęła częściowo schodzić powłoka lakiernicza, albo trafiłem na taki egzemplarz). Nie wytrzymał dwóch miesięcy, ale zrekompensował ilością ryb:D
tomek21 Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Zastanawiam się właśnie czy kupić Brombe i nie mogę się zdecydować. Może lepiej zainwestować w coś innego?
marekn Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Sam na to nie łowiłem, ale np. kolega wygrał zawody na Sanie, łowiąc grube klenie właśnie na to. Osobiście używam robali własnej produkcji, czegoś na kształt krzyżówki Bromby i Insecta, i około 80% kleni w tym roku wyjąłem właśnie na nie.
lama Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Bromba to super przynęta-polecam! Bez niej nie ruszam się nad wodę. Jej główną zaletą jak dla mnie jest jej lotność. Najczęściej używam większej jej wersji. Poza tym na naszym forum jest kilku Kolegów wykonujący robale i myślę, że niedługo będzie możliwość ich kupna.
jon987 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Bromba tak ale z lipy a nie to badziewie z plastiku poczekaj @Dzięcioł na pewno wystruga jakieś robale i wystawi na zimę.
lama Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 @jon987, wynika z tego, że znasz dobrze te przynęty! Ja znam tylko to "badziewie". Co do "badziewia", to zgodzę się, że podczas długiego użytkowania odpada trochę lakier, ale jest to spowodowane uderzaniem kotwiczki o korpus. Może dokonasz jakiegoś bardziej szczegółowego porównania, tych tak różniących się od siebie przynęt. Bo widzę, że łowiłeś na jedną i drugą Brombę. Fajnie jakbyś wstawił jakieś zdjęcie SWOJEJ starej Bromby, chętnie zobaczę pierwowzór.
jon987 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Jakiś czas temu szukałem Bromby była nie osiągalna zalogowałem sie na stronce A.L i złożyłem zamówienie dosyć długo czekałem,i już się poddałem kiedy dostałem wiadomość ze czekają na mnie 2szt ucieszyłem się jak szalony.Pierwsze testy nad wodą były zadowalające przynęta była warta swej ceny,złowiłem dużo kleni to była przynęta nr1.Do dziś żałuje że jedną odsprzedałem kumplowi,a drugą odgryzł mi szczupły.Potem wobki rozpełzły się po allegro kupiłem wtedy Brombe i dwa chrabąszcze.Chrabąszcze służą mi do tej pory Bromba już nie,stara Bromba to wyrób z lipy ładnie pracowała smużyła cudnie a te obecne to plastiki,były momenty ze szła pod wodę mimo wysoko uniesionego kija wywracała się to już nie było to samo więc zmieniła właściciela może mi się właśnie taka trafiła ,@lama nie zrozum mnie źle ja nikomu nie zabraniam kupować woblerów A.L po prostu mi ta Bromba nie odpowiadała.
Andre Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Wstawiałem już gdzieś na forum zdjęcie starego i nowego chrabąszcza. Wstawię jeszcze raz. Wprawdzie nie jest to Bromba ale pogląd jest. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
jon987 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Stara Bromba w niej było to coś Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
lama Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 @jon987,dziękuję za odpowiedź. Oczywiście każdy kupuje to co chce, to nie podlega dyskusji. Ja wyraziłem swoja opinię Ty swoją, na tym polega dyskusja. Mi zależało na tym, aby ktoś kto łowił na obie te przynęty, wyraził swoje odczucia na ten temat dokonując również wizualnego porównania. Ponieważ wiele osób wyraża opinie na ten temat znając to tylko z teorii zależalo mi na opini praktyka. Jeszcze raz dziekuję za Twoją opinię. @Andre, dziękuję rownież za super wizualizację. Zgadzam się. Porównanie starego z nowym wypada z korzyścią na rzecz tego pierwszego. Nie zmienia to faktu, że.... kto łowi na woblery A.L to wie co chciałem napisać.
jon987 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 I tu @Lama masz całkowita racje każdy kupuje co komu pasuje ale mi się zrymowało.Również dziękuję za dyskusję.
tomek21 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Właśnie kupiłem dwie Bromby.Pożyjemy zobaczymy jak będą się sprawować po zimie:)
Dzienciol Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Oby tylko stery wytrzymały. Wabik jest fajny, ale często te grube sztywne stery pękają.
kroku Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Na bromby łowię ok 2 lat z super wynikami San i jezioro Solińskie .Tam gdzie czasem na rzece zawodziły inne wobki ,smużak od A.L był nie do zastąpienia,dodam że na brombę złowiłem na Solinie bolca ok 70 cm .Co do wykonania stara a nowa bromba-stara była bardziej z sercem robiona, lecz różnicy w braniach nie zauważyłem.Minusem jest bardzo mała skuteczność zacięć ,ale polecam w 100% jak inne wobki Lipińskiego.
lama Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Oby tylko stery wytrzymały. Wabik jest fajny, ale często te grube sztywne stery pękają. Wiem do kogo "pijesz":D. U mnie na razie wszystkie zdrowe, ale jakby co to sprzęt miej w gotowości!
Recommended Posts