lenox Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Powitać.W ubiegłym sezonie udało się zorganizować I zlot karpiowy PSW.Było naprawdę super i myślę,że warto kontynuować te spotkania.Póki co mamy wiosnę,ale czas szybko ucieka i lada chwila będzie lato.Moją propozycją na ten rok są;Hawłowice.Większość z nas tam jeszcze nie była,a rybek tam ponoć sporo:cool:. Na początku niech wpiszą się osoby,które są chętne na taki zlot,a później dobierzemy termin.Może ktoś ma też inne propozycje? .
rapala Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Masz rację @lenox ,dobrze by było,żeby w tym roku również pokusić się o zorganizowanie takiego spotkania:). Myślę że samą formę takiego zlotu pozostawimy taką jaka była w roku ubiegłym czyli : - miejscem spotkania będzie któreś z łowisk komercyjnych - termin spotkania : ustalony ,któryś z weekendów z możliwością wcześniejszego przybycia Dobrze by było (o ile będą chętni) aby sprawy związane z takim spotkaniem zacząć załatwiać już teraz.Wiem ,że na niektórych łowiskach komercyjnych terminy zasiadek trzeba rezerwować ze sporym wyprzedzeniem... Tak na początek na 99% jestem ,bez względu gdzie takie spotkanie miało by się odbyć...Głowa wszędzie jednakowo boli
adamus78 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Możecie coś więcej o tej wodzie napisać? czy występują tam równierz inne gatunki ryb? czy raczej dla gliżdziarza jak to na pewnym forum nazwali fedderowców i spławikowców, nie ma miejsca? Czy Zlot Karpiowy wyklucza inne matody połowu? (fedder, methoda, spławik).
kubus Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Karpie też się łowi na robaki, więc nie widzę przeciwwskazań. Zresztą, nie widzę powodu by dyskryminować jakąkolwiek metodę połowu. Na tym zbiorniku nie ma innych gatunków jak karp i amur. Na sąsiedzkich jest coś więcej- można spiningować. Jak co to proszę mnie pisać.
ryba7 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Karpie łowi się na metode i feedera więc ja również nie widzę problemu Jak termin mi spasuję to chętnie się zjawie, warto podpatrzeć wytrawnych karpiarzy w akcji
Michał82 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Na Zgodę w tamtym roku niestety nie dotarłem ale w tym roku postaram się z Wami posiedzieć. Co do Hawłowic to bym proponował już rezerwować termin bo łowisko dość mocno oblegane. Jak mi nic nie wypadnie to jadę w niedziele tam na kilkugodzinny rekonesans zobaczyć jak to wygląda.
jogo Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Pomysł jak najbardziej przedni, ale najważniejsze...termin? Jeżeli chodzi o Hawłowice, nie jest to za mały zbiornik? Nie byłem tam, ale słyszałem, że za duży nie jest.
Manek Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Na sama myśl o zlocie gęba się cieszy wracając do wspomnień z I zlotu nie wyobrażam sobie żeby tam nie byc... i reszty uczestników z I edycji kto był zrobi wszystko zęby pojawić się znowu pozdrawiam
Oktawian Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Jeżeli termin spasuje, to i ja się pojawię w celu poznania nowych Twarzy i jako fotoreporter.
kubus Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 A jak głęboki jest to zbiornik? Witaj. Zbiornik niewielki ok. 3,5 - 4h w kształcie rogala, a na jego obu końcach znajdują sie jeszcze małe stawy-tam można i warto spiningować (bo jest tam coś wielkiego...) na dużym nie wolno. Max głębokość ok 2,5m na stanowiskach 2 i 3 i dno dość twarde, a kierunku stanowisk 4 i dalej, głębokość maleje i pojawia się lekki namułek. Okolica jak na wsi - cisza, spokój, konie, dziki i daniele.
maciup96 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Ja rowniez byłbym zainteresowany wszystko bedzie zalezało od terminu Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Dominik18king Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 (edited) Z tego co mi wiadomo to Hawłowice ma 10 stanowisk. Więc max 10 osób ze zlotu będzie mogło łowić. Rzemień był by dobrą alternatywą. Spławik, feder, grunt a nawet spinning można wypróbować na łowisku. Edited April 2, 2014 by Dominik18king
kubus Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Z tego co mi wiadomo to Hawłowice ma 10 stanowisk. Więc max 10 osób ze zlotu będzie mogło łowić. Witaj. Tak, na Hawłowicach jest 10 stanowisk i teoretycznie 10 osób, ale te stanowiska śmiało mogą być dwuosobowe. Więc te 10 osób może się połączyć w pary i zając 5 stanowisk, i takim oto sposobem jeszcze 5 par może dojechać. Czyli może być dwadzieścia osób + boczne stawy też kilka pomieści (żeby tylko tak wielu chciało przyjechać). Uważam, że wszystkie metody połowu można uprawiać, jeśli uczestnicy podejdą do zlotu na luzie.
adasio Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Hej... Jestem jak najbardziej chętny uczestniczyć w tej imprezie. Byle by nie w maju (chrzciny,komunie,wesela i inne rodzinne imprezy.) oraz nie w sierpniu ( zarezerwowane łowisko na 6-cio dobową zasiadkę całym Teamem ) Gdyby Zlot odbył się na Łowisku w Hawłowicach to z uwagi na ograniczoną możliwość wędkowania (10 stanowisk) nie mam parcia na wędkowanie. Ważne aby się spotkać, poznać i być może w świetnej atmosferze spędzić kilka chwil w towarzystwie wspaniałych ludzi.
Michał82 Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Byłem wczoraj na Hawłowicach - tak jak @kubus pisze mimo iż jest 10 stanowisk spokojnie na stanowisku mogą łowić 2 osoby. Stanowiska 1,2,3 są oddalone od reszty więc jakby ktoś chciał się integrować to by miał kawałek Reszta stanowisk w "kupie". Z każdego stanowiska można spokojnie łowić z rzutu, nie ma konieczności posiadania sprzętu pływającego. Woda bez udziwnień, głębokość od ponad lekko 2 metrów do 0,8m.
kubus Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Witam. Po omówieniu wszystkiego za i przeciw doszliśmy do konsensusu. Wstępnie jest zarezerwowane całe łowisko na 25-27.07.2014r. z możliwością pozostania do 28.07. Oficjalny koszt to 20 zł doba z możliwością łowienia na dwie wędki, i to tyle z kosztów. Jak by ktoś obawiał się wielkich upałów (za bardzo trunki się nagrzeją), mamy do dyspozycji lodówkę z zamrażarką. . Prosimy przemyśleć sprawę, i ewentualnie zadeklarować chęć przyjazdu. Malkontentom i mąciwodom (Mąciwoda warchoł, podżegacz, wichrzyciel lub potocznie podżegacz) mówimy zdecydowanie NIE.
barjem Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Ja z kolegą Przemol z PSW będziemy na pewno!!! Termin jak najbardziej pasuje, a jeżeli coś by się zmieniło to się dostosujemy :beer:
rapala Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Dzięki @kubus za zaangażowanie w organizację tegorocznego spotkania:). Na dzień dzisiejszy jestem na 100% , tylko naprawdę nieprzewidziane wypadki losowe są w stanie pokrzyżować moją obecność. Z racji tego ,że mam możliwość edytowania postów , zrobimy listę chetnych aby mieć wgląd na frekwencję gdyż wiąże się to z naszymi kosztami ale również właściciela łowiska. Lista chętnych do udziału w II Letnim Spotkaniu Karpiowym . 1.@kubus 2.@barjem 3.@Przemol 4.@rapala 5.@Michal82 6.@jogo ? 7.@Siwy 8.@Manek 9.@Oktawian 10.@adasio 11.@Sebastian 12.@geo 13.@manitu? 14.@Sander (@kubab2) 15.@VELTIS 16.@lenox 17.@kriko 18.@rogol 19.@MówiąMiBoski
Michał82 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Lista chętnych do udziału w II Letnim Spotkaniu Karpiowym . 1.@kubus 2.@barjem 3.@Przemol 4.@rapala 5.@Michal82
jogo Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Jeżeli tylko zostanę w Polsce do tego czasu, to przybędę na pewno!
Manek Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Na dzień dzisiejszy ja jestem termin mi pasuje jak w pracy nic się nie pomiesza to się stawiam na pewno pozdrawiam
Recommended Posts