Dj.McG Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Witam Ostatnio zakupiłem parę wobków które teraz muszę uzbroić jakie kotwice i koluszka do nich możecie polecić. Chciałbym zakupić sprawdzony sprzet a nie taki jak kiedyś łowiąc na troling prawdopodobnie wielki sum wygiął mi kotwice
Kai Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ja polecam kołeczka łącznikowe z firmy Kamatsu mocne nie odkształacaja sie tak jak Joxona:) A co do kotwic kupiłem Mustad i sie zawiodłem na nich a cenowo były jedne z droższych jak dla mnie slaby drut:)
LukaszZ Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Kółeczka Kostal http://allegro.pl/listing.php/search?string=kostal&category=13455 Kotwice Cannelle http://allegro.pl/kotwice-cannelle-10-szt-i1461210437.html pzdr!
Dj.McG Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 dzięki za info Zakupiłem te kotwiczki cannelle
apioo Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 dzięki za info Zakupiłem te kotwiczki cannelle Cześć, jak Ci się sprawdzają te kotwice?? Używał ktoś może tych? http://allegro.pl/kotwiczki-czarny-nikiel-nr-10-najtaniej-100-szt-i1549665491.html wyglądają w zasadzie podobnie do tego co jest teraz Siek'ach czy Kenartach seryjnie montowane, a że ostatnio na rozginałem trochę kotwic na zaczepach muszę coś zakupić
jon987 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Szczerze mówiąc nie wiemy w jakie kotwice mamy uzbrojone woblery ja po zakupie i paru wypadach nad wodę wymieniam wszystkie na kotwice na Owner
Dj.McG Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Cześć, jak Ci się sprawdzają te kotwice??Używał ktoś może tych? http://allegro.pl/kotwiczki-czarny-nikiel-nr-10-najtaniej-100-szt-i1549665491.html wyglądają w zasadzie podobnie do tego co jest teraz Siek'ach czy Kenartach seryjnie montowane, a że ostatnio na rozginałem trochę kotwic na zaczepach muszę coś zakupić Cięzko poznać po zdjęciu ale wygladają podobnie do tych które strasznie pękają niestety nie mam pewności czy to właśnie te Najlepsze kotwice to owner a te co ja zakupiłem narazie się dobrze sprawdzają
jon987 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Siemka nie chcę zakładać nowego wątku zapytam tutaj kupiłem jakieś parę dni temu dwa wobki Dorado Invander imitacja pstrąga i powiem ze maja jakieś takie dziwne kotwice takie małe haki, nigdy się z takim czymś nie spotkałem, czy może to wpływać na spinanie się ryb?
szeroki2 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 kupiłem właśnie do swoich woblerów te czarne kotwice wiec jak przetestuje to się wypowiem kółeczka kostala chyba są najlepsze w rozsądnej cenie
apioo Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Szeroki2, mówisz o tych z linku po 29gr/szt? są całkiem ok, tylko zdarzają się sztuki z pojedynczym tępym grotem więc trzeba na to zwrócić uwagę przy zakładaniu;) Mimo wszystko zostanę przy tych troszkę droższych bo tych za 29gr nie idzie na zaczepie rozgiąć(przynajmniej moją plecionką)...
Gajowy Marucha Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Minął sezon od ostatnich wypowiedzi w temacie. Może ma ktoś nowe spostrzeżenia? Pewnie wielu z nas jeszcze przymierza się do uzupełnienia zapasu kotwiczek
rapala Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 (edited) Przymierza się ,przymierza;).Faktycznie trzeba nieco "odgrzać" ten wątek. Czy ktoś z szanownych kolegów miał do czynienia z kotwicami Eagle Claw ? Chodzi mi głównie o rozmiary 3-1.Z tego co,kiedyś wyczytałem to bodajże firma Salmo zbroiła,niektóre modele woblerów w te właśnie kotwiczki. Edited January 22, 2012 by rapala
apioo Posted April 8, 2012 Posted April 8, 2012 Minął sezon od ostatnich wypowiedzi w temacie... Na tą chwilę, kotwice które po różnych mniej i bardziej udanych eksperymentach(zakupach) "odkryłem" to Mikado Sensual, całkiem mocne i ostre:) i cena przystępna:p
art-ski Posted April 8, 2012 Posted April 8, 2012 Nigdy nie oszczędzałem na kotwiczkach, kółkach, agrafkach i karabińczykach. Głupotą było by stracić rybę życia z powodu takiego drobiazgu (różnica w cenie może ze 3 zł.). Trzeba przez cały czas pamiętać o jednym:"twój zestaw jest tak mocny jak najsłabszy jego element".
