Jump to content

Dorado drunk- przerobka.

wróg publiczny

Recommended Posts

Mam 2 drunki których jak do tej pory nie udało mi się zmusić do przyzwoitej pracy jako jerki, więc wpadłem na pomysł zaadaptowania je jako crankbaity, ale nie wiem jak przebiega w nich druciany stelaż, a montując stery nie chcę go uszkodzić. Ma ktoś patent jak w nie wkleić stery, lub wie na jakiej wysokości przebiega ów drut.

Znaczysz miejsce i kąt flamastrem w którym chcesz umieścic ster. Przy pomocy piłki najlepiej modelarskiej nacinasz z wyczuciem boki i dół woblera. Poczujesz podczas nacinania umiejscowienie drutu, wtedy przerywasz nacinanie. Rowek pogłębiasz oraz dopasowujesz do grubości przy pomocy pilniczka płaskiego zwanego iglakiem. Na wklejonym odręcznym "fatalnym" szkicu masz kształt steru. Wybranie w sterze pod drut woblera. Ster wklejasz przy pomocy dwuskładnikowego kleju poxipol, po wyschnięciu opiłowujesz naddatki kleju i na to cieńka warstwa lakieru. Co do miejsca przebiegania drutu, to tak na 80% będzie kiedy przeciągniesz linię prostą od oczka z przodu woblera do oczka tylnego. Powodzenia w pracach.;)

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować