kriko Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Ostatnio w ruch weszła nowa petycja w sprawie wprowadzenia wędkarstwa sportowego Jeśli wam nie jest to obojętne to podpisywać, im wiecej tym lepiej Ogólnopolska petycja o wprowadzenie wędkarstwa sportowego (PZW) - Petycjeonline.com
misiu Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Ja już poparłem i przekazałem prośbę także na inny portal wędkarski tak więc mam nadzieje że od 2015 bd mieli 2 opcje do wyboru
darius88 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Jeśli chodzi o tą petycje to jest ona nie realna do zrealizowania , nie ma takiej możliwosci by każde koło wprowadziło na jednym akwenie zasade no kill, gdyż prawie wszystkie koła opiekują się 1 wodą (w ruch pójdą leśne dziadki).
stiff43 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Pomysł dobry ale raczej nie wykonalny w praktyce.
LuJu Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 1. Petycja sprawia wrażenie napisanej bez znajomości prawa. Jaki sens ma wprowadzenie "bezwzględnego zakazu gospodarki rybackiej na śródlądowych wodach zarządzanych przez PZW" skoro PZW działa właśnie jako użytkownik rybacki, a gospodarka rybacka obejmuje również zarybienia, ochronę, badania, i regulacja presji wędkarskiej. Kwestią podstawową jest to, czy ta gospodarka rybacka jest robiona z sensem (jak w okręgach, do których migrujemy) czy nie za bardzo wychodzi (jak w okręgach, z których uciekamy).
Recommended Posts