Jump to content

Recommended Posts

• 1 year later...
Posted

Ktoś tu morze trollinguje ? mam do sprzedania nie używany precyzyjny ekonomiczny rególator obrotów do silników trollingowych z wyświetlaczem pokazującym przeróżne dane o stanie baterii itp na 12 V 55 A pochodzi z USA cena : 350 PLN Pozdrawiam ! 

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 9 months later...
Posted

Warto kupić aku lifepo4 np od Greencell 60Ah zamiast taszczyć 3 letniego ciężkiego kwasa 100Ah? Zastosowanie pod silnik Osapian 45 lbs z pontonem Kolibri 280Dlight po Myczkowcach czy zalewie rzeszowskim. 

• 11 months later...
Posted (edited)

U mnie prace się posunęły do przodu. Bateria Li-ion 12 V, 150 Ah w systemie 3s/3p, ponad 1400 W mocy. Jak się uda w tydzień ubrać w opakowanie to niedziela testy na wodzie. Waga 11,4 kg 😲

Edited by ORINOKO
  • 3 weeks later...
Posted
19 minut temu, uchal napisał:

Można wiedzieć czemu wybrałeś li-on a nie lifepo4?

Ponieważ mam duży dostęp do baterii i pakietów Li-ion nowych jak i używanych. Baterie do budowy tego akumulatora pochodzą z elementów akumulatora samochodowego (zdjęcie poniżej), i są to nowe baterie typu pouch. Koszt jaki poniosłem to 270 zł za baterie, 150 zł BMS, zasilacz do ładowania 75 zł, złącza do silnika i bezpiecznik 45 zł, a opakowanie to szczelna skrzynka prądowa z odzysku. Także koszt to 540 zł 😎

Posted (edited)
25 minut temu, uchal napisał:

I to rozumiem. Gratulacje bo po kosztach masz fajne aku. Pozdrawiam.

Dzięki. W planach mam jeszcze aku do echosondy. Po kilku pływaniach muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Tylko jeszcze muszę zainwestować w elektronikę pomiarową montowaną na skrzynce. 

Edited by ORINOKO