Piotr Madura Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Panowie, gdzie w okolicach Dębicy, czy Rzeszowa można połowić tęczaka? Wędzarnia stoi nieproduktywnie, a apetyt rośnie... wiadomo nie chcę beretować dzikich rybek i dobrą alternatywą byłoby przeznaczenie do konsumpcji hodowlanych . Pozdrawiam serdecznie!
chmura_lukasz Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 (edited) Ja nie powiem, bo też lubię a chodowli jest kilka w okolicach Cisnej i Wetliny Edited September 12, 2012 by rapala
Wilku Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 W Foluszu jest smażalnia i staw hodowlany tęczaka. Byłem tam na wycieczce szkolnej [jakieś osiem lat temu], dostajesz wędkę z pustym haczykiem lub spining z jakąś przynętą. Co złowisz trafia do wiaderka i musisz zapłacić. Naprawdę ciężko jest nie złowić ryby za każdym rzutem. Ryba przy Tobie jest ważona, patroszona i trafia na olej. Czy można kupić złowioną rybę i wziąć do domu? pewnie tak ale musisz poszukać informacji na ten temat w internecie nie chcę robić reklamy.
lisses Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Sieniawa, poniżej zapory jest hodowla. Odławiają na miejscu i patroszą.
lenox Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Teraz na Balatonie jest okres na tęczaki:eek:. Nasz kochany dyrektor dba o to by mięsiarze sobie połowili hehe:D
piter13 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 W Jedliczu na stawach też juz wpuscili tęczaki,co rozmawiałem na Sieniawie z wedkarzem z Rymanowa,to podobno w Bartoszowie też wpuscili,nawet jak jechałem w niedziele na Sieniawe to widac było że jest dużo ludzi,czyli jednak prawda,bo nawet w leciejak tamtędy przejeżdzałem,to niewidziałem tam tylu ludzi
Sasanek Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 A złapał ktoś źródlanego ostatnio. Ja dawnymi czasy łapałem na obecnym OS Wisłok
Robertoo Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Gdzie na tęczaki? ... na myczkowce:rolleyes:
masaro Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Gdzie na tęczaki? ... na myczkowce:rolleyes: Święta prawda na jls p. Konieczny napuścił i koło mostu w Solinie nawet dobrze biorą. Teraz tylko czekac aż do sanu wpuszczą bo od nowego roku zakaz zabierania lipienia, a jakoś trzeba zachęcic wędkarza do opłacenia wody górskiej
Piotr Madura Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Po latach... odgrzewam. Może coś [przez ten czas się pojawiło w okolicach Rzeszów/Tarnów/Jasło? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Najlepiej żeby nie była to betonowa wanna... roi mi się . Były tęczaki na stawie w Błażkowej - przez dwa do trzech dni, wpuszczone z okazji zwodów muchowych. Później pływały w głębokim oleju... Były na pobliskiej rzeczce, scenariusz podobny. Wiem, że na Rzemieniu wpuszczają sobie około maja z okazji zawodów. Co się z nimi dzieje później tego nie wiem wcale, jednak domyślam się, że sadzawka do której trafiają nie służy im zwłaszcza przy upałach. Zatem czy jest obecnie gdzieś w naszych okolicach (nie mówię o Myczkowcach i Sanowym OSie) szansa połowić tęczka w miarę niewulgarnych warunkach?
Gabriel Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Piotr, szukałem i ja i .... zapomnij. Nie ma nic sensownego .. tzn niewulgarnego w okolicy kilkuset km. Tu jest tylko złów i zapłać http://stawyrybnekorzenica.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=504 A tu zaglądam czasem przy okazji wycieczek turystycznych po okolicy. Ryba dobra, dzieciaki mają frajdę z łowienia, ja trochę spokoju. http://www.folusz.pl/polish/index.php/galeria1/lowisko/lowisko-glowne Ale niestety, nadal wygląda to tak, jak by chodzić na podryw z wystającym z kieszeni grubym portfelem po dzielnicy czerwonych latarni ... Sukces gwarantowany:)
Recommended Posts