djdyzio Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Witam wszystkich kolegów.Chciałbym się dowiedzieć czy w Polance koło Krosna można łowić jakieś duże rybki?Ile kosztuje możliwość wędkowania w tym miejscu?
manitu Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Kolego odpuść sobie tą kałuże!! Byłem raz i to był ostatni raz!! Jak tylko ludzi troszke jest na stawie to zestaw trzeba rzucać pod nogi!! To jest wyłącznie moja opinia!! Niby pare (chyba 5) większych karpi tam pływa, ale zdecydowanie bardziej moge polecić Balaton! Pozdrawiam Ps: wjazd to 10zł za dniówke
djdyzio Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 Na Balatonie już byłem i chciałem jeszcze inne łowiska w okolicy sprawdzić dlatego założyłem ten temat.Często jeżdżę do Rymanowa na staw "U Waldka",polecam bo jest tam co połowić:)a jakie stawy na Polance czy w Turaszówce jeszcze są?? i czy jest w ogóle z jeden darmowy?
manitu Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Masz jeszcze stawy w Jedliczu oraz Łowisko Besko! Darmowego stawu to teraz nie uświadczysz!:-)) Jeżeli chcesz pobawić sie Z karpikiem (30-35cm) to śmiało możesz jechać na Polanke!! Tylko tak jak pisałem wcześniej, jak jest ścisk to ciężko połowić!! Aha masz jeszcze obok drugi stawik!:-))
djdyzio Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 No witam ponownie.Byłem dzisiaj w Polance na stawach bo na Balatonie były zawody z okazji dnia dziecka.Przyznaje Ci racje:)-kałuża i nic więcej.Pierwszy i ostatni raz tam byłem,8 wędkarzy i faktycznie można sobie rzucić tylko pod nogi!Masakra jakaś,na 5 godz łapania 2 brania i 2 karasie:)tyle!!!nie polecam.......
kamilw321 Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Witam, był ktoś ostatnio na stawach w Polance ? bierze coś czy szkoda jechać ? jeśli tak to na co łowicie ?
kamilw321 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Postanowiłem się dzisiaj rano wybrać na stawy do Polanki Rybki brały tylko wcześnie rano i udało się złowić karpia, płotkę(zacięła się sama jak zwijałem wędkę do przerzutu) i nie wymiarowego szczupaka na spinning.
kamilw321 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 REGULAMIN kolego:mad: Można dokładniej ? Chodzi o szczupaka ? Zaraz po zrobieniu zdjęcia został wypuszczony, a pozwolenie na spinning dostałem od właściciela.
manitu Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Chodzi o regulamin forum!!! Nie wrzucamy zdjęć rybek nie mających wymiaru:eek: Pozdrawiam:beer:
Andre Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Tak chodzi o szczupaka... http://www.fishing.org.pl/f6/zasada-publikowania-zdjec-w-serwisie-362/ ...pkt 1!
kamilw321 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 To moje pierwsze zdjęcie na tym forum i nie doczytałem regulaminu, w takim razie proszę o usunięcie zdjęcia !
Th!zu Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Nie *******cie że jest tak źle jest parę ładnych karpi, amorów, szczupaków i wiele innych jak na przykład SUM ostatnio był złapany i to nie była mała sztuka...
manitu Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 1 Sum, 5 większych karpi i może pare amurów oraz drobnica!:-)) no pewnie że nie jest tak źle!!:-))
sokolek1 Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Witam łowiliśmy we dwóch na polance od 12 do 20 lipca oprócz soboty i niedzieli po 5-6 godzin dziennie rezultaty 6-7 sztuk karpia na głowę kazdego dnia po 1.80 kg do 2.4 kg rekord 17 lipca 76 cm 7.3kg i jeden amur 3.5 kg Nastepne wędkarstwo 28 lipiec rezultaty 4 wędkarzy ani jednego brania.Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
sokolek1 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 (edited) manitu nie rozumiem dlaczego brak Ci słów. Nie podobają ci się zdjęcia? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited August 6, 2012 by Andre
Mateusz91 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Rybki pierwyj sort, ale trzymanie ich za skrzela czy też za łeb nie każdemu musi się podobać
SpawN Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 No trzyma jak by go chciały zjeść.Więcej szacunku dla ryb.To moje zdanie. Nie pozdrawiam
Guest Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Spokojnie, nie każdy musiał wiedzieć, człowiek uczy się całe życie. Sprawdź jak się powinno prawidłowo pozować z karpiami do zdjęcia i będzie dobrze:)
manitu Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Kolego @sokolek1 jeśli już o to pytasz to zdjęcia nie podobają mi się!! Koledzy już Ci wytłumaczyli o co chodzi!! A jak dobrze pamiętam to w Polance te większe karpie i amury muszą wrócić do wody, więc Twoje obchodzenie sie z tymi rybkami nie wszystkim musi sie podobać!! Pozdrawiam i mam nadzieje że następne fotki będą już oki!:-))
sokolek1 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 manitu chyba dawno na polance nie byłeś, górny limit (55 cm) jest tylko na karpia,ten ze zdjęcia powędrował oczywiście z powrotem do wody zaraz po zrobieniu zdjęcia.Za zdjecia przepraszam ale jestem "początkujący" i do tej pory nie trzymałem tak "dużej" ryby (zdaję sobie sprawę że dla większości to tylko mały karpik ale dla mnie to dotychczasowy rekord).Przy nastepnych zdjęciach postaram się poprawić. A co do ryby na polance to jest naprawdę dużo jak na tak mały zbiornik .W tygodniu roano nie ma dużo ludzi i naprawdę można spokojnie połowić.Jeżeli ktoś chce się "pobawić" z dużą rybą to zapraszam na nocne łowienie do Jedlicza jak na razie w każdą w sobotę ,28 lipca chłopak wyciągnął suma 160 cm a podobno jeszcze pare takich i wiekszych okazów tam pływa.Pozdrawiam i dziękuję za uwagi odnośnie zdjęć w przyszłości będą już ok
manitu Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Jakoś nie ciągnie mnie na ten staw (każdy lubi co innego),ale dzieki za zaproszenie;) Teraz wszystko gra:D Życze pobicia rekordu i pięknych fotek:) Pozdrawiam
erger Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Odświeżam kotleta Może ktoś wie czy w tych stawach pływają jakieś większe karpie? Z tego co wiem to nikt tam nic wielkiego nie łowi, ale tam zasiadają raczej same "dziadki" na gruntówkę z bazaru, przypon z żyłki 14 i kuku na haku 10 więc siłą rzeczy nie jest łowione nic wielkiego. Słuchy chodziły że jest tam kilka sztuk 15-20 kg. ale jakoś w to wątpie, może ktoś potwierdzić takie informacje? Jaką tam największą rybę złowiliście? Opłaca się zasadzać na coś większego, przynajmniej tak +10 kg? Wiadomo że to kałuża jak ktoś wcześniej napisał, ale ludzi tam chyba za wiele nie chodzi, a odkąd usłyszałem te rewalacje o tych kilku wielkich sztukach myslę żeby spróbować je wyciągnąć. P.S. dlaczego temat jest w "Łowiskach komercyjnych"? Przecież to stawy PZW tak jak np. Balaton w Turaszówce...
ireneusz10 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Prawdopodobnie dlatego, że musisz dokonać dodatkowej opłaty chcąc łowić na tym łowisku. Próbuj, łów... póki sam się nie przekonasz, wiedział nie będziesz. 10+ są na pewno, kilku znajomym się trafiło.
Recommended Posts