Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Rzeka bogata w rybę. Bywałem tam głównie z lekkim spinem i nigdzie nie połowiłem tak klenia jak tam, częstym przyłowem był okoń. Łowiłem kilka km niżej. Od Radawy po Manasterz odcinek jest płytszy, i wydaje mi się być mniej atrakcyjny ( brak wystających z wody kamieni i licznych podwalin kolejowych ) - ja wybierałem zawsze odcinek od Manasterza po ujście Sanu. Tutaj spokojnie możesz przejść ten odcinek ze spinem.

Łowiłem też na feeder kilka razy, połowiłem sporo karasia, sumika karłowatego, świnki, certy a nawet węgorza i szczupaka. Rzeka bardzo czysta. Niestety też mocno przekłusowana. W tamtym roku w biały dzień przy samym moście widziałem typa z podbierakiem elektrycznym, a przy nim dwóch asystentów z wiaderkami, którzy wyławiali co się tylko da. Wyglądało mi to na małego klenia. Wiosny tego lata odwiedziłem Lubaczówkę 3 razy i nie odnotowałem ani jednego brania na moim pewnych miejscówkach.

P.S Nie wiem, którędy będziesz jechał, jeśli chcesz jechać na Szówsko to uważaj - zamknięty jest most w Manasterzu. Jednak przy obecnym stanie wody sporo osób wybiera jazdę przez rzekę.

W przeciwnym wypadku kieruj się z Sieniawy na Lubaczów lub na rondzie za sieniawą ( Tryńcza ) w kierunku Jarosławia.

Pozdrawiam.

Posted

Wczoraj odwiedziłem okolice remontowanego mostu w Manasterzu ze spiningiem, szedłem dół rzeki woda maksymalnie do kolan, wydłubałem 7 kleni, dwa około 30 cm reszta krótkie.

Posted

Byłem w Radawie jakieś 2 tyg. temu , oczywiście brałem sprzęt wędkarski , bo bez tego by nie wypaliło :)

Łowiliśmy niedaleko mostu przy kościele w Radawie , z prywatnej posesji . Ryby jakie spotkaliśmy tam : szczupak , kleń , okoń , płoć , karaś , ukleja ... Łowiliśmy może łącznie jakiś 4 godziny , na grunt . Najwięcej okoni , kilka szczupaków i kleni . Woda czysta , dno nie mulące w tym odcinku gdzie byliśmy , jakby żwirowe .

• 4 months later...
Posted

2 dni temu byłem w okolicy Manasterzu więc zahaczyłem o tą piękną rzeczkę oto parę fotek z tej okolicy.Pogoda pochmurna więc i fotki słabe ale woda i miejscówki super.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Ricardo przedstawiłeś najłowniejsze miejsca kleni, nigdzie indziej nie połowiłem tak kleni jak na tych miejscówkach, a wędrowałem niejednokrotnie odcinkiem od mostu do ujścia Lubaczówki do Sanu.

Posted

Nie wiem czy najłowniejsze czy nie może źle że dałem fotki?:oAle przejazdem zatrzymałem się akurat w takim miejscu i popstrykałem parę fotek ,ale fakt miejsce bardzo ciekawe.

• 7 months later...
  • 8 months later...
Posted

Wczoraj przy pięknej pogodzie odwiedziłem Lubaczówkę ze spiningiem czego efektem było 6 Kleni w granicach 28-35 cm i ładny Bolek 67 cm na rozpoczęcie sezonu :) oczywiście rybki wróciły do wody :)

• 1 month later...
Posted

Witam w srode przejeżdżałem przez ta rzeke i postanowiłem wstąpić.Polowilem tam piękne klenie na spinning co na Sanie udaje mi się bardzo rzadko. W ciągu 30 min udało mi się wyciągnąć 4 sztuki.Niestety nie miałem więcej czasu na łowienie i musiałem jechać dalej. Za niedługo planuje się tam wybrać na trochę dluzej

• 2 months later...
Posted

Witam, dzisiaj odwiedziłem w południe miejscówkę obok mostu po prawej stronie, efekt kilkanaście garbusków w tym kilka 20 +/-

Większość skusiła się na Mansa Predatora 3,5 cm zielonego. Woda jak wszędzie bardzo niska aczkolwiek zabawa przednia. Niestety klenie nie chciały współpracować.

Pozdr!

Posted

Bardzo fajne miejsca tam są kolego. Szkoda ze Klenie nie chciały współpracować bo naprawde ładne sztuki tam pływają, szczególnie przy żółtej rurze

• 2 months later...
Posted (edited)

Witam wszystkich odwiedzających forum mam takie pytanie w jakim czasie sie najlepiej wybrac na sandacza a dokładnie chodzi mi o zalew bo byłem dzisiaj z 17-10-2015 do 18-10 i całą noc siedziałem na sandacza ze znajomym i tyko dwa malutkie sandacze niecałe 40 cm branie jedno bylo miedzy 3a 5 rano dokladnie nie wiem bo poszedłem spac a nastepne było kolo 10 rano a chciałem dodac ze byłem tez wczoraj 11 listopada od 6 rano do 21 i kopletnie zero ani z korka anie z gruntu czyzby jeszcze byla za ciepla woda ze drapieznik nie chce brac !

Edited by slawko205
  • 1 year later...
Posted

Byłem wczoraj na Lubaczówce, pierwszy raz w tym roku, odcinek od Wólki Zapałowskiej do Surmaczówki, spining, pogoda ładna, słonecznie. Złowiłem na małą obrotówkę dwa jazie, takie po 25 cm i dwa małe klenie. Rzeka lata rybnej świetności ma już za sobą, To nie to co było kilkanaście lat temu. Rybki wróciły do wody, na razie, bo pewnie wpadną prędzej czy póżniej w sieci kłusoli.

Posted

Drugi raz na Lubaczówce, w tym roku, tym razem odcinek od Nowej Grobli do Wólki Zapałowskiej, piękne miejscówki, spining. Efekty, małe okonki, i jeden jaź, też maluch. Piękne foty okolicy i do domu.

• 2 years later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ostatnio łowiłem na Lubaczówce w Manasterzu na spławik. Trawiały się głównie ukleje i płocie (jedna prawie 20cm) oraz karasie srebrzyste(27-25cm) a ostatnio też kiełbie krótkowąse.