mateo86 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 (edited) Witam. Jak w temacie czy jest sens naprawiać wędkę spinningową, złamana szczytówka ok 7 cm. Macie jakieś doświadczenia w temacie? Ile to kosztuje Itp? Ps. Wędki markowe ale po gwarancji.. Edited September 25, 2017 by mateo86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Przeniosłem wątek do odpowiedniego działu. Najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie zrobienie wklejki, 7cm to trochę mało trzeba będzie jeszcze blank skrócić i dokleić pełną szczytówkę , można tez pogodzić się z bakiem tych cm, przelotkę szczytowa zrobić w miejscu ostatniej przelotki ale to zmieni prace kija dość znacznie. W jakieś cudowne sztukowania i klejenia brakujących cm nawet bym się nie bawił. Najlepiej to szczytówkę nowa dokupić po problemie Jak wędka była robiona w pracowni to pozostaje zakup szczytowej części blanku i przezbrojenie przelotek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo86 Posted September 26, 2017 Author Share Posted September 26, 2017 Jest na forum ktoś kto może wykonać taką przeróbkę za opłatą oczywiście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Można popytać użytkowników @BRC lub @ZDZISŁAW CZEKAŁA Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo86 Posted September 26, 2017 Author Share Posted September 26, 2017 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Zawsze można na końcu założyć przelotkę szczytowa, i używać skróconej wędki. Co najwyżej przenieść kilak przelotek i zmienić ich rozłożenie aby lepiej kij pracował. Tez będzie tanio, kij będzie trochę twardszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik18king Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Witam. Po kilku latach ciężkiej pracy rozsypała mi się wędka Spinning Daiwa Powermash która kupiłem od jednego kolegi z forum. Łączenie na dolnej połowie rozsypało się na drobne włókna. Czy istnieje możliwość naprawy tego? Ewentualnie czy ma ktoś do sprzedania dolną część bo np złamał górna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Dominik ślij do jakiejś pracowni. Ostatnio naprawili mi pięknie muchówkę jestem b. zadowolony a wędkę juz skreśliłem i miała iść do wywalenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts