Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Rozglądam się za pierwszymi spodniobutami na rzekę. Nie trzeba mi neoprenów ani żadnych droższych udogodnień. Jak rozpadną mi się pierwsze i będę wiedział czego oczekuję to poszukam lepszych. Macie coś do polecenia?

Czytałem o SPODNIOBUTY LEMIGO LEXPO 997, Kameleonach (polska firma) i Cupido ( ciekawostką jest to, że są jako jedyne z materiału i sprzedawca je zachwalał). Nie chcę chińczyzny. Nie oczekuję kosmosu, ale pasuje żeby wytrzymały ze 2 wypady w tygodniu przez co najmniej sezon.

Przerabialiście już taki temat?

Pozdrawiam.

Posted

Lemigo lexpo w moim wykonaniu zostało przeczołgane, przedrapane, zatapiane... i wytrzymało rok... ale polecam mimo wszystko w tym przedziale cenowym.

Posted

Lemigo na pewno wytrzymają. Kolega używa ich piąty sezon (intensywnie) i wszystko z nimi w porządku. Sam mam je już chyba trzeci i też nie narzekam. Za taką kasę...

Posted

Z mojej strony polecił bym ci spodniobuty firmy Ocean tylko że cena do 200zł ale warto dodać. Zreszta wystarczy poczytać też opinie.

Posted (edited)

Ja zakupiłem 3 lata temu w Karinie spodniobuty (najtańsze jakie były), sama guma, zapłaciłem 75 zł i do tej pory bez zarzutu się sprawują, do tego używałem je czasami do chodzenia po polach, i pożyczałem bratu do jazdy quadem po błocie, test przeszły pomyślnie :).

Edited by Pittspeed
Posted

Jeśli wodery to według mnie tylko Oceany ok 200 zł jak pisze Kai , znajomy z Zagórza ma chyba 4 albo 5 rok.

Ewentualnie firma PROS ,bardzo pochlebne opinie zbiera też firma caperlan .

Posted

Z tanszych - to zdecydowanie z doświadczenia moge polecić Lemigo- moje mają już chyba z 10 lat i wszystko z nimi ok. Co prawda nie sa jakieś szczególnie mocno eksploatowane - ale mimo wszystko - naprawdę mogę polecić.

Kolega ma takie sprzętu: Taimen River 5L Hip Bootfoot Waders, 233.35 PLN, Wodery, Sklep Wędkarski, Taimen i jest bardzo zadowolony.

Co prawda używa ich głownie na Dunajcu i Popradzie - gdzie jest mało błota a więcej kamieni. Ale sa z dobrego materiału, nie poci się noga, na filc dobrze trzyma na kamieniach.

Guest Punkfish
Posted

Ja mogę polecić firme Patma z Nowej Dęby od kilka lat chodzę w nich i jedynym problemem jest zapach po wyjściu z nich :D .

Posted

Też mam wodery z Nowej Dęby , dałem za nie ok.110 zł . Mam je już 4-ty sezon i z czystym sumieniem mogę je polecić !

Posted

Czy Ci panowie z Nowej Dęby mają jakąś stronę internetową? Lub czy ich wyroby są dostępne w Rzeszowie? Chętnie bym porównał bo na razie jestem bliżej Lemigo.

Guest Punkfish
Posted

Z czystym sumieniem bierz Patme :) ja śmigam 5 rok i jeszcze zapewne pochodzę w nich a jak zmienię to jedynie na spiochy i tutaj nie będę się rozdrabiał tylko raz, a dobrze.

Kościuszki 5/11, 39-460 Nowa Dęba (15) 846-34-62 dane kontaktowe do firmy

Poszukaj w internetowych sklepach wędkarskich tam znajdziesz na pewno.

A co do Lemigo to słyszałem, że pękają.

Posted

Witam,

Ja też zakupiłem PATMĘ spodniobuty w tamtym roku, byłem w pobliżu i podjechałem na miejsce, a cena jaką zapłaciłem to 100zł.:) Robią też na wymiar.

Pzd

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam.

Również zastanawiam się nad zakupem woderów.

Dokładnie chodzi mi o firmę PROS.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o tą firmę?

Głównie chodzi mi o wytrzymałość tego produktu.

Posted

Wybiorę firmę pros tylko jeszcze nie wiem czy wodery :

1-PROS STANDARD WODERY WĘDKARSKIE WYKONANE SĄ Z DZIANINY POLIESTROWEJ POWLECZONEJ POLICHLORKIEM WINYLU

- GRAMATURA: 700 gram/m2 I GRUBOŚĆ: 0,70 mm.

czy:

2-WODERY PERFEKT PROS serii PLAVITEX HEAVY DUTY.

• 2 months later...
Posted

Jeżeli chcesz wodery a nie spodniobuty ( moim zdaniem duużo poręczniejsze są wodery) to kup wodery Prosa, używam już 2 rok i nie narzekam. Solidna, robota, a co ważne nie wymiękają przy średnio 5 wypadach po kilka godzin w tygodniu. Przyznam szczerze że za bardzo ich nie szanuję ale wytrzymują, w każdym razie polecam :D