Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o tym zestawie woblerów?

ZESTAW WOBLERÓW 30 SZT WOBLER WOBLERY SPINING HIT (2484715525) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

albo

ZESTAW WOBLERÓW 30 szt. szczupak okoń sandacz kleń (2500777682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Będą nadawać się także na klenia? Nie chcę kupować drogich firmowych wobków. Na Wisłoce i tak dużo zaczepów więc nie stać mnie by codziennie zostawiać w wodzie np. 2 woblery o wartości ok 40 zł.

Posted (edited)

Odpuść sobie ten chłam, do niczego się to nie nadaje.

Miałem w łapach : byle jakie tworzywo, byle jaki drut - gnie się przy minimalnym nacisku i zatopiony jest dość licho, śmiem twierdzić że przy pierwszym zaczepie któreś oczko musowo puści.

Szkoda nerwów i pieniędzy...

Rozglądnij się lepiej za jakimiś hand - made używkami z alledrogo, mi się udało 4 dni temu trafić 8szt wobków Lipki za 29pln z przesyłką.

Pm

Zaczepy - dobre rozeznanie miejscówek to podstawa, mi bardzo rzadko zdarza urwać woblera nad Wisłoką (nad Wisłą inna sprawa czasem i 30 w wodzie zostanie), w miejscach wyjątkowo czepliwych zmieniaj przynętę na gumę (plecionka również ogranicza straty)

Edited by Jarek
Posted

Zaczepy - dobre rozeznanie miejscówek to podstawa, mi bardzo rzadko zdarza urwać woblera nad Wisłoką (nad Wisłą inna sprawa czasem i 30 w wodzie zostanie), w miejscach wyjątkowo czepliwych zmieniaj przynętę na gumę (plecionka również ogranicza straty)

No właśnie rozeznanie...

W jednym miejscu byłem o godzinie 6 rano i nie miałem zaczepów, ale wieczorem już je miałem...

Posted

Niektóre wobki miałem okazje oglądnąć, na ebay kupiłem coś podobnego, na zdjęciu wydawały się małe, a dostaje przesyłke w pudle wielkości mikrofalówki, otwieram a tam same takie wielkie , i dotego wszystkie plastkikowe, dałem za to 20 funtów, i oddałem kumplowi za darmo, nie polecam.

Posted

Ja kupiłem z tej aukcji WOBLERY KAMATSU 15SZT-15kolorów + 5 GRATIS ŁOWNE (2482897758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeżeli chodzi o kleniowe, to są ciut większe niż te którymi łowie klenie. Co prawda w miejscówkach kleniowych ich nie testowałem więc się nie wypowiem.

Szczupaki za to łowię głównie tymi woblerami. Wykonanie ok.

Pozdrawiam.

Posted

MB.karp odradzam ci te wobki. Kupiłem je kiedyś z kolegą na spółkę. Taki szajs że szok :D. Zresztą szoku nie było bo za taką kasę nie ma się co dziwić. Za taką kasę kupisz góra 6 dobrych wobków ( polecam kolegę dzienciola lub Leszka) . To coś nie zostało zrobione z myślą o łowieniu tylko chyba jako brelok do kluczy. Jedyne co można z tego użyć to kółeczka łącznikowe bo kotwiczki to są tępe jak obuch od siekiery. One w ogóle nie pracują. Po prostu ciągniesz plastik po powierzchni wody.

Posted

Kolego Dominik ci dobrze radzi napisz do @Leszka @Dziecioła maja dobre wobki i nie drogie.Zainwestuj w odczepiacz i będziesz miał dużo wobków uratowanych.