Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś z kolegów tam wędkuje? Dokładnie chodzi o miejsce w Podborzu przed jazem.

Dziś tamtędy jechałem i fajnie to wygląda.

geogps

Posted

Przeanalizowałem mapy i obwody rybackie - Potok Zgórski (Zgórska Rzeka) jest dopływem Brnia więc raczej należy do PZW Tarnów.

Dobrze że mam opłacone dwa okręgi. Sprawdzę za tydzień co się tam dzieje.

Posted

Obczaj obczaj - sam kiedyś myślałem żeby tam porzucać na tym nieuregulowanym odcinku ale wtedy z  tego co pamiętam potok przytruli, masa ryby padła i mi przeszło :)

Posted

mieszkam blisko, tam już kiepsko z rybą, otwieranie jazu przy niskim stanie wody to norma, regulacja potoku powyżej też zrobiła swoje

presja miejscowych z siateczkami też ogromna

jak chcesz połowić kiełbików na żywca to zapraszam

choć z sentymentem podchodzę do tego ciurka tam uczyłem się wędkować

Posted

Miejsce bardzo urokliwe, kiedyś tam były ryby. Czasy świetności, to wędkarstwo mojego taty. Były leszcze, liny, szczupaki, okonie, węgorze.

Odkąd wyregulowali powyżej cały odcinek w Rudzie i Dabrówce, co miało chronić przed powodzią, (a skutki są odwrotne) to teraz po każdym trochę większym deszczu otwierają śluzę w obawie że ją rozerwie, bo woda płynie jeszcze z większym impetem. No a potem nie ma jej kto zamknąć, aż zajdzie potrzeba poboru wody dla stawów hodowlanych w Zgórsku. I tak w kółko, do tego dochodzi już niemal ciągłe zatruwanie rzeki z oczyszczalni w Partyni, której kanałek wpada poniżej śluzy, a tuż powyżej mostu drogowego Mielec-Tarnów.

Ale kiełbiki, i małe płotki na żywca połowisz.

Posted

[ Dodano: Sob Lip 02, 2011 19:52 ]
Ja łowie na potoku Zgórskim są tam szczupaki,okonie,karpie itd.

Co prawda dawny wpis gdzieś na innym forum, ale myślę,  że nie wszystko uciekło.

Nie mam zamiaru tam łowić białorybu - interesuje mnie spining.

Jak nic nie będzie to potwierdzę to tu na forum.

• 2 weeks later...