Jump to content

Recommended Posts

Posted

Temat będzie dążył do ukazania naszych prawdziwych zajęć,prac poza wędkarstwem.Pomoże to do poznania bardziej użytkowników w ich życiu poza wędkarskim.Oczywiście każdy może pisać od "szkoły" po fach.

Wiec poznajmy się.....:D

Ja na ten przykład zajmuję się produkcją dachów.Czyli profesjonalne i kompleksowe wykonywanie dachów w każdym poszyciu.Jest to moje jakby drugie hobby które daje mi PLN,dobrze że mam wędkarstwo więc bilans się wyrównuje.;)Do osiągnięć w tym temacie zaliczam zdobycie 1 miejsca w Polsce i 4 w europie w dachach płaskich.

post-728-14545027579056_thumb.jpg

Posted
O proszę :). A ja pracuję w firmie Multidach i zajmuję się sprzedażą pokryć dachowych.

No to mam już dostawcę materiałów jak podbiję rynek dekarski w Leżajsku.:D

Posted

Pracuję w Sarzyńskich Silikonach i zazdroszczę każdemu kto pracuje dla siebie. Poza tym zajmuję się nadążaniem za moimi dzieciakami ale czasem wymiękam ;) W kogo to się wdało :D

post-795-14545027579403_thumb.jpg

Posted

Ja aktualnie pracuje w Sarzyńskim Chem-Remie na stanowisku spawacz, tzn pracowałem ponieważ od 1 kwietnia do 31 maja mam urlop bezpłatny. A jutro czeka mnie wyjazd z innej firmy na Korsykę, oczywiście jako spawacz ;) Będę starał się wędkować również i tam, a jeśli będę miał WiFi z pewnością podzielę się relacjami :D

Pozdrawiam :beer:

Posted

Świetny temat @geo zapomnimy na chwilkę o Wiośnie:DJa pracuje w TC Dębica(stomil) robię opony do tirów,do tego mam na głowie dwójkę rozrabiaków.@bronzo77 ja zawsze powtarzam ze to co złe to pewnie od matki w genach dostały:D:D

Posted

Widzę, że koledzy mają bardziej ambitne zajęcia. Ja natomiast siedzę 8h dziennie przed komputerem i naprawiam zdalnie usługi w całej Polsce (internet ADSL, VoIP i takie tam inne).

Posted

Życie poza naszym hobby? No to ja nie mam życia. 16-18 godzin dziennie robię woblery a jak nie robię to jadę na rybki. Kiedyś kilka lat zajmowałem się układaniem kostki brukowej (nawet jakąś tam firmę miałem), ale wańcioch mi urósł i ciężko było się po nią schylić:D, więc rzuciłem to w diabli . Zawsze chciałem robić to co lubię a jeszcze jakby dało się z tego wyżyć to by było git. Więc robię wobki, kiedy chcę jadę na rybki, spotykam ludzi z którymi zawsze można pogadać o tym co lubię.

Posted

Parę ładnych lat za granicą. Później wróciłem na stare śmieci, praca w jednej z rzeszowskich firm. W końcu staram się robić to co lubię, podobnie jak @dziencioł. Piece kaflowe, kominki itp. to moja pasja obok wędkarstwa. Obecnie rozwijam firmę i brak mi czasu dosłownie na wszystko. Aaaaa - jeszcze kolekcjonuję stare kołowrotki o ruchomej szpuli oraz stare kafle.

Temat mi się podoba, zawsze można kupić i sprzedać coś po znajomości:). Będę musiał niedługo dach naprawić a i opony wymienić - a eksperci jak widać tutaj są.

- - - Updated - - -

No i już wiem jakie opony kupię.

Dzięki @jon987.

Pozdrawiam

Posted (edited)

@geo jak zdobyłeś to pierwsze miejsce? Zawody były, ktoś to ocenia, nie mogę sobie tego wytłumaczyć:)

Ja natomiast pracuję w firmie zajmującej się dorabianiem kluczy, kodowaniem immobilizerów i pilotów, wyrobem pieczątek, drobnymi usługami zegarmistrzowskimi, grawerowaniem pucharów np: na zawody wędkarskie, szkieł, prezentów itp, naprawą obuwia, szyciem, handlem i pewnie jeszcze kilkoma różnymi rzeczami o których nawet nie wiem:) Praca świetna gdyż na monotonie nie ma miejsca, zawsze robi się coś nowego:) Gdyby ktoś z forumowiczów potrzebował pieczątki w 15 minut, wymiany fleków w 30 minut, czy grawer na poczekaniu to śmiało, nawet jakiś rabat się znajdzie:D

