Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Założę nowy temat o muchach szczupakowych na metodę spinningową i muchową. Czy ktoś z szanownych kolegów zajmuje się produkcją takich wabików? 

Posted

Spotkałem kiedyś na zawieczycy gościa, który mówił , że kręci sam i nawet ma niezłe wyniki na nie . Całkiem ciekawie wyglądały i ładnie muchówka z tego miotał. Może jest na forum, sam jestem ciekaw . 

Posted

Ja mam trochę takich much. I "chudsze" i bardziej "puszyste" strimery.

Łowiłem nimi i muchówką #9 klasie - bo to trochę mocy kij musi mieć aby takim mokrym kurakiem rzucić.

A na spining łowiliśmy nimi z czaburaszkami.

Jedynie co, to trzeba się nauczyć prowadzić takie wabiki. Bo tu ruch pod wodą i imitowanie narybku czy małych ryb nadaje się tylko wędziskiem.

Kiedyś dużo takich much (i naprawdę to były super muchy ) robił @luk_hna ale nie wiem czy nadal się tym zajmuje.

Posted

Wczoraj łowiłem Kurakami na tenkare?co trzeba kombinacji aby nadać ruch muchami.Dałem koledze który łowił koło mnie na spina ul.Bardzo fajnie mu kuraki pracowały.Mialem dwa wyjścia pistoletów?

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

To... to są kurczaczki wielkanocne :) 

Wieczorem podeśle fot małych kurczaków... a prawdziwe kurczaki zaczynają się od 15-20 cm..i ważą z pół kilo jak namokną:)

I tak jak pisałem - najtrudniejsza zabawa jest w nadaniu im prawidłowego ruchu przy pomocy wędki.

Posted

Oczywiście, nowe, syntetyczne materiały dają wiele fantastycznych możliwości.

Ale jak zaczynałem 15 lat temu.. z kurakami z marabuta i całymi piórkami ..to szkocka Daiwa w klasie #8 miała się pod czym wyginać.

A teraz 15cm syntetykiem czasem macham kijem greysa 10ft #5 i jakoś szczególnie wrażenia na nim to nie robi ...