Jump to content

Białka

Piotrek10

Recommended Posts

Witam.

Łowili koledzy na Białce. Polecacie jakieś odcinki rzeki?.Przeglądając neta nie widzę że by tam były jakieś większe głębokości a co za tym idzie większe rybki. Ale miejsca piękne,może podzieli się ktoś wiedzą w temacie tej rzeki.

Fajna woda jest na przełomie Białki w miejscowości  Krempachy. Trafia się mały lipień i pstrągi do 40 cm

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by kropek26

• 1 month later...

Co mogę dodać o Białce Tatrzańskiej: To moja ukochana woda bo tam złowiłem pierwsze pstrągi i lipienie na muchę. Zawsze jest w moim sercu. Łowię tam bardzo rzadko bo bliżej do Dunajca. W 2020 łowiłem jedno popołudnie w okolicach Krępachów. Ryby  - no cóż - złowiłem małego lipienia, pstrąga ok 30 cm i o szarówce 40 pp. Pięknie wybarwiony i straszliwie waleczny. Syn w tym samym dniu przez godzinę złowił 5 ryb 25-37 cm  pstrągi i lipienie (pewnie więc umiejętności i sprawność fizyczna ma znaczenie) . Zachęcam do odwiedzin. Latem pewnie łowienie dopiero wieczorne.(Czasem można trafić lęgnącego się chruścika w środku dnia i wtedy jest wędkarski odlot) .  Techniki różne. Nimfa,sucha, mokra. Na streamera dawno już nie łowiłem, ale pewnie też skuteczny. Zwracam też uwagę że trzeba lubić poruszać w wartkim nurcie z głazami. Kto tego nie potrafi/ nie lubi to raczej nie powinien się tam pokazywać. Otoczenie i klarowność wody daje pozytywną energię.