dzidowski Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Witam wszystkich i proszę o przybliżenie mi tego łowiska,jak i co tam można "znaleśc"? Od spławika,po,grunt.
nsevo Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 (edited) Praktycznie to samo co na solinie,górny odcinek od mostu do kamieniołomu w bóbrce należy do wód górskich,można tam złowić troć lub ładnego pstrąga.Oczywiście przepisy takie same jak na wodach górskich.Od kamieniołomu woda nizinna.Zalew myczkowiecki był nawet pierwszy zbudowany niż soliński.Sam osobiście wędkowałem tam kilka razy ze spiningiem.Złowiłem szczupaka 65cm i kilka okoni.Myślę ze w tym roku też odwiedzę to łowisko,na solinie +taki że tam mam łódkę i tam głównie łowię. Edited March 8, 2012 by nsevo
dzidowski Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 :beer:Jest OK,dzięki ja też spiningóje,ale czasem lubie poleniuchowac przy gruntówce.Czy jest tam karp,leszcz,itd...?
woojoo Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Wędkowałem tam kilka lat temu będąc na wczasach w Myczkowcach. Łowiłem tylko na spinning, trafiały się naprawdę ładne okonie. A z tego co zaobserwowałem, to "grunciarze" łowili naprawdę piękne leszcze. Pozdrawiam.
marekn Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 (edited) .Oczywiście przepisy takie same jak na wodach górskich. Nie do końca, wymiar ochronny pstrąga wynosi 40cm, poza tym zwiększono odcinek górski. Teraz woda nizinna rozpoczyna się dopiero od "Andrzejówki". A dokładnie, jak napisał niżej ZDZISŁAW CZEKAŁA, od tego miejsca dopuszczone są przynęty naturalne. Edited March 8, 2012 by marekn
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Praktycznie to samo co na solinie,górny odcinek od mostu do kamieniołomu w bóbrce należy do wód górskich,można tam złowić troć lub ładnego pstrąga.Oczywiście przepisy takie same jak na wodach górskich.Od kamieniołomu woda nizinna. Kolego jak podajesz informacje na forum to niech będą one PRAWDZIWE i nie wprowadzają w błąd. CAŁY zalew Myczkowce jest wodą GÓRSKĄ. Od mostu w Solinie do granicy między miejscowościami Bobrka i Myczkowce, mniej więcej na wysokości Andrzejówki (dużo niżej niż kamieniołom), przynęty sztuczne. Zakaz spinning-owania od 01.09. do 31.01. Lipień okres ochronny od 01.01. do 31.05. Pstrąg potokowy wymiar ochronny 40 cm. Poniżej Andrzejówki do zapory w Myczkowcach wszystkie przynęty. Lipień okres ochronny od 01.01. do 31.05. Pstrąg potokowy wymiar ochronny 40 cm. Oczywiści obowiązują przepisy wód górskich (jedna wędka i od świtu do zmierzchu).
dzidowski Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 :beer:Jednym słowem z gruntówką nie ma tam po co się wybierac?
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Możesz dlaczego nie tylko, że z jedną i w dzień. W górze będziesz łowił na sztuczną rosówkę, a w dole na naturalną (żywą). Oczywiście mając opłatę na wodę górską.
dzidowski Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Kolego jak podajesz informacje na forum to niech będą one PRAWDZIWE i nie wprowadzają w błąd. CAŁY zalew Myczkowce jest wodą GÓRSKĄ. :beer:Dzięki za info Zdzichu,ale gośc,który pisał przed Tobą miał chyba wiadomości z przed kilku lat,więc się nie złośc
nsevo Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Może nie z przed kilku lat bo nowy informator jest od 2012r na który nie popatrzyłem jeżeli chodzi o myczkowce za co przepraszam.Wymiar pstrąga 40cm był i jest nadal.A gdzie jest granica też ciężko wywnioskować czytając tylko wykaz ,,Od mostu w Solinie do granicy między miejscowościami Bobrka i Myczkowce,, Nie każdy wie gdzie jest jakaś andrzejówka i nie jest opisana w informatorze. Oczywiście jest możliwość usunięcia mojego postu na forum i podania dokładnych informacji bez bulwersacji i sam dziękuje również za info,jako że wędkowałem tam 2 lata temu i tak jak pisałem granica była do kamieniołomu w bóbrce.
papltr Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Od czerwonego w stronę zapory. Jak łatwo rozpoznać to miejsce gdy się już będzie nad wodą? Tu gdzie zaznaczyłem na czarno jest płycizna porośnięta roślinami wodnymi (m.in moczarką) i od niej w stronę zapory jest woda nizinna. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 ...od niej w stronę zapory jest woda nizinna. Kolego zbiornik zaporowy MYCZKOWCE jest CAŁY wodą GÓRSKĄ już o tym było, a Ty dalej wprowadzasz kolegów w błąd.
papltr Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 W zeszłym roku w informatorze był błąd. Napisane było że woda górska kończy się poniżej kamieniołomu w Bóbrce a kilka stron dalej że od Andrzejówki. Nie doczytałem tego drugiego i byłem kawałek dalej za kamieniołomem. Przyszła straż i mi to wytłumaczyła że jest błąd i to tylko upomnienie ale następny raz już będę normalnie traktowany. W rejestrze wpisałem to na wody górskie. Strażnik oznajmił mi że właśnie poniżej Andrzejówki mam wpisywać w rejestr w wody nizinne.
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 To było w zeszłym roku teraz jest 2012 i na stronie (http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/30/wiadomosci/55632/pliki/informator_2012.pdf) stoi jak byk.
Kai Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Dzisiejszy rekordzik mierzył 58cm i skusił się na woblerka 6cm w kolorze pstrąga. Emocji nie brakowało na żyłce 0,16:D:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
rapala Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) @Kai ,no to dowaliłeś do pieca!Piękna rybka.GRATULACJE! Edited April 22, 2012 by rapala
kroku Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Bravo kai na pewno emocje były ciekawe ,ale bestia!! Każdy coś łowi a ja nic ,mimo to gratulacje . Ja się jeszcze odkuje,tylko niech woda opadnie .
Kai Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Dzięki wszystkim:) @LuJu zalew dokładnie Myczkowiecki
LuJu Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Coś mi właśnie jeziorem pachniał ten pstrągal . Piękny kabanos!
Kai Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Przyjrzyj się bliżej potokowiec ma czerwone plamy i obwódkę biała a troć właśnie nie ma obwódki
krs Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Gratulacje @Kai. Przeniosłem posty z "Jak było dziś na rybach" do właściwego wątku czyli Zalewu Myczkowce
Recommended Posts