Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, z uwagi na przyjazną aurę wybieram się na nockę na Sieniawę na żywca. Pół dnia dzisiaj na wisłoku i nawet jednej uklei . Czy któryś z forumowiczów z Krosna i okolic posiada coś na zbyciu? mogą być i trupy. Zapłacę na przysłowiową 0,5:)%%%

Posted

Uważaj na jakie rybki będziesz łowił, znajomi ostatnimi czasy łowili na kiełbie pozyskane w innym miejscu i po stóweczce zaliczyli. Nie było dyskusji bo przecież złamali regulamin. To tak tylko dla przestrogi;)

Posted

moim zdaniem jest to dobry i zły przepis

z jednej strony przenoszenie chorób i pasożytów nikt nie chce mieć choroby na swoim łowisku przez jakiegoś jegomościa który przyniósł chore ryby na żywca

z drugiej strony jest to głupota bo jest to bardzo niewygodne dla wędkarza taszczyć dodatkowy sprzęt nad wodę tylko po to aby nałowić żywców.Powinni je nadal sprzedawać w wędkarskich tam mielibyśmy pewność że są zdrowe.

Posted
A ja jestem ciekaw jak Straż udowodni (ci czy mi) na łowisku że kiełb czy inna płotka nie są z tego stawu/rzeki ?

Ty też byś się zorientował że ktoś Ci wciska kit.

Posted

Zawsze mówię, że żywca mam z łowiska, na którym obecnie łowię i na tym kończymy rozmowę ze strażnikami na temat "skąd mam żywca".

btw W tej chwili pojechać na Sieniawę i złowić uklejkę graniczy z cudem.

• 1 year later...
Posted

Wie ktoś gdzie w Rzeszowie albo niedalekiej okolicy dostane karasie? takie z 10 cm? Po południu sprawdzę w Majstrze - bo chyba tam widziadłem kiedyś.

Ale może ktoś ma w jakimś przydomowym stawku i mógłby się podzielić, uklejki i płotki też mnie interesują.

Będę wdzięczny za info.

Posted

Panowie, nikt nic?

Może ma ktoś w przydomowym stawie, albo coś mrożonego? uklejki, karaski ...

Kupie, zamianie za %, sprzęt .. cokolwiek.

W Rzeszowie i okolicach szybciej kupisz 10cm piranie jak karasie ;/ Chyba ze będę łowił na złote rybki ...

Posted

Ok, już na OLX znalazłem w okolicach Sędziszowa.

Zakupiłem 20 sztuk.. i weekend zabezpieczony. Co nie wyklucza, ze może ze 2 płotki w B1 też zakupie.

A na kolejny sezon się odpowiednio już latem przygotuje.

Dzięki za info i pomoc

Posted
8 minut temu, rybok napisał:

U Jacka są bardzo fajne trupki przynajmniej mi przypadły do gustu. Pakowane hermetycznie(chyba) w oleju.

Masz jakieś sprawdzone trupki na sandacza?jeśli możesz to podrzuć link.

• 2 years later...
Posted
W dniu 3.12.2014 o 18:11, lisses napisał:

Uważaj na jakie rybki będziesz łowił, znajomi ostatnimi czasy łowili na kiełbie pozyskane w innym miejscu i po stóweczce zaliczyli. Nie było dyskusji bo przecież złamali regulamin. To tak tylko dla przestrogi;)

Witam wiem, że wpis ma już ponad 4 lata ale dla wiadomości wędkujących na Sieniawie mogę zaświadczyć, że kiełbie występują w tym zbiorniku w 2018r osobiście złowiłem kilka sztuk w rejonie "kościółka" a konkretnie na końcu drogi wchodzącej do wody przy kępie wodorostów.

Jeśli złowicie kiełbia w tym zbiorniku i będziecie na niego łowili to nie dajcie sobie wmówić Panom Strażnikom, że kiełb w tym łowisku nie występuje. 

Pozdrawiam