sluther90 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Jazia nie złowiłem. Klenia i pstrąga jako mały szczyl na spławik łowiłem. łowie w Racławówce .
sluther90 Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 (edited) i zakład już chyba wygrany.. niestety nie miałem miarki , dzisiaj wezmę Edited August 9, 2013 by rapala
stig Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Jaz koło szkoły w? Racławówce? Nie wiem, ale tak wyglądał kilkanaście dni temu. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
domek1995 Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Mam jedno pytanie czy jest jakiś przepis zabraniający łowienia na przynęty naturalne na tej rzeczce??? (nie żebym tam łowił z ciekawości tylko pytam)
darius88 Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Jeśli się nie mylę to wszystkie dopływy wisłoka nie ujęte w zezwoleniu okręg rzeszów są taktowane jako wody górskie
MIROSŁAW Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Ja od lat łowie na tej rzece na naturalne przynęty i nikt się nie przyczepiał ale są wyniki. Zobaczymy czy teraz jak zrobili melioracje rzeki się poprawi co do ryb i jestem bardzo ciekawy czy będą kontrolować tą rzekę bo jak od małego łowię to nigdy nie widziałem i nikt się nie przyczepiał ale naprawdę przydało by się bo jest pogrom w rybach jak młodzi zaczną łowić i starsi to biorą wszystko, chodzę często to widzę.
apioo Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Przecież to nie jest woda krainy pstrąga i lipienia, jeśli się coś zmieniło, proszę o sprostowanie.
rav_id Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Jeśli się nie mylę to wszystkie dopływy wisłoka nie ujęte w zezwoleniu okręg rzeszów są taktowane jako wody górskie Nie słyszałem do tej pory o czymś takim, a informacji podobnej treści na stronie Okręgu też nie ma. Wykaz wygląda tak: Okręg PZW Rzeszów Lubcza w wykazie wód krainy pstrąga i lipienia nie jest ujęta (i chyba nigdy nie była). Czy tam pstrągi występują - nie wiem, nie dane mi było złowić, choć kilkakrotnie odwiedzałem tą rzeczkę z lekkim spinem (klenie) lub spławikówką (klenie, kiełbie, strzeble i tuż poniżej Nosówki karasie). @zygo regulacja na tym odcinku to kompletny idiotyzm. Przecież cały odcinek od tego mostu kolejowego w górę rzeki, aż na koniec Racławówki płynie między dość wysokimi burtami. Pola otaczające rzekę są, jak sądzę, w stanie przyjąć dość wody opadowej by zapobiec powodzi...
lupatla Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 A na stronie PZW Rzeszów jest że w 2014 zarybili ją pstrągiem. Okręg PZW Rzeszów
darius88 Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Napisałem tylko to co słyszałem , zweryfikuje to z odpowiednimi służbami możliwie jak najszybciej.
rav_id Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 A na stronie PZW Rzeszów jest że w 2014 zarybili ją pstrągiem.Okręg PZW Rzeszów To ci niespodzianka. Zarybiają pstrągiem rzeczkę gdzie robaczkiem można potem legalnie wyłowić. Czego to ludzie nie wymyślą Chyba, że wykaz już nieaktualny...
MIROSŁAW Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Pstrąg występuje już około 2 lat ale nie słyszałem żeby zarybiali, widocznie pstrągi polubiły i płyną w górę rzeki.
MIROSŁAW Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Co do powodzi to jeden z kolegów to się troszkę myli że Lubcza nie wylewa, wylewała ostatnich latach na wysokości szkoły w Racławówce a nawet na wysokości straży potrafiło rozerwać prowizoryczne wały i cofnęły się wszystkie dopływy. Może teraz dzięki tym stopniom lepiej zrobionych trochę z tłumią wodę.
