Jump to content

Tarnawka

wifer

Recommended Posts

• 3 weeks later...

tam nawet nie jedź...

kilka lat temu łwoiłem tam karpie i to czasem nwt ładne;]

w tamtym roku siedizłem cały dzień i nie dość ze nic nie złowiłem to jeszcze wedkarze mówili ze tam złwoić rybe jest bardzo trudno...bo od kilku lat nieee jest tam zarybiane;]

• 2 weeks later...

Z pewnych zródeł wiem że co roku jest zarybiane. Z tym że najlepsze wyniki są tam na wiosnę(chodzi o karpia) po późno-jesiennych bądź wiosennych zarybieniach (co do tego nie mam pewności). A o presji wędkarskiej i mięsiarstwu panującym tam pisałem już w innym wątku.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam panowie 06.06 odwiedziłem Tarnawke stawy bliżej Zabratówki złowiłem 5 karpi 3 do 20cm i 2 do 30cm ale nie o to chodzi cztery karpie mialy widoczna chorobe pasozytnicza i widac ze byly to karpie ze zarybienia tegorocznego i mam pytanie jakie kolo nad tymi stawami ma sprawuje piecze i teraz mozna odrazu zobaczyc w jaki sposob oszukuje nasz szanowne PZW zarybiajac najtanszym zarybkiem i do tego chorym a reszta do kieszeni taka jest prawada i wiekszosc wędkarzy lowiaca wtedy w tarnawce lowila takie same karpie wiec wniosek jest taki niedosc ze nie zarybiaja naszymi rodzimymi rybami to jeszcze wpuszacza chorego Kroczka do stawow wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 months later...

mam pytanie;]

tylko jak ktos nie wie na 100% to niech nie odpowiada;)XD

bo na tarnawce jest zakaz stawiana namiotów na grobli...;]

tlyko co to t agrobla czy to jest to pomiędzy stawami czy cały brzeg na stawie;/ różne opinie na ten temat słyszałem dlatego pytabo nie chce wpasc gdy wbije kontrol;/

Według wykazu wód w okręgu rzeszowski :

Staw Browarny oraz Stawy w Tarnawce - wprowadza się:

1. Zakaz połowu amura.

2. Wprowadza się ograniczenie połowu do 1 sztuki dziennie ryb z gatunków: (karp, lin, szczupak, sandacz) w okresie od 1 listopada do końca roku.

no chyba ze nad woda jest gdzies informacja ze nie wolno wedkowac w nocy.

ej majowy nie p****** głupot skarbnik z pzw w łańcucie jest prawie moim sąsiadem i bardzo czesto go widuje i z nim gadam....zakaz połowu w nocy ma byc ale dopiero w następnym roku;];];]

Kolego slumsattack proszę bez przekleństw.

:) z rozpędu potraktowałem Tarnawke jako Trzciane:) hehe - sory mój błąd:) - równiez na "T" :)

jednak jakiś pozytyw jest bo poszło info, ze ponoć nie bedzie można tam w nocy wędkować:)

natomiast prosiłbym Cię kolego 20slumsattack07 o "nienapinanie" się i nie używanie wulgaryzmów w kierunku osób których nie znasz...

• 4 months later...
  • 3 months later...

ja czesto jezdze na tarnawke polowic sobie karpie i drapiezniki... a te stwierdzenia ze tam nie zarybiaja to nie prawda i nie macie co mowic jak nie wiecie na 100 procent bo tylko niszczycie opinie lowisku... co roku jest wpuszczane bardzo duzo karpia od 20 do 45cm... ale jak ktos nie wie gdzie lowic, na co i kiedy to nic nie zlowi bo trudno z najwiekszych plycizn, roslinnosc albo z rowu cos zlowic... :) w tym roku byla tam mala przyducha i padlo kilka karpi do ok 6kg wiecej amurow do 7/8kg i tolpyg (jedna na ok 1m) ale to tylko na tych od strony tarnawki a nie zabratowki...

Edited by chetos93