Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć i czołem, szukam zastępstwa dla dorado sticków - łownych, zgrabnych i powabnych, a jednak... ciut głęboko nurkujących jak na kilka miejsc które w nieodległej przyszłości będę przerabiał. Sticki będą niestety grzęzły sterem w licznych w tych miejscach kamieniach. Głębokość tych miejsc to 0,5-1 metra. Szukam czegoś lekkiego, wielkościowo rzędu 4-5 cm o podobnej charakterystyce pracy: nieregularnej, lekko "zwariowanej" (lekkie wykładanie na boki, odbicia o kilkanaście centymetrów, nie szukam skrajnie mocno trzymających się wody woblerów do "orki"), w sam raz do prowadzenia wachlarzem w poprzek nurtu. Swego czasu ktoś wspominał mi Kenartach. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba chodziło o model Winner. Dajcie znać co byście na moim miejscu na agrafkę zapięli. Z góry piękne dzięki. Pozdrowienia! 

Posted

A Dorado Classic nie sprawdzi się? Kenarta Winnera mam jednego, faktycznie lubi się wyłożyć i odjechać lekko. Mój egzemplarz szybko ster zgubił - podobno przypadłość Kenartów. Sugerował bym sprawdzić Madnesa od P. Leszka Biegi (z forum). Co prawda dobrze się trzyma nurtu ale jak by mu lekko oczko skorygować w jedną stronę to może być ten efekt, o który ci chodzi. Ze znanych mi modeli polecę jeszcze Taps Narapa 5 cm. Michał Osiński chyba nie robi ich seryjnie w tym rozmiarze (startują od 7 cm) ale na prośbę wykona kilka sztuk w dowolnym malowaniu. Jak chcesz to napisz do mnie na priv, a wyślę ci jeden do testów ;) 

Posted

Dzięki, dzięki! Classic oczywiście wobler nie bylejaki, ale akurat zbyt stabilny jak na moje widzimisię :D

Woblery p. Leszka znam i cenię, Madness i Agressor regularnie lecą do wody. 

Te Tapsy... To może być to! :beer:

A, w pierwszej kolejności skierowałem się do naszego Kolegi forumowego @rrthc i obiecał mi znaleźć coś dobrego. Woblerki jego autorstwa już mam w ilości trzech sztuk, ciekawie wyglądają - zdaniem moim i zdaniem ryb. 

Posted
45 minut temu, Piotr Madura napisał:

Dzięki, dzięki! Classic oczywiście wobler nie bylejaki, ale akurat zbyt stabilny jak na moje widzimisię :D

Woblery p. Leszka znam i cenię, Madness i Agressor regularnie lecą do wody. 

Te Tapsy... To może być to! :beer:

A, w pierwszej kolejności skierowałem się do naszego Kolegi forumowego @rrthc i obiecał mi znaleźć coś dobrego. Woblerki jego autorstwa już mam w ilości trzech sztuk, ciekawie wyglądają - zdaniem moim i zdaniem ryb. 

Woblerki kolegi @rrthc od dawna mnie intrygują i w końcu też będę się musiał do niego uderzyć z zapytaniem ;)

A tak na marginesie to Taps Narapa jest świetnym woblerem pstrągowym do twitchingu ;)

Posted (edited)

dorado invader 4 wersji plywajacej .w ciut glebszych miejscach w tonacej .

lub classic 4cm tonacy plywajacy nie poleci daleko i moze sie wykladac .

Edited by jacob1993
Posted

Invader - pierwsza klasa bezsprzecznie, ma podobną wadę jak stick - pcha się sterem między kamienie i zazwyczaj już w nich zostaje (w takich miejscach o jakich myślałem)

Posted

Z kamykow da sie odstrzelic bardzo latwo . Szczegolnie jak lowisz zylka wazne aby podczas zaczepu nie szarpac . Invader ma tez ta sama zalete co stick lowi ryby moj ulubiony rzeczny wobek . 

• 2 weeks later...
Posted

Tak jak @rav_id podpowiedział, bezpośrednio u producenta. Wygoogluj sobie wWoblery Kujawskie, na stronie jest podany kontakt mailowy. A w pierwszym rzucie możesz zajrzeć na allegro, tam były wystawione.