rav_id Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Byłem ostatnio z kolegą pierwszy raz na Lubczy i od razu się załamałem widokami. Oczywiście nic też nie złowiliśmy Schodząc w dół od mostu kolejowego były piękne miejsca i aż się prosiło o pstrąga ale widoki widełek mówią same za siebie jestem również ciekaw jaki deb.. równa rzekę, która płynie przez pola ?? A to był taki fajny odcinek rzeczki...te podmycia brzegów, kołki po starej regulacji pośrodku nurtu, no i spore jak na tę rzeczkę dołki. Taką ją pamiętam z drugiej połowy lata 90-tych kiedy bywałem dość często. Jak tam czasem możesz zajrzeć to "popraw" nieco panów meliorantów, powtykaj patyki wierzby tu i ówdzie, a natura resztę załatwi
muniek126 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Lowiłem tam wielokrotnie kilka ładnych lat temu. Nigdy szczerze nie widziałem tam żadnego wędkarza, ryb jest tam całkiem sporo aczkolwiek niewielkich rozmiarów. Ale jakieś historie o szczupakach to mogą być nieco naciągane. Moja największa rybka stamtąd to ładny jazik około 40cm. Dużo jest strzebli więc pstrąg miałby co jeść jakby był. Wybiorę się tam w tym roku.
sluther90 Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 (edited) Tak , ja ostatnio zaglądałęm , klenie się zaczynają pokazywać , na spina zero brań,na spławik kilka ale bez ryby. Edited May 15, 2016 by sluther90
ORINOKO Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Byłem jakiś miesiąc temu na ultra light spinie i co prawda małe rybki ale na 1,5 godziny łowienia to chyba 10 sztuk wyjąłem głównie Okonie. Trafiły się dwa pistoleciki, a nawet miałem trzy brania typowo pstragowe ale niestety wszystkie spadły. Przynętą był RagWorm od Savage gear. Ps. Zdjęć nie daje bo będą usunięte bo ryby za małe. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
sluther90 Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Dzisiejszy wypad zaowocował dwoma klenikami. oczywiście wróciły do wody. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
remek Posted May 18, 2016 Posted May 18, 2016 Witam łowił ktoś może ostatnio w lubczy na wysokości racławówka szkoła w duł rzeki lub od szkoły w górę rzeki. Dawno tam nie łowiłem a wiem że klenie są tam piękne pstrągi też były ale to pale lat temu po 30-35 cm łowiłem a teraz to nie wiem jak sytuacja wygląda. Prosze o odpowiedz
remek Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Jak tam koledzy był ktoś ostatnio na rzecze lubcza na rybach ja niestety nie mam czasu ostatnio ale wybieram sie na lubcze na wysokość nosówka racławówka. Prosze o odpowiedz czy był ktoś ostatnio i co można teraz złowić na rzecze.
matios01 Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Byłem ostatnio w Racławówce, klenie niestety nie chciały współpracować .
matios01 Posted May 26, 2016 Posted May 26, 2016 Dzisiaj udało mi sie złowić klenika Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
nemo976 Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 (edited) W Lubczy jest bardzo dużo ryb ale trzeba znać miejsca, na niej padła moja życiówka klenia który miał 46 cm i łowiłem z powodzeniem pstrągi +/- 30 cm na spina i na spławik, próbowałem na muchę ale ciężko, niestety jak kiedyś łowiłem w rzece u sb i u sąsiada na polu to na drugi dzień i później widziałem regularnie osoby tam łowiące i później pstrągów już łowiłem coraz mniej, a było ich naprawdę dużo w dołkach odnośnie kleni to jest ich bardzo dużo i jest pełno wielkich klocków ale do nich bardzo trudno się zbliżyć a co dopiero złowić. Lecz ryby są ale nie długo bo niestety chodzi tam pełno kłusoli (osoby bez kart, biorące wszystko, mięsiarze) i nie dają oni rzece się rozwijać. Były też raz na jakiś czas karasie, liny i słyszałem o miętusach w dolnym biegu przy ujściu i pistoleciki poniżej mostu kolejowego. Edited August 17, 2016 by nemo976
Recommended Posts