Jump to content

Recommended Posts

Posted

Są tańsze sposoby.

- wygładź na szlifierce i podklej filcem

- to samo i podklej dywanikiem a'la sztuczna trawa

- kup w markecie ze 20 wkrętów hartowanych (bo twarde) krótkich (żeby nie przeszły na wylot) z łbami do wkręcania kluczem (żeby się lepiej wgryzały w podłoże) i ładnie to sobie rozmieść na podeszwie. Nie trzeba wygładzać podeszwy przed zabiegiem

- pierwszy i ostatni sposób można połączyć - oczywiście najpierw filc potem śruby ;)

pzdr,

LJ

Posted

Wszelkie śruby, kolce zdają egzamin (nie będziesz wywijał piruetów). Kolega zainstalował sobie do butów wkręcane śruby, ale doszedł do wniosku, że strasznie chrzęćsi to na kamieniach i płoszy ryby. Na następny sezon powykręcał. W wodzie każdy nienaturalny dźwięk rozchodzi się bardzo szybko i bardzo daleko. Tak, że idąc rzeką nawet bardzo ostrożnie będziesz słyszany przez ryby z odległości bardzo dużej. Jak podejśc wtedy ostrożnego pstrąga???;)

• 7 years later...
Posted (edited)

Chciałbym odświeżyć pytanie kolegi @zolwik_007.

po ostatnim brodzeniu w Sanie odpadły mi oba filce (sprzęt był długo nie używany) i chciałbym je podkleić. Jaki typ filcu można do tego użyć, jaka gramatura nada się najlepiej?

Znalazłem w sklepie Vision filcowe podeszwy, ale ok 100 pln (z przesyłką) to trochę przesada. Na allegro znalazłem np. filc techniczny 8mm, gramatura 3000g/m2 z przesyłką za 35, tylko nie wiem czy będzie ok. są też filce 4000g/m2 i grubość 10mm.

https://allegro.pl/oferta/filc-welniany-100-techniczny-bialy-8-mm-20x33-cm-8966632996

prośba do was o poradę jakiej gramatury filc polecacie i jaki dobry klej do przyklejenia do podeszwy gumowej?

dzięki

Edited by dany_76
uzupełnienie treści