elel Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Trafiłem na coś takiego: [h=1]Analiza rejestrów połowów Okręgu PZW w Rzeszowie za 2012 r.[/h]Ciekawa lektura. Okazuje się że w 2012 roku wyciągnięto z wody ponad 40.000 ryb w naszym okręgu. Oficjalnie, oczywiście. No i równie oficjalnie - widać, że zarybianie każdej dziury z wodą karpiem ma sens, to przecie prawie połowa wyżywienia populacji wędkarzy . Z drugiej strony ciekawe, czy zarybianie szczupakiem, który ma 3 miejsce w tej statystyce, będzie prowadzone na podobną skalę kiedykolwiek. Mnie zaciekawiło jeszcze kilka innych spraw: 1. jak to jest, że oddanie rejestru jest obowiązkowe, a tylko niespełna 60% jest oddawanych:confused: 2. kto zeżarł 2000 kleni ? Mi się kiedyś, jak miałem z 16 lat zdarzyło jednego usmażyć i był tak paskudny, że zjadł go kumpel, który przegrał zakład. Z własnej woli nikt nie chciał . Bo ukleje, jazgarze itp, to pewnie "dla kota". 3. gdzie u nas można złapać troć??? Ktoś się do jednej sztuki przyznał
manitu Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Jeżeli chodzi o troć, to swego czasu można ją było złowić w Wisłoce! Tak lud głosił Co do "pożeraczy kleni" to pozostawię to bez komentarza, bo głodek wsyćko zje;)
Recommended Posts