Guest Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Panowie potrzebuje opinii na temat bata MISTRALL TOURNAMENT GTX POLE 7m/25g!!!!!!! Co to jest, czy warto, czy omijać szerokim łukiem... pozdrawiam i proszę o pomoc
tomek96 Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Waga tego bata jest bardzo duża prawie 0.5kg na 7m na pewno nie bedzie się nim komfortowo łowić
Guest Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Właśnie ta waga mnie trochę przeraziła i również myślałem że długość nie za bardzo będzie sprawiać przyjemność podczas łowienia.... Drugim moim typem jest bat z KONGERA a serii Spirado dł 500, cw również 25g, mam z tej serii matchówkę i jestem zadowolony, kij jest sztywny a zarazem sprężysty, czy przy bacie będzie tak samo bo jednak różnica długości jest 1,10 metra
VeJeK Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Jak bat kongera to Konger Arcus 5m jest bardzo lekki i super się nim łowi lecz dla mnie ,za krótki Ja osobiście mam 6m arcusa i to super patyk 4h łowienia nie sprawia mi żadnego problemu ani bólu ręki
Guest Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Arcus faktycznie rewelacja, 5 metrów a tylko 192 g wagi to coś czego potrzebuje, a jest tylko 30 zł droższy niż spirado więc nie ma się nad czym zastanawiać, dzięki wielkie pozdro
damon159 Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Witam. Podepnę się pod temat wyboru bata. Chciałbym zakupić 7m bata w przedziale do 250zł. Znalazłem takiego: Jaxon Silver Shadow Tele Pole Spx 7.00M w przystępnej cenie. Główną cechą którą się sugerowałem jest waga która wynosi w tym przypadku 285 gram. Czy któryś z forumowiczów posiada podobnego bata i czy jest wart uwagi ewentualnie jakie polecacie. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.
elte Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Posiadam bata Jaxona, ale Inspiral Spiral Pole 600. Trochę obawiałem się tego zakupu bo opinie o Jaxonie są różne, ale teraz nie zamieniłbym tego bata na żadnego innego. Przede wszystkim lekki, nie męczy ręki, dobrze pracuje pod każdą rybą. Łowiłem nim od małych stawów po Solinę i zawsze dawał radę czy to były małe okonki, uklejki, płocie, karasie, czy coś większego jak lin, kleń, a nawet udało mi się wyciągnąć nim kilka karpi do 2 kg. więc bat daje rade. Złe opinie o Jaxonie dotyczą przede wszystkim sprzętu z niskiej półki, a że sprzedają tego dużo to przylgnęła do firmy łatka szmelcu. Sprzęt ze średniej i wysokiej półki jest na prawdę dobry i nie odbiega niczym od produktów innych bardziej cenionych marek, także polecam tego bata:cool:
kokos Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Dwa miesiące temu kupiłem dokładnie ten sam model co piszesz Jaxon Silver Shadow Tele Pole Spx 7.00M bacik naprawde super , łowie nim na zawodach i rekreacyjnie ( płotki , leszcze, karpie 1-2kg ) nie było większego problemu ale myślę wsadzić gumę bo z większymi karpikami może być problem. Ale za ta kase naprawde polecam i co jest ogromnym plusem to waga można łowić pare godzin i ręki nie urywa.
Wędkarz 17 Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 ja kupiłem bata 7m za 60 zl z mikado allegro i przerobiłem go na tyczke z amortyzatorem ogólnie większy komfort bo był dość ciężki 0,5 kg a tyczką łowi się prościej i przyjemniej.
blestemat Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Bat z gumą to ciągle bat, zestawu skróconego raczej użyć przy nim nie da rady a przynajmniej będzie to chybiony pomysł. Poza gumą trzeba by pokąbinować jak przynajmniej między dwoma segmentami zastosować złącze nasadowe.
tomek96 Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Zamontować amortyzator. No to kupuję bata za kilkaset złotych zakładam amortyzator za 20zł i sprzedaję jako tyczkę za kilka tysięcy:)
Recommended Posts