Jump to content

Chłodne noce-ogrzewanie .

Expiress

Recommended Posts

Witam.!

Mam pytanie do osób jeżdżących pod namiot (Zasiadki i nie tylko)

Czy ktoś z Was używał piecyka na chłodne noce na wypadach.?!

Chce więcej czasu poświecić w tym sezonie z dzieciakiem pod namiotem z wędka.A wiadomo w nocy różnie bywa.

Zastanawiałam się nad :

Colemanem (ale problem jest aby go dostać)

Nagrzewnica na karusze

(http://allegro.pl/nagrzewnica-promie...864753888.html)

Wiadomo kartusze sa takie 3-4 zł na allegro. Kartusz wystarcza na 3-4 h max) wsumie coś takiego wystarczy ale jak się sprawdza bez nadmuchu ? Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć?

Lub innym rozwiazaniem jest KATALYT

Na naftę lub benzynę

http://www.festungbreslau.wroclaw.pl...target=katalyt

Zastanawia mnie co wybrac .Moze ktoś miał lub używał coś do ogrzewania namiotu .

Była bym bardzo wdzięczna za pomoc w wyborze

Pozdr.

W sklepie turystycznym w Rzeszowie na Mickiewicza widziałem jakieś promienniki na gaz. Na allegro kupisz SMYKa za około 50 zł. Chociaż trochę bałbym się spać przy czymś takim w namiocie.

A to jako ciekawostka. Ogień jest otwarty, więc do namiotu bym tego nie brał, ale za to można podładować komórkę, albo łódkę do wywozu zestawów :D.

Poszukam może na miejscu w Rzeszowie dostane

Popatrz może jeszcze w sklepie z artykułami gazowymi na rogu Kochanowskiego i Siemieńskiego/Żółkiewskiego (przy wytrzeźwiałce). I zwróć uwagę do jakiej butli to ma być (czy reduktor jest w zaworze czy osobno), wydaje mi się, że to może mieć znaczenie.

• 4 weeks later...

Tak jak pisze "rapala" BlacCat Coleman'a. Dobre i sprawdzone są też piecyki na naftę Zibro, ale to już wielki klamot i do tego trzeba wielkiego namiotu. Jeśli grzanie w namiocie to, namiot tylko z narzutą, bo bez niej będzie intensywnie się para skraplała, a co za tym idzie będzie deszcz w namiocie.

Panowie uważajcie na wszelkie ogrzewania gazowe. Mój znajomy przytruł się oparami ze spalania gazu kiedy ogrzewał się na nocnej zasiadce. Ja z kolegą skoro używamy (słoneczko gazowe) to zawsze przy uchylonym oknie w przyczepie lub samochodzie. I jeszcze jedno, podobno do spalenia 1 litra gazu potrzebny jest 1 metr sześcienny powietrza. Czyli gaz zabiera nam z pomieszczenia powietrze, dlatego należy pamiętać o uchylonym okienku. Sprawa oczywiście nie dotyczy ogrzewania namiotów, bo te nie są tak szczelne jak przyczepy czy samochody (ścianki z materiału mają znacznie wiekszą przepuszczalność niż plastik czy blacha).