Edited by Siksa
Posted

Ja natomiast jestem lakiernikiem z 17 letnim stażem.Moja codzienna praca to malowaniem drewnianych okien i drzwi w pod rzeszowskiej firmie,,a oprócz tego prywatnie zajmuje sie renowacją okien i drzwi farbami wodorozcieńczalnymi:)Służę poradą.:)Niestety na ukochane rybki mam niewiele czasu:(

Posted

Pracuję w tej samej firmie co - jon987. Zajmuję się badaniem opon pod wzgl. ich prawidłowej budowy. 5 dni w tygodniu, 8 godzin dziennie praca przy komputerze, korzystanie ze specjalistycznej dokumentacji technicznej oraz specjalistycznych przyrządów pomiarowych. Tak już od lat. Dodatkowo wszystkie znane specjalizacje związane z wszelkiego typu naprawami, remontami w starym domu w którym mieszkam, a jest tego sporo. Ryby to najlepsza odskocznia od tego całego gó....

Posted

A ja uczę się w Zawodzie "monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie " Jednym słowem wykończeniówka :)

Bardzo to lubię i myślę że uda mi się połączyć Przyjemne z pożytecznym :)

Posted (edited)

A ja pracowałem 1 rok na malarni proszkowej na Woli Mieleckiej. Obecnie od 6 lat pracuje na PZL Mielec Sikorsky, jako kontroler jakości przy produkcji Śmigłowca Black Hawks. Bardzo ciekawa praca. Studiuje na WSIiZ Rzeszów „Logistyka i zarządzanie produkcją”.

Edited by Dominik18king
Posted

Aktualnie uczę się ostatni rok w Technikum Leśnym. :) Planuje iść dalej w tym kierunku ale niedługo wszystko wyjdzie w praniu :D

Posted

@Kai no to mamy pokrewne zainteresowania, jestem właśnie na stażu w LP po studiach w Krakowie, co będzie dalej zobaczymy. Poza tym mogę komuś wytępić wszelkie robactwo, myszy, szczurki itd. - w tej chwili firma zawieszona, ale coś jeszcze ruszę w tym temacie.

Posted
.....grawerowaniem pucharów np: na zawody wędkarskie...

To już wiemy skąd masz puchary wędkarskie:D

Jeśli chodzi o konkursy dekarskie to działa to w bardzo prosty sposób.Zgłaszasz jeden twój najlepszy dach,prace do PSD(Polskie stowarzyszenie dekarzy) najlepiej przez" macierzysty" oddział Psd podkarpacki.Jeśli z całej polski twój wygrał przechodzi dalej.Pod uwagę brane są takie rzeczy jak estetyka wykonania i trudność elementów na dachu oraz materiał z którego został wykonany.

Posted

To może i ja coś napiszę :) W tej chwili wszelkie prace wykończeniowe w paryżu, głównie szpachlowanie :) a z zawodu to technik gastronomi .

• 1 year later...
Posted

I następna robótka pomimo nie sprzyjającej aury zakończona. Znowuż należny się czas na rybki:D

post-728-1454503518389_thumb.jpg

Posted (edited)

Ja pracuję w Kirchhoff Polska na magazynie , prywatnie robię meble z drewna każda wolna chwila na ryby.No i tu Geo mnie zaskoczył bo buduje dom i bede potrzebował takiego fachowca:) a jeszcze zapomnialem mam jeszcze jedno hobby wina i nalewki:):) no i w razie czego posiadam miód z własnej pasieki :) to juz hobby żony i teścia:)

Edited by janek1985
Posted (edited)

Ja również zazdroszczę kolegom którzy pracują dla siebie, ja niestety ok 6 godzin spędzam przed komputerem w firmie produkującej samoloty i helikoptery (PZLMielec/Sikorsky). Głównie zajmuję się wprowadzaniem zmian konstrukcyjnych na naszych statkach powietrznych, oraz pisaniem procesów technologicznych. Chyba tylko dzięki wędkarstwu pozostaję w równowadze psychicznej:D. Niestety nie jest to moja praca marzeń, ale rodzinę trzeba jakoś utrzymać.

Edited by adamus78
poprawa