Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Panowie szukam kijka Sandaczowo- Szczupakoweg. Wiem że nie ma kija Uniwersalnego ale ja właśnie tekiego szukam. Pod gumki i wobki. Woblery do 8 cm. Gumk do 15 gram. Bardzo bym prosił o jakieś propozycje kijków do 300zł . Chętnie odkupie używany.

Posted

Kolego loboss a czy ten kij nadaje się pod woblerki 4, 5 cm ??? Bardzo fajny kijek pokazałeś. Chodzi o to że chce kupić jeden kij uniwersalny na klenie sandacze szczupaki bolenie. Większość z was używa od 2 do 4 kijków ale ja chciałbym jeden pod 4 do 5 cm woblerki do takich pod 8cm na bolenie. Oczywiście chce też łowić na gumki do 15 gram .Mam nadzieje że się nie powtarzam ale nie chce kupić czegoś czego będe żałował>

Posted

Długo szukałem kija z którym zapoluje na klenia i jazie, ale przy okazji śmignę za boleniem ciężkim wahadłem. Od kolegi z forum zakupiłem patyk Dragon Infinity o dł 2,75 i cw-3-18g i z tego kija jestem bardzo zadowolony. W końcu mam kij który pozwoli wygodnie łowić na smużaki 2cm a i nie boi się gum na główkach 12g. Idąc na rybki biorę tylko jeden patyk i cały arsenał różnych przynęt. Kij niby do 18g, ale górne cw jest raczej zaniżone i śmiało można zakładać cięższe przynęty. Nie ma patyków uniwersalnych pod każdą rybę i przynętę, ale ten Dragon dla moich potrzeb jest idealny.

Posted

Pod wobki 4,5 cm to raczej nie, ale chciałeś kijek szczupakowo-sandaczowy.Natomiast do wobków, które podałeś to coś z wyrzutem 7-21g, 4-21g, 5-18g lub jeszcze lżej tak jak kolega wyżej napisał 3-18g. Ja na twoim miejscu wybierałbym z dwóch pierwszych w długości 2,75 m lub 2,60. Dodatkowo pociągną one też gumki, które wymieniłeś.

Posted
Witam. Panowie szukam kijka Sandaczowo- Szczupakoweg. Wiem że nie ma kija Uniwersalnego ale ja właśnie tekiego szukam. Pod gumki i wobki. Woblery do 8 cm. Gumk do 15 gram. Bardzo bym prosił o jakieś propozycje kijków do 300zł . Chętnie odkupie używany.

Jeśli jesteś zainteresowany to jest nówka z jeszcze nie podbitą gwarancją

Team Dragon 2,45cm 7-21g akcja Fast cena 329zł ( cena w F-M 407zŁ)

Przesyłka gratis.

Posted
Jeśli jesteś zainteresowany to jest nówka z jeszcze nie podbitą gwarancją

Team Dragon 2,45cm 7-21g akcja Fast cena 329zł ( cena w F-M 407zŁ)

Przesyłka gratis.

Wstępnie rezerwuje. Bede w domu wieczorkiem to się dogadamy co i jak:)

Posted
i chyba się na to zdecyduje:) dzięki

To chyba wklejanka dobra na gumy.Ale moze taki:

"Dragon Millenium Super Fast 2,7m 5-25g -

Uniwersalne wędzisko spinningowe do średnich przynęt; bardzo szybka akcja, płynne ugięcie przy holu; świetne właściwości rzutowe; znakomity spinning rzeczny."

Tak ten kij opisuje Dragon.Mam taki sam i naprawde jest O.K.

Pozdrawiam

Posted
No to już sam nie wiem co brać.

:D Tak jest zawsze. Teraz to tylko zostaje wycieczka do sklepu i pomacanie wymienionych modeli. Na pewno coś wybierzesz odpowiedniego.

Posted

Panowie a czy ten kijek Team Dragon 2,45cm 7-21g akcja Fast nie będzie za miękki. Wkużało mnie w moim mikado 10-25 g że była za miękka . Jak wobler szedł pod prąd na Wisłoce wędka strasznie się uginała.

Posted (edited)

Ten power jig to pod sandałka bardziej, sam taki mam. Ten super fast z millenium jest ciekawy. Cena też dobra i wykonanie jak na tą półkę też bardzo dobre według mnie(posiadam 2 kijki z tej serii).

Edited by Lobosss
Posted
Panowie a czy ten kijek Team Dragon 2,45cm 7-21g akcja Fast nie będzie za miękki. Wkużało mnie w moim mikado 10-25 g że była za miękka . Jak wobler szedł pod prąd na Wisłoce wędka strasznie się uginała.

To zależy na jaką rybę bardziej się nastawiasz . Wiadomo że na szczupakowego kija nie będziesz łowił owadami 2 gr. i odwrotnie.

Posted

Może Daiwa Powermesh 2,70m 5-25g. Używałem go jakiś czas, nawet go jeszcze posiadam i od czasu do czasu zabieram nad wodę. Kijek ma zapas mocy, spokojnie poradzi sobie z większym sandałem czy szczupakiem. Do podanych przynęt byłby w sam raz.

Posted
Może Daiwa Powermesh 2,70m 5-25g. Używałem go jakiś czas, nawet go jeszcze posiadam i od czasu do czasu zabieram nad wodę. Kijek ma zapas mocy, spokojnie poradzi sobie z większym sandałem czy szczupakiem. Do podanych przynęt byłby w sam raz.

a nie sprzedajesz może ??

Posted
Tak jest zawsze. Teraz to tylko zostaje wycieczka do sklepu i pomacanie wymienionych modeli. Na pewno coś wybierzesz odpowiedniego.

Posłuchaj tego co Ci @Dziencioł napisał!Tyle teorii doboru kija ilu wędkarzy a każdy ma inne preferencje.Kija nie kupuje się z internetu bo nigdy nie będziesz wiedział jak on leży w ręce.Teoretycznie można pisać w nieskończoność im więcej propozycji modeli tym większy mętlik w głowie.Im więcej czytasz tym mniej wiesz i bardziej odchodzisz od podawanych przez siebie założeń o charakterystyce kija.Tylko wizyta w sklepie i "obmacanie" pozwoli na ewentualny trafiony zakup przez internet;).