Piotrek10 Posted March 22, 2020 Posted March 22, 2020 Panowie łowicie karasie na muchę? Chciałem spróbować na tenkarę. Podajcie wzory muszek? Jakieś łowisko z dużą populacją karasia między Dębicą a Rzeszowem?
ka-mil Posted March 22, 2020 Posted March 22, 2020 Stawy w Trzcianie tzw "Dyndy" temat na PSW tam było dużo karasia.
Piotrek10 Posted March 22, 2020 Author Posted March 22, 2020 Byłem dwa razy w zeszłym roku i ani jednego nie złowiłem. Spotykając wędkarza mówił że już jest dużo mniej karasi na tych stawach.
blestemat Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 Trzciana podupadła karasiem, ale trochę lepiej jest na mniejszym stawie po lewej stronie. Jedynym łowiskiem w których ich liczebność jest jeszcze jako taka jest chyba zalew w Bratkowicach, choć i tak bez szału. Ale trochę jego sytuację ratują wzdręgi i okonie.
LuJu Posted March 25, 2020 Posted March 25, 2020 Karasie tam były dopóki nie wpuścili sumów. Jak chcesz spróbować w wodzie stojącej na muchę wczesną wiosną to poszukaj łowiska z dużą populacją wzdręgi i jazia.
Recommended Posts