Grześ Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Potrzebuję namiary na kogoś kto naprawia wędziska. Mam do naprawy wędkę TEAM DRAGON ze złamaną częścią szczytową 10 cm powyżej złącza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Sklep na Placu Wolności( szczęki) w Rzeszowie.Ja tam naprawiałem kilka razy wędki z tym że były to złamane szczytówki. Nie wiem czy twoja usterka kwalifikuje się do naprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grześ Posted January 25, 2009 Author Share Posted January 25, 2009 Dziękuję bardzo za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Tydzień temu odebrałem "naprawioną" wędkę właśnie z tego miejsca o którym piszecie. Złamałem szczytówkę wędki - bardzo mocne uderzenie o inną wędkę dało taki efekt. Naprawa polegała na zrobieniu wyklejanki - niestety nic innego nie dało się z tym zrobić. Na pierwszy rzut oka wszystko było ok. Kilka wyjazdów nad wodę i niespodzianka, szczytowa przelotka odkleiła się od szczytówki a następnie wyleciała sama wklejka... Naprawa kosztowała mnie 50zł, nie za dużo ale kasa wyrzucona w błoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Żeby nie było na mnie Dziwne - może reklamuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 2, 2009 Share Posted September 2, 2009 Nie będę reklamował, skleiłem szczytówkę i przelotkę klejem SuperGlue, na pewno dłużej wytrzyma Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Krzychu jeśli nie będziesz reklamował to przynajmniej przy okazji odwiedzenia Pana Kosiorowskiego możesz mu o tym powiedzieć,a co niech przykłada się bardziej do tego co robi.O wystawieniu opinii na forum też możesz wspomnieć.Oczywiście twój przypadek może być odosobniony i nie świadczy o rzetelności "złotej rączki" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Oczywiście twój przypadek może być odosobniony i nie świadczy o rzetelności "złotej rączki" . Też kiedyś naprawiałem tam mojego Cormorana, szczytówka pękła tuż nad miejscem w którym wychodzi z dolnika, niby jest teraz wszystko w porządku tyle, że Pan Kosiorowski pogrubił ten fragment wędki i naprawdę ciężko jest połączyć oba elementy(jak pierwszy raz po naprawie próbowałem to zrobić to obawiałem się, że to jest wręcz niemożliwe) , ale ja zapłaciłem tylko 15zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Krzychu jeśli nie będziesz reklamował to przynajmniej przy okazji odwiedzenia Pana Kosiorowskiego możesz mu o tym powiedzieć,a co niech przykłada się bardziej do tego co robi. Tak zrobię , nie wiem tylko kiedy pojawię się w sklepie pana Kosiorowskiego. Wędkę skleiłem superglu`em, na razie jakoś się trzyma ,na szczęście idzie już do mnie oryginalna szczytówka prosto z fabryki St. Croix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Z tego co mi wiadomo to nie on to naprawiał tylko komuś zlecał. Przynajmniej tak mówił jak mu dawałem wędkę do roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Z tego co mi wiadomo to nie on to naprawiał tylko komuś zlecał. Przynajmniej tak mówił jak mu dawałem wędkę do roboty. Wiesz nie jest to zbytnio istotne ale jednak pieniądze za to biorą więc może wiedzieć o zaistniałej sytuacji.Taki przypadek może być jeden ale może ich być więcej.Większość przemilczy i skąd gość który to robi może wiedzieć,że wklejki wypadają,a tak może zmieniać kleje czy inaczej kombinować przecież jemu też na pewno zależy na dobrej reputacji . Krzychu nie boisz się,że gdy przyjdzie oryginał nie dasz rady odkleić tej starej co umieściłeś na spuer'glu i przez to możesz uszkodzić blank.Pytam z ciekawości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Krzychu nie boisz się,że gdy przyjdzie oryginał nie dasz rady odkleić tej starej co umieściłeś na spuer'glu i przez to możesz uszkodzić blank.Pytam z ciekawości. Nie boję się bo dostanę całkiem nową część szczytową wędki, ta sklejona z wklejką posłuży mi od biedy jako zapasowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Sorki źle zrozumiałem,myślałem,że idzie Ci sama nowa wkleja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mokrzo Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Panowie, a znacie może jeszcze inne serwisy gdzie mógłbym wymienić przelotki w wędce? niby prosta sprawa, ale nie chce się brać za to samemu bo nie mam doświadczenia w tych sprawach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Podejdź do Zdziska Czekały na Podwisłocze. sklep www.madler.pl Zbroi kije od podstaw, wymienia przelotki, regeneruje kije - generlanie jeżeli chodzi o kije - mi zawsze pomagał, niezależnie od problemu. No i ma cała graciarnie do tego -masyzny do lakierowania i anwijania omotek, suszenia, full blanków, setki kolorowo nici omotek, specjalistyczne lakiery do nich, jak i żywice do wklejania uchwytów, rekojeści i wklejek. Bo wklejki osadza się chyba na żywicy a nie super-glue, są wtedy bardziej elastyczne i mniej podatne na wiek i zmieniające się czynniki zewnętrzne. A co do serwisu Marka Kosiorowskiego - to wszelkie naprawy zleca - o ile dobrze kojarzę, to takiemu starszemu panu, którego czasem u Niego w sklepie widuje. I powiem tylko tyle-jak zobaczyłem wymieniona szczytówkę w swoim spiningu - to go nie używalem przez prawie 2 lata, aż mi ją Zdzisek wymienił ponownie, zmienił omotki na pasujace kolorem do reszty i ładnie polakierował -ze wygląda lepiej od pozostałych oryginalnych. Tak więc jeżeli chodzi o serwis wędek i ich budowę -tylko Zdzisiek w naszym mieście. Gabryś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rimm Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Witam mam problem z wędziskiem, dokładniej z szczytówką i jej przelotką, mianowicie wylatuje mi ona z wędziska, a przelotka się wyrwała, czy możecie mi dać namiary na kogoś kto mógłby uporać się z moim problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Nie wiem czy czytałeś ten wątek, ale dokładnie przed Twoim postem jest wszystko napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rimm Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Czytałem, czytałem tylko czy obaj panowie dadzą radę temu problemowi i jakby ktoś mógł mi powiedzieć jak tam dojechać mniej więcej, jeżeli wjeżdżam do Rzeszowa ul. Rejtana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Czytałem, czytałem tylko czy obaj panowie dadzą radę temu problemowi i jakby ktoś mógł mi powiedzieć jak tam dojechać mniej więcej, jeżeli wjeżdżam do Rzeszowa ul. Rejtana. Dadzą radę na pewno:).Zaznaczyłem Ci na mapce gdzie znajduje się ten sklep,drogę,którą dojedziesz wybierz sobie sam. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Czy nie wiecie może czy jest jakiś taki serwis w dębicy co mi zregeneruje wędke chodzi mi o lakierowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art-ski Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Czy nie wiecie może czy jest jakiś taki serwis w dębicy co mi zregeneruje wędke chodzi mi o lakierowanie. Popytaj w sklepie na ul. Rzeszowskiej u Marka C. Jeśli on się nie podejmie to z pewnością powie ci kto coś atkiego robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Dzięki za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
makarony7 Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Witam, chciałbym temat odświeżyć temat. Ułamała mi się wędka dosłownie przy samej górnej przelotce. Szukam kogoś, kto by mi tą przelotkę nałożył spowrotem na "kikuta", który wystaje:) Ktoś, coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrenĐi Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Na Twoim miejscu napisałbym do Pana Zdzisława Czekały - pracownia Madler Link to comment Share on other sites More sharing options...
makarony7 Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Właśnie czytałem w osobnym temacie, że zaprzestał działalność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts