Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Szukam mocnego kleju do wklejania sterów jak i oczek w woblerach.Najbardziej zależy mi na wydajności.

Używam Poxipol dwuskładnikowy,ale wystarczy tylko na dwie małe partie woblerów.Używacie może jakiegoś innego kleju?

Pozdrawiam

Posted

Czy on jest bardziej wydajny?

- - - Updated - - -

Z tego co widzę to tubki są podobne tak więc na dużo nie wystarcza raczej.Jakość Poxipolu jest zadowalająca tylko że chodzi o wydajność.

Posted

Distal jest bardzo wydajny. Tylko należy nauczyć się postępować z tym klejem. Po zmieszaniu obu składników klej ma krótki czas otwarcia tzn.po kilku minutach żeluje i nie nadaje się do użycia. Jeżeli zmieszamy oba składniki w zbyt dużej ilości wykorzystamy tylko część a reszta do kosza. Ja rozrabiam po jednej kropli składnika A i B. Wystarcza to na wklejenie około 5 sterów.Więcej i tak nie da się wkleić bo już zaczyna żelować. Tubka kleju wystarcza na baaaaaardzo dużo woblerów.

Mam nadzieję że pomogłem.

Posted

Dziękuje za odpowiedź.W Poxipolu też tak jest z tym schnięciem:).Myślę że warto jeszcze poszukać czegoś na bazie tych klejów w większych tubkach.Próbowałem kiedyś patex klej, ale dużo mniejsza wytrzymałość.

Posted

Ja stelaż wklejam cyjanoakrylem ze sklepu modelarskiego opakowanie 20 gram, a do wklejania sterów UHU 5 minutowy oczywiście jest to klej epoksydowy dwuskładnikowy ;)