Jump to content

Smar do kołowrotków

krs

Recommended Posts

Panowie poleccie jakiś dobry smar do smarowania kołowrotków. Mam jakiś specyfik Jaxona ale nie specjanie mi odpowiada ;) Dobrze żeby był dostępny w małych tubkach. Używał ktoś z Was smaru Penn ?

[Wysłano z Tapatalk HD]

Z praktyki staram się bardziej oliwić moje kołowrotki niż smarować.

Stosuję zwykłą oliwę do maszyn do szycia KonVesT - konfekcja i dystrybucja materiałów przemysłowych

Tam gdzie występują duże tarcia daję odrobinkę smaru KonVesT - konfekcja i dystrybucja materiałów przemysłowych

Środki te można nabyć np w Unimecie.

Wszystkie moje kołowrotki działają bez zarzutu nawet przy dużym minusie na zewnątrz.

Pozdrawiam

Jak zwykle to co dobre u nas jest niedostępne, chętnie bym kupił tubkę tego specyfiku, może zna ktoś sklep w pl który tym handluje ? A może ktoś używał smaru ABU, ten od biedy można u nas dostać i ma równie dobre opinie jak ten Quantum. Cena smaru Abu u nas to ~30zł w stanach ~2$, niewielka różnica w cenie :D

http://www.abugarcia.com/products/equipment/reel-lube

Jak zwykle to co dobre u nas jest niedostępne, chętnie bym kupił tubkę tego specyfiku, może zna ktoś sklep w pl który tym handluje ? A może ktoś używał smaru ABU, ten od biedy można u nas dostać i ma równie dobre opinie jak ten Quantum. Cena smaru Abu u nas to ~30zł w stanach ~2$, niewielka różnica w cenie :D

Abu Garcia

Oj tam niedostępne.

Quantum Hot Sauce Reel Oil Lubricant | eBay

Świat to globalna wioska, wszystko jest do dostania.

Quantum Hot Sauce Reel Grease Lubricant | eBay

Jak masz problem to ci to ściągne :)

średnio w tydzień jest w Polsce.

Zapas na parę dobrych lat, może i sobie wezmę na zapas.

Olej.Za rozkręcanie kołowrotków na czynniki pierwsze narazie wolę się nie zabierać:D Może poczekamy z 1-2 dni i jeszcze paru chętnych się znajdzie?

Za duzo to tez nie ma co brac bo cło dowalą :)

Nasz kochane służby sa czujne.