Aleximov Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 Przymierzam się do zakupu nowej tyczki (13m, pak, do ok. 3500 zł). Jak na razie rozważam trzy: Maver Medusa SX, Maver Enigma 1, Mivardi Evo 5000. Tyczka będzie używana czysto rekreacyjnie, głównie na Wisłoku i Strugu, czasem na stawie (komercyjnym) do "dłubania drobnicy" - głębokość 1...2m, więc top match 3-elementowy chyba wystarczy. Moje pytania: - Jak ze sztywnością i wyważeniem tyczki Enigma 1 (jest to nowa tyczka na 2014 r.) - miał ją ktoś w ręce? Jest najlżejsza, ale czy nie za bardzo "odchudzona" - czy ścianki są wystarczająco sztywne i mają "zapas mocy" jak na tyczkę uniwersalną? - Która z tyczek jest lepiej wyważona: Medusa czy Evolution? Ma ktoś może którąś z tych tyczek i mógłby się umówić na krótki pokaz nad Wisłokiem w Rzeszowie (termin do uzgodnienia)? - Jaką ew. inną nową tyczkę byście polecili (w podanej cenie - Colmic, Fiume, ...)? Pozdrawiam, Alex
JURI Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Kolego Aleximov zasiegnij porady na forum wyczynowym wyczyn.fora. Pomysl też nad sensasem, sam lowie xl64 i to jest uniwersalny kij lecz trzeba sie z nim delikatnie odchodzić.
kleyber73 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Jutro ma się odbyć mały pokaz sprzętu firmy MAVER. Będzie można coś zakupić i "pomacać"
LongD Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Ja bym obstawiał na Mavera chociaż na Sensasa też bym połowił. Miałem kiedyś, Mavera 201... co to był za kij.... aż mi łezka się zakręciła w oku na wspomnienie.
Recommended Posts