Piotrek10 Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Witam. Szukam mocnego kleju do wklejania sterów jak i oczek w woblerach.Najbardziej zależy mi na wydajności. Używam Poxipol dwuskładnikowy,ale wystarczy tylko na dwie małe partie woblerów.Używacie może jakiegoś innego kleju? Pozdrawiam
Piotrek10 Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 Czy on jest bardziej wydajny? - - - Updated - - - Z tego co widzę to tubki są podobne tak więc na dużo nie wystarcza raczej.Jakość Poxipolu jest zadowalająca tylko że chodzi o wydajność.
Leszek Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Distal jest bardzo wydajny. Tylko należy nauczyć się postępować z tym klejem. Po zmieszaniu obu składników klej ma krótki czas otwarcia tzn.po kilku minutach żeluje i nie nadaje się do użycia. Jeżeli zmieszamy oba składniki w zbyt dużej ilości wykorzystamy tylko część a reszta do kosza. Ja rozrabiam po jednej kropli składnika A i B. Wystarcza to na wklejenie około 5 sterów.Więcej i tak nie da się wkleić bo już zaczyna żelować. Tubka kleju wystarcza na baaaaaardzo dużo woblerów. Mam nadzieję że pomogłem.
Piotrek10 Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 Dziękuje za odpowiedź.W Poxipolu też tak jest z tym schnięciem:).Myślę że warto jeszcze poszukać czegoś na bazie tych klejów w większych tubkach.Próbowałem kiedyś patex klej, ale dużo mniejsza wytrzymałość.
Santiago Posted December 16, 2015 Posted December 16, 2015 Ja stelaż wklejam cyjanoakrylem ze sklepu modelarskiego opakowanie 20 gram, a do wklejania sterów UHU 5 minutowy oczywiście jest to klej epoksydowy dwuskładnikowy
Recommended Posts