art-ski Posted April 8, 2012 Posted April 8, 2012 Dlatego właśnie polecam Mikado, są mocne:) Kiedyś zraziłem się do firmy Mikado i nieprędko się z powrotem do nich przekonam. Jeśli chodzi o "drobny osprzęt" to używam producenta - Francuskiej firmy Sert.
apioo Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 (edited) Kółeczka Kostal! Łukasz, czy nie ma przy nich problemu z rdzewieniem i rozginaniem, mam trochę Dorado i innych do przezbrojenia ze słabych kółeczek i nie chciałbym musieć zaraz znowu przezbrajać Ewentualnie jakieś inne typy?? Edit, widzę na allegro, że są kółeczka Kostal przeginane i zwykłe, ktoś testował czy jest między nimi różnica w mocy i rdzewieniu? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited April 9, 2012 by apioo
Kai Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 Miałem do czynienia z dwoma typami kółeczek. Podczas zakładania-rozginania "zwykłych" nie wracały do poprzedniego stanu czyli były lekko rozgięte a przy "przeginanych" nie zauważyłem tego problemu i są o wiele mocniejsze.
apioo Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 Dodatkowo według katalogu producenta jak i na allegro, kółeczka przeginanane Kostal występują w wersji zwykłej i nierdzewnej, będzie trzeba przetestować
apioo Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Art-ski , miałeś rację, nie ma co oszczędzać na kotwicach, dziś się o tym przekonałem....jutro idę kupić ownery;)
apioo Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Wybaczcie posta pod postem, jeśli chodzi o ownery dziś bolek i to wcale nie jakiś 80+ czy nawet 70+ mocno nadwyrężył ownery ST-36 nr 8, więc tak szczerze powiedziawszy sam już nie wiem w co zbroić przynęty, łowię zestawem wędka do 22g i żyłka 0,2mm, więc nie jakiś super mocarny. ma ktoś jakieś pomysły?
Jarek Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Ja od zawsze Mustady , z tym że każdą sprawdzam w ten sposób - każde ramię kotwiczki wbijam w starą korkową rękojeść i delikatnie rozginam (te przehartowane się obłamią nie do hartowane wygną się jak cienki drucik ) wiadomo w każdej produkcji masowej można trafić na towar niepełnowartościowy. Wiem że to żadna metoda, ale po prawdzie ze 3 razy zawiodłem się na tak testowanej kotwiczce. Średnio na około 100 szt. z 9 do 12 jest do wywalenia, więc w moim przypadku tragedii nie ma ( co nie znaczy że producent troszku nie przegina z jakością oferowanego towaru) Pm
Jarek Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Tak najzwyklejsze, znajomek przysyła mi hurtowo ze Szwecji po 300 - 500 szt. Przeżywalność mają małą, ale przy groszowej cenie nie ma to znaczenia. Ups teraz zauważyłem że piszesz konkretnie o boleniu (pewnie rozkojarzenie po 2 zmianie ) Moje Mustady mają rzadki kontakt z ową rybką, wydaje mi się że mogą być zbyt delikatne W tym wypadku lepszym wyborem mogły by być VMC Barbarian, niestety nie są tanie , niektóre wielkości są ciężko dostępne (albo niedostępne) Pm
Recommended Posts