krs Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Jakiś czas temu używałem Lunatic`ów w rozmiarach 7,5cm i 10cm. O ile dobrze sobie przypominam ta mniejsza wersja w moim przypadku bardziej się sprawdziła, być może dlatego że była wykonana z miększej gumy Mam pytanie o model 8,5cm, używał ktoś ? Ciekawy jestem czy materiał jest równie miękki w porównaniu do wersji 7,5cm czy może twardszy i jak jest ze skutecznością tej przynęty ?
rapala Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Odpowiem tak: mam ale tylko posiadam w wersji 12,5, rzadko na nie łowię i prawdę mówiąc nie mam do nich przekonania:rolleyes:,leżakują gdzieś w pudełku i chyba tak już pozostanie.Dość twardy silikon i słaba praca przy wolnym prowadzeniu,trochę poprawia ich pracę " zmiękczenie" na gorąco ogonka.Wolę łowić na Mann's Predator Maximus albo Mitchell Pulse Shad 14cm ,to tak z myślą o jesień.
Adam1109 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 A ja używam ich bardzo często w różnych wielkościach, im większy tym twardszy silikon, ale rybom według mnie to nie przeszkadza, miałem na nie dużo brań i po "bandit-cie" jest u mnie podstawową gumą z Dragona.
Rogas315 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Ja nie polecam mam wszystkie rozmiary, twarda guma (12,5 cm to całkowita porażka), słaba praca i odkształca się przy dłuższym leżakowaniu że nie nadaje się już do użytku, brań na nie nie miałem.
krs Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Zamówiłem kilkanaście sztuk wersji 7,5cm, większe sobie darowałem. Ta wielkość najbardziej mi odpowiadała ze względu na materiał i zadowalające efekty. Uważam ze to całkiem udana guma szczególnie ten rozmiar, w sieci gdzieś wyczytałem że gumy dragona na 2012 rok pozbawione są tego dziwnego zapachu butparenu/farby i czegoś tam jeszcze.. Ciekawy jestem czy to prawda
rapala Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 ...Gorzej będzie jak trafią Ci się gumy z 2011 roku .
krs Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Na 99% tak będzie, pewnie trafią mi się jakieś leżaki magazynowe. Zobaczymy co przyniesie poczta polska
rapala Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Może i złowił na tą przynęte ...Każdy ma jakieś swoje ulubione przynęty,którym "wierzy" ,ale ja dość ostrożnie podchodzę do tego typu tekstów,powiedzmy "sponsorowanych".
krs Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 No i przyszły lunatiki. Niestety tak jak podejrzewałem, "pachną" jak cholera Do tego pomyliłem rozmiary, okazało się używałem wcześniej większych - 8,5cm a zamówiłem mniejsze. Takie to są właśnie zakupy w sieci, przesyłka wróci do nadawcy.
DawidĆwikła Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Powiem tak,u mnie na Wiosne dragon lunatic 7,5 cm biały był szczałem w 10, Niestety szczupaki tak go zmęczyły że odszedł na wczesną emeryturę.:D
salmo_pike Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Lunatic czasem sprawdził mi się na jesiennego sandacza w leniwym opadzie, ale jednak nie preferuje tych gum. Jednak jedyną gumą Dragona dla mnie to Phantom. Nic innego mi się nie sprawdziło. Ale wiadomo, jeden połowi na daną przynęte, drugi w ogóle. Jak to @Rapala wspomniał, każdy ma swoją wiarę w coś co łowi nam ryby. A przynajmniej powinien mieć tą wiarę, bo czasem czyni cuda
Recommended Posts