Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Witam jest możliwość łowienia w nocy na tym zbiorniku?

Posted

No niestety a w kwietniu jeszcze mówili że mają być nocki od czerwca ale co zrobić jak niektórzy wędkarze to idioci :D

Posted

Wielka szkoda, strasznie nosi mnie na nockę. Troche może nie w tym temacie ale nie mam pomysłu na to by umieścić moje pytanie w bardziej logicznym miejscu. Czy jest jakieś inne łowisko w miare blisko Rzeszowa gdzie nie trzeba się obawiać o skutki braku opłaconych składek PZW i możliwy jest połów po zmierzchu? 

• 3 months later...
Posted

Na trupka, uklejki. Biorą też oczywiście tabalugi... Na panczura(sandacza) polecam rzucać ok 15-20 m od brzegu, stanowisko 5 do 8, na innych nie wiem bo nie sprawdzałem.

Posted
W dniu 7.10.2018 o 19:32, LuJu napisał:

Czy tam można łowić na spinning?

Tak, są szczupaki nawet do 120 cm(podobno złowili na 128, ale foto nie widziałem), sandacze, bolenie, sumy, klenie... 

• 3 months later...
  • 5 months later...
Posted

Witam, z racji tego , że w najbliższym czasie wybieram się na to łowisko chciałbym zaczerpnąć jakieś sensowne informacje na temat tego jak tam łowić . Czy to np. blisko brzegu czy daleko czy raczej naturalne przynęty czy może jednak proteina bądź sztuczne dumbelsy itp. Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę.Pozdrawiam ;)

Posted (edited)
Dnia 8.07.2019 o 11:57, lukas5242 napisał:

Witam, z racji tego , że w najbliższym czasie wybieram się na to łowisko chciałbym zaczerpnąć jakieś sensowne informacje na temat tego jak tam łowić . Czy to np. blisko brzegu czy daleko czy raczej naturalne przynęty czy może jednak proteina bądź sztuczne dumbelsy itp. Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę.Pozdrawiam ;)

Byłem na tym łowisku 6 razy. Łowię wyłącznie na metode. Jeśli o mnie chodzi sprawdzają się wyłącznie naturalne przynęty kukurydza i baly.. Dzisiaj 4 godziny łowienia 25 ryb w przedziale 1.5 a 4 kg .. 

Edited by Kowal9876
Posted
17 godzin temu, Kowal9876 napisał:

Byłem na tym łowisku 6 razy. Łowię wyłącznie na metode. Jeśli o mnie chodzi sprawdzają się wyłącznie naturalne przynęty kukurydza i baly.. Dzisiaj 4 godziny łowienia 25 ryb w przedziale 1.5 a 4 kg .. 

Dziękuję za odpowiedź :) Również nastawiam się na łowienie na methodę . A co do odległości ?? możesz mniej więcej określić ? Czy po prostu raz tu raz tam ? :D

Posted

Łowiłem jakieś 15 metrów od brzegu. Zanecilem delikatnie przed łowieniem i łowiłem wyłącznie w miejscu zanecenia. Pierwsza ryba siedziała jakieś 10 min po wrzuceniu zestawu. Ogólnie polecam nie kombinować z zaneta i przynętami jeśli są brania na kukurydzę to się tego trzymam. Ale mówią że jest dzień że wyłącznie na kuku i robala biorą a jest o tak że tylko proteina.. Sprawdź sam a się przekonasz . Ogólnie bardzo polecam to łowisko..

Posted
1 godzinę temu, Kowal9876 napisał:

Łowiłem jakieś 15 metrów od brzegu. Zanecilem delikatnie przed łowieniem i łowiłem wyłącznie w miejscu zanecenia. Pierwsza ryba siedziała jakieś 10 min po wrzuceniu zestawu. Ogólnie polecam nie kombinować z zaneta i przynętami jeśli są brania na kukurydzę to się tego trzymam. Ale mówią że jest dzień że wyłącznie na kuku i robala biorą a jest o tak że tylko proteina.. Sprawdź sam a się przekonasz . Ogólnie bardzo polecam to łowisko..

Dzięki bardzo raz jeszcze ! ;) Przynajmniej wiem od czego zacząć i już mi się w głowie rodzi plan jak rozpocznę :) Pozdrawiam :)

Posted

Ja jako alternatywe dla Czarnej polecam łowisko komercyjne w Wólce Niedzwiedzkiej. Byłem w zeszły weekend. Ponad 20 jesiotrów w 4h, karpie, lin, amur. Ryby biorą raczej ze środka. Problemem dla niektórych moze być brak sklepu na łowisku, ale poza tym jest luźniej jak u Jeziorka tj mniej ludzi, spokojniej.