patryn Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Witam, przed majem rozglądam się za czymś nowym, nie tylko blachy, blachy i blachy... W oko wpadły mi Umami Izumi - łowił ktoś na tego rodzaju przynętę? Mógłby się podzielić kilkoma słowami o technice - bo to dla mnie zupełna nowość, będę się uczył dopiero na to łowić. Na dzień dobry widzę już potrzebę własnego zbrojenia bo te podwójne haki to chyba jakieś nieporozumienie. pozdrawiam
rademenes Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Mam i używam. Umami dedykowana jest do połowu sandaczy pukając po dnie. Pęcherz powietrza sprawia, że unosi się nad dnem prezentując żerującą rybkę. Zalecany sposób zbrojenia jest wystarczający, żadnych spadów. Zbrojąc inaczej przebijesz pęcherz i nie będzie się unosiła. Po kilku atakach szczupaka też już się nie unosi, zbroję wtedy w zwykłą główkę i pukam po dnie. Zbrojona w zwykłą główkę równo prowadzona w toni nie pracuje. Używam rozmiarów 90 i 120. Podobnie do metody Drop Shot możemy długo prezentować przynętę w jednym miejscu.
patryn Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 dziękuje za podpowiedź, to że typowo sandaczowa to się domyśliłem, na łódkę OK gdy ręka potrzebuje odpocząć od długich rzutów. Myślę, ze to będzie dobra alternatywa na miejscówki, gdzie rybom się znudziły koguty i kopyta. W czerwcu wypróbuję
Recommended Posts