rafaello Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Tylko jak zagadać jak niema nr.tel,jechać i liczyć że się uda połowić?
Dawid Bukała Posted September 15, 2015 Author Posted September 15, 2015 Co rozmawiałem z panem od opłat jeśli się znudzi łowienie na grunt to można na spinning. Czyli 1 do 1. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Dawid Bukała Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 W niedzielne wedkowanie: 3 karpie w wadze 2-3 kg oraz jesiotr 113cm. Znajomi szczupak 76cm, 3 jesiotry w granicy 98-113cm oraz kilka karpi. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Trish Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 Chyba najlepsze miejsce w tej okolicy żeby złowić i zobaczyć jesiotra, byłem dwa razy. Późną jesienią i w zimie po zejściu lodu. W sezonie tam nie pojadę, za duży tłok, ogrom małych karpików 1-2kg i mało atrakcyjna wizualnie okolica- błoto, złom i sprzęt do wydobycia żwiru to nie jest to co mnie tam ściągnie w sezonie. Wolę łowić na ładniejszych widokowo łowiskach, tam pojadę tylko gdy inne zbiorniki są zamknięte.
Boiles Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Dzisiaj 11 godzin bez brania kulki,pellet,kukurydza,białe, czerwone, blisko brzegu i daleko też nic
Boiles Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Dnia 31.10.2016 at 22:58, sens napisał: próbował ktoś na spining? Widziałem kilka osób spiningowało ale bez rezultatu
mapet77 Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 Rozmawiałem z właścicielką na Czarnej i mówiła, że łowisko czynne cały rok. A co do tego czy się coś dzieje to w sobotę brały karpie z zarybienia tegorocznego (1-1,5 kg) i jeden jesiotr z głębokiej wody. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
rapala Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 (edited) Korzystając z wolnego wtorku odwiedziłem wraz ze znajomymi to łowisko .Nastawiłem się na karpie ,które totalnie nie chciały współpracować ,za to jesiotry jak najbardziej . W sumie przez cały dzień złowiliśmy ich kilkanaście oraz dwa karpie.Brak aktywności karpi zrekompensowała piękna pogoda ,grill oraz rozpędzająca się wiosna .Jedyny minus to ciągły warkot ciężarówek oraz unoszący się kurz od strony drogi . Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited April 5, 2017 by rapala
blestemat Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 (edited) Przybyłem, zobaczyłem, poległem. :/ Zaplątałem się tam dziś poraz pierwszy i jak można wywnioskować ze wstępu nie poszło mi najlepiej. Inna rzecz że łowiłem w niezbyt obiecującym jedynym wolnym miejscu czym częściowo tłumaczę swoją porażkę. Łatwo nie odpuszczę gdyż za cel postawiłem sobie przechytrzenie jesiotra wobec tego proszę o porady jak się do nich dobrać. Gdyby nie mikrojigi i wzdręgi wyjazd byłby totalną klapą. Edited May 28, 2017 by blestemat
Gabriel Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 (edited) A szukałeś miejsca tylko na dużym stawie? czy ten mniejszy tez był cały obsadzony? Ten mniejszy tez jest całkiem dobrze "zaopatrzony". Z dwa tygodnie temu w 4 godzin widziałem jak wyjechało z niego kilka jesiotrów i jeszcze więcej całkiem ładnych karpi. A jak się dobrać ...mielonka na hak, na drugi jakiś śmierdzący pelet lub kulka i ..cierpliwie czekać ... Edited May 29, 2017 by Gabriel
blestemat Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 (edited) Ok. Dzięki za radę. Tylko mam jeszcze pytanie. Kiedy zacinać? Łowiłem na wątróbkę drobiową i choć jakieś brania były wszystkie pudłowałem wyciągając pusty hak. Ciąć gdy tylko zauważę branie w tępo czy pozwolić rybie na dłuższą konsumpcję? Co do drugiego stawu nawet tam nie było gdzie się rozłożyć gdy przyjechałem. Edited May 29, 2017 by blestemat
rapala Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Odczekaj kilkanaście sekund z zacięciem niech posmakuje. Wątroba to dość miękka przynęta i łatwo ryba ja ściąga z haka. Moja propozycja to rosowki ewentualnie jakiś pellet na wlos np.ryba ,kawior itp.
klonek02 Posted June 10, 2017 Posted June 10, 2017 Największy sprzed dwóch tygodni. Ogólnie padlo w tedy kilkanaście jesiotrów niestety wszystkie poobdzierane. Prawie 110cm szczęścia Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Ewa Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 Czy ktoś wie może, czy łowiąc w tym stawie potrzeba Kartę Wędkarską?
matios01 Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Witam , jak wygląda sytuacja w weekendy można spokojne powędkować? Czy lepiej wybrać się w tygodniu?
GrenĐi Posted July 30, 2017 Posted July 30, 2017 Jeżeli jest taka pogoda jak w ten weekend to bez rezerwacji nawet szkoda tam jechać wszystkie stanowiska zarezerwowane, a ponad to ludzie cisną się pare metrów od siebie. Na tygodniu spokojnie znajdziesz sobie miejsce
charim Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Był tam ktoś kiedyś na weekendzie ze spiningiem ? Da się połowić na spining gdy są stanowiska stacjonarne pozajmowane ? Czy działa na takiej zasadzie ze tylko Ci którzy są na stanowiskach mają prawo wędkować ?
Matew Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Na weekendzie jest tyle ludu że ze spiningiem swobodnie pozucac nie ma szans
charim Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 dzięki za odpowiedź miałem ochotę się przejechać ale jak tak wygląda sytuacja to odpuszczam. Jaki jest w tej wodzie dominujący drapieżnik ? na co warto się nastawiać ?
Gabriel Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 charim, nie ma sensownej komercji pod spinnig w okolicach Rzeszowa. Szczególnie w weekend, wszystkie miejsca i to dość gęsto sa obstawione przez gruntówki i spławik.( na jednej i drugiej Czarnej, na komercjach w okolicach Dynowa) Jedyny raz, gdy udało mi sie fajnie połowić na komercji an spinning - to był październik albo listopad zeszłego roku na Starym Sanie w Hurku. Ładne ryby, a i ze względu na pogodę i jeszcze wtedy mało popularne, mało reklamowane miejsce - spokojnie można było spinningować. Bo siedziała tylko jedna osoba na metode, a w sumie 4 czy 5 osób było ze spinem. A na Czarnej - jak już to tylko w tygodniu ten mały stawik pod lasem - chyba nr 2. Tm jeszcze można szukać jakiś szczupaków i okoni. No i podobno jest sum - ale widziadłem tylko jednego koło 60 cm wyciągniętego na kulki.
charim Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Dzięki wielkie Gabriel za wyczerpującą informacje ! Tego się właśnie obawiałem że w najbliższej okolicy Rzeszowa sytuacja z miejscami do spiningu na komercji jest delikatnie mówiąc słaba . W najbliższym czasie spróbuje uderzyć w te miejsca Szczególnie na stary san w Hurku bo wydaje się jedyną sensowną opcja , dzięki jeszcze raz na informacje
Recommended Posts