Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przymierzam się do zakupu nowej tyczki (13m, pak, do ok. 3500 zł). Jak na razie rozważam trzy: Maver Medusa SX, Maver Enigma 1, Mivardi Evo 5000. Tyczka będzie używana czysto rekreacyjnie, głównie na Wisłoku i Strugu, czasem na stawie (komercyjnym) do "dłubania drobnicy" - głębokość 1...2m, więc top match 3-elementowy chyba wystarczy.

Moje pytania:

- Jak ze sztywnością i wyważeniem tyczki Enigma 1 (jest to nowa tyczka na 2014 r.) - miał ją ktoś w ręce? Jest najlżejsza, ale czy nie za bardzo "odchudzona" - czy ścianki są wystarczająco sztywne i mają "zapas mocy" jak na tyczkę uniwersalną?

- Która z tyczek jest lepiej wyważona: Medusa czy Evolution? Ma ktoś może którąś z tych tyczek i mógłby się umówić na krótki pokaz nad Wisłokiem w Rzeszowie (termin do uzgodnienia)?

- Jaką ew. inną nową tyczkę byście polecili (w podanej cenie - Colmic, Fiume, ...)?

Pozdrawiam, Alex

Posted

Kolego Aleximov zasiegnij porady na forum wyczynowym wyczyn.fora. Pomysl też nad sensasem, sam lowie xl64 i to jest uniwersalny kij lecz trzeba sie z nim delikatnie odchodzić.

• 1 year later...
  • 3 months later...
Posted

Ja bym obstawiał na Mavera chociaż na Sensasa też bym połowił. Miałem kiedyś, Mavera 201... co to był za kij.... aż mi łezka się zakręciła w oku na wspomnienie.