Piotr Madura Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 Cześć i czołem, szukam zastępstwa dla dorado sticków - łownych, zgrabnych i powabnych, a jednak... ciut głęboko nurkujących jak na kilka miejsc które w nieodległej przyszłości będę przerabiał. Sticki będą niestety grzęzły sterem w licznych w tych miejscach kamieniach. Głębokość tych miejsc to 0,5-1 metra. Szukam czegoś lekkiego, wielkościowo rzędu 4-5 cm o podobnej charakterystyce pracy: nieregularnej, lekko "zwariowanej" (lekkie wykładanie na boki, odbicia o kilkanaście centymetrów, nie szukam skrajnie mocno trzymających się wody woblerów do "orki"), w sam raz do prowadzenia wachlarzem w poprzek nurtu. Swego czasu ktoś wspominał mi Kenartach. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba chodziło o model Winner. Dajcie znać co byście na moim miejscu na agrafkę zapięli. Z góry piękne dzięki. Pozdrowienia!
rav_id Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 A Dorado Classic nie sprawdzi się? Kenarta Winnera mam jednego, faktycznie lubi się wyłożyć i odjechać lekko. Mój egzemplarz szybko ster zgubił - podobno przypadłość Kenartów. Sugerował bym sprawdzić Madnesa od P. Leszka Biegi (z forum). Co prawda dobrze się trzyma nurtu ale jak by mu lekko oczko skorygować w jedną stronę to może być ten efekt, o który ci chodzi. Ze znanych mi modeli polecę jeszcze Taps Narapa 5 cm. Michał Osiński chyba nie robi ich seryjnie w tym rozmiarze (startują od 7 cm) ale na prośbę wykona kilka sztuk w dowolnym malowaniu. Jak chcesz to napisz do mnie na priv, a wyślę ci jeden do testów
Piotr Madura Posted March 24, 2020 Author Posted March 24, 2020 Dzięki, dzięki! Classic oczywiście wobler nie bylejaki, ale akurat zbyt stabilny jak na moje widzimisię Woblery p. Leszka znam i cenię, Madness i Agressor regularnie lecą do wody. Te Tapsy... To może być to! A, w pierwszej kolejności skierowałem się do naszego Kolegi forumowego @rrthc i obiecał mi znaleźć coś dobrego. Woblerki jego autorstwa już mam w ilości trzech sztuk, ciekawie wyglądają - zdaniem moim i zdaniem ryb.
rav_id Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 45 minut temu, Piotr Madura napisał: Dzięki, dzięki! Classic oczywiście wobler nie bylejaki, ale akurat zbyt stabilny jak na moje widzimisię Woblery p. Leszka znam i cenię, Madness i Agressor regularnie lecą do wody. Te Tapsy... To może być to! A, w pierwszej kolejności skierowałem się do naszego Kolegi forumowego @rrthc i obiecał mi znaleźć coś dobrego. Woblerki jego autorstwa już mam w ilości trzech sztuk, ciekawie wyglądają - zdaniem moim i zdaniem ryb. Woblerki kolegi @rrthc od dawna mnie intrygują i w końcu też będę się musiał do niego uderzyć z zapytaniem A tak na marginesie to Taps Narapa jest świetnym woblerem pstrągowym do twitchingu
Piotr Madura Posted March 24, 2020 Author Posted March 24, 2020 Na takiego mi wyglądał - mały ster, wąski korpusik - to będzie dobrze chodziło w nurcie, również podszarpywane.
jacob1993 Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 (edited) dorado invader 4 wersji plywajacej .w ciut glebszych miejscach w tonacej . lub classic 4cm tonacy plywajacy nie poleci daleko i moze sie wykladac . Edited March 24, 2020 by jacob1993
Piotr Madura Posted March 24, 2020 Author Posted March 24, 2020 Invader - pierwsza klasa bezsprzecznie, ma podobną wadę jak stick - pcha się sterem między kamienie i zazwyczaj już w nich zostaje (w takich miejscach o jakich myślałem)
jacob1993 Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 Z kamykow da sie odstrzelic bardzo latwo . Szczegolnie jak lowisz zylka wazne aby podczas zaczepu nie szarpac . Invader ma tez ta sama zalete co stick lowi ryby moj ulubiony rzeczny wobek .
krystian91 Posted March 25, 2020 Posted March 25, 2020 A może jakiś hands made ?? Mały 4cm ale wariat? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Piotr Madura Posted March 25, 2020 Author Posted March 25, 2020 Ladny, ciekawa faktura! Przez tę całą kwarantannę pudełko mi się później nie domknie
Piotr Madura Posted March 25, 2020 Author Posted March 25, 2020 (edited) Kolejna opcja spełniająca na pierwszy rzut oka wymagania: http://www.microbait.pl/index.php?podstrona=produkty&action=pokaz&id=115 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited March 25, 2020 by Piotr Madura
Piotr Madura Posted March 25, 2020 Author Posted March 25, 2020 I ręczna robota od p. Ryczkowskiego: http://www.woblery-jr.pl/koza---50.html Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Kazekkaczor Posted March 25, 2020 Posted March 25, 2020 Polecam Woblery Janusza. A koza wymiata każda wodę.
Piotr Madura Posted April 4, 2020 Author Posted April 4, 2020 Wymienione wcześniej przez @rav_id Narapy. Wyglądają obiecująco Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Piotr Madura Posted April 5, 2020 Author Posted April 5, 2020 Tak jak @rav_id podpowiedział, bezpośrednio u producenta. Wygoogluj sobie wWoblery Kujawskie, na stronie jest podany kontakt mailowy. A w pierwszym rzucie możesz zajrzeć na allegro, tam były wystawione.
Recommended Posts