krs Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Jeżeli posiadacie jakieś zdjęcia, filmiki czy informacje przedstawiające aktualny stan powodziowy na rzekach Podkarpacia to wrzucajcie je do tego wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Dziś niestety woda się podniosła mam dwie fotki , zostały zrobione z mostu w Dąbrówkach przed chwilą : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Rzeka Strug w Borku Starym, stan wody na godzinę 11.30:eek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Zdjęcia zrobione z mostu na Wisłoku w Trzebownisku i na drodze do Terliczki:eek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 I kolejne fotki,tym razem z Nowej Wsi z drogi zjazdowej do zalewu (tam rozgrywane było 1 GP) oraz z drogi Rzeszów-Lublin (obok lotniska).Jednym słowem nie wesoło:eek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
maju454 Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Wisłoka, most w Przecławiu, godzina 12.30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted May 18, 2010 Author Share Posted May 18, 2010 Strona z danymi pochodzącymi z urządzeń rejestrujących poziom wód w rzekach (dane odświeżane co pół godziny) : http://www.pogodynka.pl/podest/hydro.php?s=1 Inna ciekawa strona prezentująca stan zachmurzenia - zdjęcia satelitarne : http://www.sat24.com/pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 San w Starym Mieście występuje z brzegów, Złota wylała na pobliskie łąki i niestety tylko bociany maja radochę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 sytuacja nie wygląda za ciekawie. a ja mam takie pytanie. jak taka powódź może wpłynąć na rybostan w danych rzekach ? czy ryby popłyną razem z wielką woda ? czy może z większych rzek wpłyną do mniejszych rzek w celu własnej ochrony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted May 18, 2010 Author Share Posted May 18, 2010 Na pewno nie wpłynie pozytywnie na stan rybostanu, piszę to tylko w kontekście kłusownictwa. Kilka lat temu przejeżdżając koło rozlewiska powstałego na polach po powodzi nad sanem widziałem wielu amatorów podrywek. Wiem tez że ryby jakie "wyciągano" to bynajmniej nie płotki a dorodne okazy leszczy, szczupaków czy sandaczy. Niestety taka sytuacja powtarza się tutaj praktycznie co roku po każdej powodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Tomasz- fotki z mostu w Dąbrówkach mnie przeraziły:eek::eek: Na górnym Wisłoku na szczęście wody już ubywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Rzeka Wisłok w miejscowości Zarzecze miejsce ostatniego zlotu PSW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 i jeszcze dwie fotki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Dzwoniłem do rodziców( mieszkają nad Wisłą). Nie wygląda to dobrze. Woda już osiąga poziom jak w pamiętnym 1997 roku a kulminacja jeszcze w Krakowie. Szczęście polega na tym że od tamtego czasu w wały przeciwpowodziowe wpompowano grube miliony złotówek( membrany, folie itp).Natomiast w kilku miejscach prace na wałach właśnie trwaja i tam wały są osłabione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Fotek mam sporo ale żeby nie zawalić tematu wstawię tylko kilka : Pierwsze zdjęcie z mostu w Strzyżowie,drugie też pokazuje że stan był na prawdę wysoki jak przez te brzegi przelało,trzecie z kładki na pomie-brakowało jakieś 50cm by ją zerwało, jest na prawdę wysoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Czwarta fotka zaraz przed mostem na Stopnicy jakieś 100 niżej wpływa do Wisłoka (zalany bakutil czy jak to się dawniej nazywało,na szczęście już nie czynny ),piata fotka z osiedla Grunwaldzka brakowało jakieś 80cm i woda wdarła by się do piwnic w bloku ( i na niej również dwa moje skarby niezdające sobie sprawy z całej sytuacji ),szóste zdjęcie robione niżej kościoła daleko zalane garaże,a za plecami miałem podtopiony dom znajomej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Dzisiaj niestety woda przyszła wczoraj nie miałem jej jeszcze w ziemiankach dziś już mam zaraz koło tej działki stoi mój dom :eek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Własnie mam wodę koło domu. Niech to szlag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 Zdjęcia z Wierzawic (gmina Leżajsk) gdzie wylała "Błotnia", niewielka rzeczka przepływająca przez wieś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maju454 Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) Film z Przecławia. -L6kTP5zhvM Edited May 19, 2010 by maju454 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 makabra :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Byłem dziś nad Wisłokiem. Zrobiłem kilka zdjęć: - z zapory, - przed mostem lwowskim, - parking hali Podpromie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbigniew Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Dzisiaj około 15 przelała się woda przez drogę Rzuchów-Wierzawice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Droga Rzuchów-Wierzawice, San w Rzuchowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 San w Rzuchowie, zalane pastwiska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts