adasio Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Bunt kół pzw w Stalowej Woli .........Ostatnio w Stalowej Woli chodzą plotki że 3 koła pzw czyli wspomniane wyżej Koło nr 3 na dzielnicy Rozwadów oraz Koło nr. 5 "Hutnik" i Koło nr: 13 "Elektrownia" .....zrzeszające największą ilość wędkarzy czynią starania aby odłączyć się od okręgu Tbg. oczywiscie ciągnąc za sobą resztę kół z regionu. Jednym z argumentów jest nowy podział administracyjny Polski na 16 województw. A co za tym idzie powinno być 16-cie okregów pzw. Zobaczymy co z tego wyniknie , ale znając ludzi w północy Podkarpacia to zapewniam że mają Stalową Wolę
rapala Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Trzymam za Was kciuki! Może będzie to przestrogą dla innych ,że okręg to WĘDKARZE a nie kilku "działaczy".Arogancja , jaką wykazał się zarząd Okręgu TB,wobec nas wędkarzy zasługuje na publiczne potępienie.Doprowadzenie zbiornika WW do zagłady to zdefraudowanie naszych pieniędzy,ktore powierzyliśmy niekompetentnym ludziom w postaci składki okręgowej o jakże wzniosłej nazwie "na ZAGOSPODAROWANIE I OCHRONĘ wód"...
kriko Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Coś mi się wydaję ze początek końca okręgu tarnobrzeskiego zbliża się. I bardzo dobrze. Nie dość że wymyślają chore przepisy, zbiornik na Szymanowicach jest przykładem tego co ma tam być od 2014 roku, i tak wiele innych. To nie potrafią zrobić choćby jednego łowiska na podobnym przykładzie jakim jest łowisko Lipie w okręgu Rzeszowskim. Tym bardziej że w okręgu rzeszowskim kolejna woda stanie się łowiskiem "no kill", mam tu na myśli Werynie. Tylko pytanie do @adasio, te koła ze Stalowej Woli do którego okręgu się przyłączą? Rzeszów? Zamość?!
kubus Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 To nie potrafią zrobić choćby jednego łowiska na podobnym przykładzie jakim jest łowisko Lipie w okręgu Rzeszowskim. I choć by dla tylko jednego takiego wpisu, przekonuje mnie, że warto robić to co robimy. Dziękuje w imieniu swoim i kolegów, że ktoś dostrzega nasz trud.
LukaszZ Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 http://www.pzwklimontow.com.pl/uploads/regulations/3/Regulamin.pdf Niech ich rozniosą w drobny pył. Jak czytam ten regulamin na stronie zbiornika Szymanowice to mnie nie wiem czy się śmiać czy płakać! Kilka smaczków: "1. Metodą spinningową można wędkować tylko w piątek." "W okresie łowienia spod lodu obowiązuje zakaz zabierania złowionego szczupaka." "2. Metody spinningowej można używać tylko w miesiącu listopadzie." " 5. Za zgodą wędkarza dopuszcza się możliwość kontroli wędkarskiej, pokrowców i innych pojemników wędkarskich." ...i można tak bez końca!
rapala Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 To mnie rozbawiło 16. Zabrania się stosowania echosond w okresie zimowym z wyjątkiem „Wilczej Woli” Czyżby jakaś nowa ,dotąd nie znana metoda połowu ? ...Powtarzając za imć panem Zagłobą : "Zawszem mówił, że gorzałka jeno tęgiej głowie służy" - niech odpoczywają w pokoju!
NUNEK Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Panowie i tylko w taki sposób dopniecie do swego.Wpisy w necie rozmowy nad wodą i cały czas trzeba wyrażać swoje niezadowolenie ze ''STARYCH DZIADÓW" co za nasze składki robią sobie nie wiadomo co.OBALIĆ DZIADÓW:D.Niech ci tam na górze czytają to co my piszemy i widzą swój NIEDŁUGI KONIEC:D
Pawlikowski Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 "1. Metodą spinningową można wędkować tylko w piątek". Odczułem skutki takiego przepisu na własnej skórze Do tej pory się zastanawiam czemu miało to służyc ... w sumie, to nawet wiem, ale szkoda strzępić sobie języka:D
MilanND Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 (edited) ŁukaszZ, @Pawlikowski mówi o tym jak mięsiarze wykolegowali spiningistów pod pretekstem ochrony szczupaka. Sami z uśmiechem od ucha do ucha legalnie tłukli w łepek niemałe szczupaki wyciągane na żywca od poniedziałku do niedzieli, począwszy od maja aż do zamarznięcia zbiornika... EDIT: Nawiązując jeszcze do wilczej woli to takich kruczków ,,z wyłączeniem zalewu w Wilczej Woli" było znacznie więcej. Wystarczy popatrzeć choćby na wymiary ochronne. Kiedy w okręgu wiele kół wprowadzało limity i podniesione wymiary, Wilcza wciąż pozostawała na starych zasadach i można było brać komplet np. 3 karpi czy sandaczy i szczupaków. Nie od dzisiaj wiadomo, że degradacja tego zbiornika była pewna i odwleczona w czasie. WW była mekką mięsiarstwa i kłusownictwa. Na zalewie w Nowej Dębie chcieliśmy zrobić z kolegami widełki, było miłe zaskoczenie jeśli chodzi o ilość osób chcących być na ,,tak" niestety przykaz z okręgu wykluczył takie głosowanie. Poprostu ujednolicenie przepisów na wszystkich zbiornikach... Edited December 2, 2013 by MilanND
tomek_ski Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 "1. Metodą spinningową można wędkować tylko w piątek." "2. Metody spinningowej można używać tylko w miesiącu listopadzie." Dobrze że mnie to nie dotyczy, ale czy mógł by mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć co to ma na celu? Dyskryminacje spinningistów? Parodia to mało powiedziane
Pawlikowski Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Hehe dokładnie tak jak napisał @Milan. Zakaz miał wpłynąć na ilość szczupaka... No i wpłynął tylko w ten negatywny sposób. W piątki nad zalewem w Nowej Dębie(pow. to ok. 16 ha o ile się nie myle) można było spotkać kilkanaście osób ze spinningiem, a dodatkowo wiele miejscówek było zajętych przez osoby łowiące metodą gruntową itp. Także łowienie nie miało większego sensu. Przez rok w którym obowiązywał przepis wyjechało naprawdę dużo szczupaka... w tym sporo sztuk blisko metrowej długości. Wprowadzanie takich przepisów to barak poszanowania dla wędkarzy. Skoro płacisz to powinieneś mieć takie samo prawo do korzystania z łowiska jak ktoś inny. Niestety Władze Koła miały odmienne zdanie. - - - Updated - - - Na zalewie w Nowej Dębie chcieliśmy zrobić z kolegami widełki, było miłe zaskoczenie jeśli chodzi o ilość osób chcących być na ,,tak" niestety przykaz z okręgu wykluczył takie głosowanie. Poprostu ujednolicenie przepisów na wszystkich zbiornikach... Dokładnie tak. Argumentacja była prosta, nie może być sytuacji, że na jednym zbiorniku obowiązują inne przepisy niż na innych. Paranoja:D niby czemu tak nie może być?
MilanND Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Maćku władze jak władze, to my wędkarze pozwoliliśmy na takie ,,gówno", bo to my głosowaliśmy lub nas po prostu na tym głosowaniu nie było. Zgłosić postulat pod głosowanie każdy z członków może. Bardziej mnie boli fakt, że w zeszłym roku można było ugrać coś więcej (widełki), a było na tylu chętnych, że głosowanie przeszłoby pozytywnie... jak się to skończyło sam wiesz Władze okręgu wolą nie narażać się smakoszom okazałych ryb...
Pawlikowski Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Bardziej mnie boli fakt, że w zeszłym roku można było ugrać coś więcej (widełki), a było na tylu chętnych, że głosowanie przeszłoby pozytywnie... jak się to skończyło sam wiesz Władze okręgu wolą nie narażać się smakoszom okazałych ryb... Tylko sam wiesz jak został potraktowany temat "widełek"...
kriko Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Tylko sam wiesz jak został potraktowany temat "widełek"... Tym bardziej @Pawlikowski i @MilanND pamiętacie na zebraniu 2012 roku, sam ubiegałem u górne wymiary karpia i amura? A wy szczupaka. I co z tego wynikło? Wprowadzili tylko górny wymiar karpia a amura czy szczupaka kompletnie olali. Mimo ze przegłosowaliśmy naprawdę duża większością głosów. A skoro tak zarybiają tym amurem nowodębski zalew to nawet nie pomyślą wprowadzić zakaz zabierania amura do końca roku. A żeby tak wpuścić dużego karpia to też nie bo wolą kroczki pod zawody i dla dziadków do gara. Nonsens. Tak właśnie działa okręg tarnobrzeski. To info dla ludzi poza tym okręgiem A co do postu że spinningować tylko w piątek to tak było przez bodajże 3 lata na tym nowodębskim zalewie, owszem zaczęło nas to irytować bo bywały piątki że nie szło gdzie stanąć. Wiec po tym zebraniu w 2012 roku przegłosowaliśmy żeby spinning był w każde dni na szczęście sie udało @Pawlikowski - Nasz zalew ma niecałe 7ha
Pawlikowski Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 @Pawlikowski - Nasz zalew ma niecałe 7ha Wiedziałem, że coś mi dzwoni tylko nie wiedziałem w którym kościele Troszkę mu dodałem:D
MilanND Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Kriko, zaskoczę Cię ale to Piotrek Z. Wyszedł z wymiarem górnym dla szczupaka 70 cm i to było grubo poniżej tego co chcieliśmy. Zarząd też był za widełkami dopóki głosu nie zabrała osoba z o.tbg w wyniku czego nawet nie glosowalismy za odrzuceniem oostulatu co w innych wypadkach miało miejsce. Spiningowanie wyłącznie w piątki zostało zdjęte w tym roku.Mentalność sporej części wędkarzy powolutku się zmienia jednak wciąż jest za dużo czarnych owiec aby było można liczyć na fajne wyniki. Skupmy się jednak na wątku WW, bo rozmowa schodzi na inny temat.
rapala Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Myślę,że posty powinny być wydzielone do nowego wątku np. "Okręg tarnobrzeski-potrzeba radykalnych zmian." Są pokrewne wątki ale myślę ,że to co obecnie dzieje się w tym właśnie okręgu warte jest oddzielnego tematu.
ean19 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Koledzy jestem z Wami całym sercem,ale co możemy zrobić?. Polska to nie jest zwykły kraj ....Urzędujący są nietykalni za nieudolność nagradzani i awansowani wyżej. Pozdrawiam ....
kriko Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Kriko, zaskoczę Cię ale to Piotrek Z. Wyszedł z wymiarem górnym dla szczupaka 70 cm i to było grubo poniżej tego co chcieliśmy.. A może i Piotrek to był ..... Ale fakt faktem załózmy nowy temat a nie gadajmy o zalewie nowodebskim pod tematem Wilcza Wola
rapala Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Adekwatnie do tematu wątku...Oj,potrzeba radykalnych zmian:mad: Wiadomości Wędkarskie online
MilanND Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Rapala, obawiam się, że ze nic się nie zmieni dopóki będzie nie będzie nowych władz w okregu. Nie wiem dlaczego ale duza ryba nie jest milo widziana w wodach tego okregu. A tłumaczenia takiego stanu rzeczy są dla mnie śmieszne.
seba6666 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Koło nr 3 "Rozwadów" w Stalowej Woli - AKTUALNOŚCI prezes pojawi się na walnym
Recommended Posts