Guest Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Witam, z uwagi na przyjazną aurę wybieram się na nockę na Sieniawę na żywca. Pół dnia dzisiaj na wisłoku i nawet jednej uklei . Czy któryś z forumowiczów z Krosna i okolic posiada coś na zbyciu? mogą być i trupy. Zapłacę na przysłowiową 0,5:)%%%
Radzik Szarek Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Spoko jak tak mówisz to 0,5 i masz żywce:D
lisses Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Uważaj na jakie rybki będziesz łowił, znajomi ostatnimi czasy łowili na kiełbie pozyskane w innym miejscu i po stóweczce zaliczyli. Nie było dyskusji bo przecież złamali regulamin. To tak tylko dla przestrogi;)
sharki Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 wiem że taki jest punkt w RAPR ale co jest złego w wykorzystywaniu żywca złowionego w innym łowisku?
VeJeK Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 A ja jestem ciekaw jak Straż udowodni (ci czy mi) na łowisku że kiełb czy inna płotka nie są z tego stawu/rzeki ?
Macio33 Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Pewnie maja wykaz jakie ryby PZW wpuszczało do tej wody... Tylko nie wiem od kiedy - od daty istnienia wody czy PZW-u :)
Wędkarz 17 Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 moim zdaniem jest to dobry i zły przepis z jednej strony przenoszenie chorób i pasożytów nikt nie chce mieć choroby na swoim łowisku przez jakiegoś jegomościa który przyniósł chore ryby na żywca z drugiej strony jest to głupota bo jest to bardzo niewygodne dla wędkarza taszczyć dodatkowy sprzęt nad wodę tylko po to aby nałowić żywców.Powinni je nadal sprzedawać w wędkarskich tam mielibyśmy pewność że są zdrowe.
Wędkarz 17 Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 A ja jestem ciekaw jak Straż udowodni (ci czy mi) na łowisku że kiełb czy inna płotka nie są z tego stawu/rzeki ? Ty też byś się zorientował że ktoś Ci wciska kit.
Triple Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Zawsze mówię, że żywca mam z łowiska, na którym obecnie łowię i na tym kończymy rozmowę ze strażnikami na temat "skąd mam żywca". btw W tej chwili pojechać na Sieniawę i złowić uklejkę graniczy z cudem.
Gabriel Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Wie ktoś gdzie w Rzeszowie albo niedalekiej okolicy dostane karasie? takie z 10 cm? Po południu sprawdzę w Majstrze - bo chyba tam widziadłem kiedyś. Ale może ktoś ma w jakimś przydomowym stawku i mógłby się podzielić, uklejki i płotki też mnie interesują. Będę wdzięczny za info.
muzzy123 Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 https://www.olx.pl/oferta/narybek-ryb-stawowych-CID757-IDhOjMP.html tylko o tym słyszałem Sent from my E2303 using Tapatalk
Gabriel Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Panowie, nikt nic? Może ma ktoś w przydomowym stawie, albo coś mrożonego? uklejki, karaski ... Kupie, zamianie za %, sprzęt .. cokolwiek. W Rzeszowie i okolicach szybciej kupisz 10cm piranie jak karasie ;/ Chyba ze będę łowił na złote rybki ...
Mareckii Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 https://www.olx.pl/oferta/karas-karasie-zywiec-staw-CID103-IDhvcxr.html#b177d23c1f
jon987 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 W Dębicy można dostać przynajmniej tak było w piątek bo kupowałem.
muzzy123 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 W B1 (realu) są tuszki płotki, jeśli chcesz fileta lub dzwonki porobić,
Gabriel Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Ok, już na OLX znalazłem w okolicach Sędziszowa. Zakupiłem 20 sztuk.. i weekend zabezpieczony. Co nie wyklucza, ze może ze 2 płotki w B1 też zakupie. A na kolejny sezon się odpowiednio już latem przygotuje. Dzięki za info i pomoc
Andrzejm Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Potwierdzam w Dębicy na cmentarnej u Jacka wczoraj kupowałem ładne karaski.
rybok Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 U Jacka są bardzo fajne trupki przynajmniej mi przypadły do gustu. Pakowane hermetycznie(chyba) w oleju.
rafaello Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 8 minut temu, rybok napisał: U Jacka są bardzo fajne trupki przynajmniej mi przypadły do gustu. Pakowane hermetycznie(chyba) w oleju. Masz jakieś sprawdzone trupki na sandacza?jeśli możesz to podrzuć link.
bronek Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 W dniu 3.12.2014 o 18:11, lisses napisał: Uważaj na jakie rybki będziesz łowił, znajomi ostatnimi czasy łowili na kiełbie pozyskane w innym miejscu i po stóweczce zaliczyli. Nie było dyskusji bo przecież złamali regulamin. To tak tylko dla przestrogi;) Witam wiem, że wpis ma już ponad 4 lata ale dla wiadomości wędkujących na Sieniawie mogę zaświadczyć, że kiełbie występują w tym zbiorniku w 2018r osobiście złowiłem kilka sztuk w rejonie "kościółka" a konkretnie na końcu drogi wchodzącej do wody przy kępie wodorostów. Jeśli złowicie kiełbia w tym zbiorniku i będziecie na niego łowili to nie dajcie sobie wmówić Panom Strażnikom, że kiełb w tym łowisku nie występuje. Pozdrawiam
lisses Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Tak, tylko, że oni się przyznali, że je przywieźli z innej wody
Recommended Posts