Jump to content

Ranczo Nad Jeziorkiem Czarna ok. Łańcuta

Dawid Bukała

Recommended Posts

Staw wędkarski Ranczo Nad Jeziorkiem to ciche i spokojne miejsce, które jest istną gratką dla wędkarzy. Położony pomiędzy lasami i jednocześnie blisko Rzeszowa oraz Łańcuta w Czarnej akwen o głębokości do 8m, który oferuje w przybliżeniu aż 5 ha gęsto zarybionej wody. Specjalne zadaszone stanowiska wędkarskie wyposażone w ławki oraz stolik, pozwalają łowić nawet w czasie deszczu. W czystych wodach łowiska spotkamy różnorodne gatunki ryb: karp(do 15kg), amur, leszcz, lin, sum(do 2 metrów długości), sandacz, jesiotr(okazy około półtora metrowe), szczupak, tołpyga(ostatnia wyciągnięta sztuka ważyła 25kg) i inne. Co bardzo ważne, możemy państwu zaoferować wszystkie potrzebne wędkarzowi rzeczy w naszym SKLEPIE WĘDKARSKIM przy stawie. Nie muszą państwo już martwić się o przynęty oraz podstawowe wyposażenie, ponieważ dostaniecie je na miejscu. Opłata za wędkowanie to jedynie 10 zł od wędki. Łowisko jest czynne od świtu do nocy.

Bylem i polecam łowisko, od Rzeszowa ok. 18km

A najciekawsze jest to że gdy złowimy dużego suma i go oddamy właścicielowi to mamy do końca życia wstęp za darmo. Tak bardzo tego suma nie lubią że aż w taki sposób chcą go wytępić.

Ja tam nigdy nie byłem ale słyszałem o tym już od kilku osób więc chyba jest to prawda

Byłem wczoraj i jestem zadowolony w sumie w 3 osoby złowiliśmy kilkanaście karpi i jednego jesiotra. Bardzo fajne łowisko właściwie w każdym miejscu można się rozłożyć brzegi wykoszone dobry dostęp do wody ,kosze na śmieci, tylko w weekend sporo ludzi.