justyna Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 witam ostatnio znalazlam kołowrotek, nie znam sie na tym wcale, nazywa sie on spininng 86 i moje pytanie ile jest wart? troche rdzy i nieoryginalna rączka. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 wartość sentymentalna na pewno rynkowa około 20 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyna Posted May 6, 2016 Author Share Posted May 6, 2016 jeden pan dawał mi 400 zł a był obeznany w temacie wiec myślę, że wiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamus78 Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 To proponuje pogonić go za te 400 złotych jeżeli chcesz się go pozbyć. Myślę że więcej nikt nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyna Posted May 6, 2016 Author Share Posted May 6, 2016 warto spróbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 trochę siedzę w starych kołowrotkach http://allegro.pl/dwa-stare-kolowrotki-z-prl-u-i6167104677.html http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Co by nie zakładać nowego tematu. Ktoś coś o tym wykopalisku? Pamiętam że miałem podobną, brązową Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
siatkaz Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) Nixe DDR. To taka tania wersja Rexa w plastikowej obudowie. Brązowe to były Rexy i to te już gorsze wersje. Rex w swoich czasach był marzeniem wędkarzy i całkiem udaną konstrukcją - ten natomiast nie koniecznie. Jak dla mnie to wartość tylko sentymentalna bo spieniężyć to będzie ciężko. Edited October 31, 2017 by siatkaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 @rrthc - wyslij Bobowi do jego zabytkowej szafy Na pewno się ucieszy jak dziecko Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Myślałem żeby go odnowić i do szklaka założyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
siatkaz Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) 1 godzinę temu, rrthc napisał: Myślałem żeby go odnowić i do szklaka założyć Szkoda czasu, chyba że tylko do gablotki. Jak do łowienia to poszukaj czegoś innego. Ja na morzu używam odnowionego sprzętu w postaci szklaka Balzer Lubeck + dam quick 440 n. Fajnie to wszytko wygląda i pracuje ale po kilku godzinach ręki nie czuć. Dlatego zawsze na wodzie mam dwa zestawy, retro tak od czasu do czasu żeby się nacieszyć, a większość łowię lżejszym. Ps. Zapomniałem dodać że jak mi się wyciągarka do kotwicy zepsuje to zawsze mogę podpiąć tego quicka Edited October 31, 2017 by siatkaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Quicka starego też mam, naprawdę fajna maszynka. A ten chyba pójdzie na półkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 O Znowu odkopie :-) Ktoś coś na temat tego młynka? Znalazłem go dziś na strychu. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Aż mi się przypomniały stare, dobre wędkarsko lata 80-te. Z pomocą takiego kołowrotka ciągnęliśmy mnóstwo płotek na odległościówkę - z głębokości jakichś 7 metrów. Jezioro Żywieckie... to były czasy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafel Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Jest to najniższy model DAMa. Taki do nauki (bardziej zabawkowy). W tamtym czasie kilka firm markowało ten kołowrotek. Z tego co pamiętam to min. Balzer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Dzięki Panowie. Został mi po dziadku, także pójdzie na półkę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts