blestemat Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Ostatnimi czasy prześladuje mnie nieodparta potrzeba zmierzenia się z muszką. Powoli przymierzam się do sklecenia sobie sprzętu ale teraz nie o tym. Na starcie będę korzystał z gotowych muszek, ale o ile się wciągne w tą technikę nie omieszkam cóś samemu ukręcić. I tu moje pytanie do starszych w fachu kolegów- jakie materiały nabyć na start jako podstawowe na susz pod rybki takie jak uklejki, wzdręgi, jazie i klenie. Na łososiowate przyjdzie czas gdy nabiorę wprawy.
LuJu Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 (edited) Cdc kilka kolorów, pióro z ogona pawia, kapka szyjna koguta lub kilka piór genetyka (bo kosztuje sporo), sierść sarny zimowa, nici prowadzące w kilku neutralnych kolorach, a z narzędzi: bobinka, finisher i IMADŁO. Cieszy mnie, że chcesz zaczynać od suchej, a nie nimfy na 4 metrowym kiju - będą z ciebie ludzie. Edited July 11, 2015 by LuJu
Gabriel Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Najpierw zaszczep się muchą. Później ich kręceniem. Wszystko ma swój czas..... Jak będziesz zaczynał kręcić daj znać, coś wymyślimy i jakieś materiały "na start" zorganizujemy ..
jacob1993 Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 ja mogę ci polecić pianki 2 mm ze sklepu typu empik lub xerima troche dubbingu i gumowe nóżki i masz super konie i żuki na klenie
blestemat Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Najpierw zaszczep się muchą. Później ich kręceniem. Wszystko ma swój czas..... Otóż to ale jestem w gorącej wodzie kąpany i wszystko chcę wiedzieć na już. Zresztą popróbowałem już machać kijaszkiem mojego kuzyna który zawitał do mnie jakiś czas temu i już wiem że spin który do tej pory dzierżył u mnie prymat zejdzie na drugi plan. Teraz tylko czekam na wypłatę i biegiem do sklepu po sprzęt. Oczywiście wszystkim gorąco dziękuje za wskazówki jak tylko odłożę na sprzęt do kręcenia i materiały ruszam z krętactwem.
Recommended Posts