Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnimi czasy prześladuje mnie nieodparta potrzeba zmierzenia się z muszką. Powoli przymierzam się do sklecenia sobie sprzętu ale teraz nie o tym. Na starcie będę korzystał z gotowych muszek, ale o ile się wciągne w tą technikę nie omieszkam cóś samemu ukręcić. I tu moje pytanie do starszych w fachu kolegów- jakie materiały nabyć na start jako podstawowe na susz pod rybki takie jak uklejki, wzdręgi, jazie i klenie. Na łososiowate przyjdzie czas gdy nabiorę wprawy.

Posted (edited)

Cdc kilka kolorów, pióro z ogona pawia, kapka szyjna koguta lub kilka piór genetyka (bo kosztuje sporo), sierść sarny zimowa, nici prowadzące w kilku neutralnych kolorach, a z narzędzi: bobinka, finisher i IMADŁO.

Cieszy mnie, że chcesz zaczynać od suchej, a nie nimfy na 4 metrowym kiju - będą z ciebie ludzie.

Edited by LuJu
Posted

Najpierw zaszczep się muchą. Później ich kręceniem. Wszystko ma swój czas.....

Jak będziesz zaczynał kręcić daj znać, coś wymyślimy i jakieś materiały "na start" zorganizujemy ..

Posted
Najpierw zaszczep się muchą. Później ich kręceniem. Wszystko ma swój czas.....

Otóż to ale jestem w gorącej wodzie kąpany i wszystko chcę wiedzieć na już. Zresztą popróbowałem już machać kijaszkiem mojego kuzyna który zawitał do mnie jakiś czas temu i już wiem że spin który do tej pory dzierżył u mnie prymat zejdzie na drugi plan. :D

Teraz tylko czekam na wypłatę i biegiem do sklepu po sprzęt. :cool:

Oczywiście wszystkim gorąco dziękuje za wskazówki jak tylko odłożę na sprzęt do kręcenia i materiały ruszam z krętactwem.