Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich!

Mam pytanie, jako że żadko używam feederka na rzece (a chciałbym więcej)chciałbym prosić kolegów o spostrzeżenia na temat zestawów do rzecznego feederka. Czy używacie rurek antysplątaniowych? czy może na boczny trok ktoś łowi? ogólnie wszystkie wskazówki mile widziane...:)

Pozdrawiam.

Posted

Ja łowię na feedera z tzw.bocznym trokiem czyli bez rurki. Niektorzy twierdzą, że zestaw częściej się pląta...,ja z tej metody jestem bardzo zadowolony. Nie twierdzę, że nie dochodzi do plątania się zestawu, ale są to przypadki bardzo rzadkie(więcej ich miałem z rurką). Zaletą takiego zestawu jest to, że lepiej jest przenoszone branie na szczytówkę i mniej skomplikowany montaż. Jedyną wadą jaką zaobserwowałem jest to, że w razie zaczepu częściej tracę koszyczek zanętowy, ale jak to w życiu- coś za coś. Łowię tą metodą głównie na Sanie czasami naprawdę w mocnym nurcie i jest o.k.

Posted

To moze i ja skorzystam z tematu-mianowicie wedziska,zylki co polecacie, uzywacie na rzece ? Myslalem o mikado golden bay 390/140. Wszelkie sugestie mile widziane a nawet wskazane. :confused:

Posted

To moze i ja skorzystam z tematu-mianowicie wedziska,zylki co polecacie, uzywacie na rzece ? Myslalem o mikado golden bay 390/140. Wszelkie sugestie mile widziane a nawet wskazane. :confused:

przez przypadek wyslalem dwa razy -sorry, postaram sie wiecej tego nie zrobic, naprawde.

Posted

Ja drugi sezon uzytkuje Mitchell Elite Feeder 360 60-120g.Lowie na Sanie oraz na zbiornikach zaporowych,i niemoge zlego slwa powiedziec o tym kijku,a zylke mam 0,22 Dragona

• 3 years later...
Posted

Szukam federa o długości 390-420 i c.w.150-200. Użytkowników wędek o przybliżonych parametrach proszę o opinie.

Głównie szukam coś z Kongera, Mikado, Mitchell.

Czy ktoś użytkuje kije o takim c.w.?