adamus78 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Witam wszystkich! Mam pytanie, jako że żadko używam feederka na rzece (a chciałbym więcej)chciałbym prosić kolegów o spostrzeżenia na temat zestawów do rzecznego feederka. Czy używacie rurek antysplątaniowych? czy może na boczny trok ktoś łowi? ogólnie wszystkie wskazówki mile widziane... Pozdrawiam.
lama Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ja łowię na feedera z tzw.bocznym trokiem czyli bez rurki. Niektorzy twierdzą, że zestaw częściej się pląta...,ja z tej metody jestem bardzo zadowolony. Nie twierdzę, że nie dochodzi do plątania się zestawu, ale są to przypadki bardzo rzadkie(więcej ich miałem z rurką). Zaletą takiego zestawu jest to, że lepiej jest przenoszone branie na szczytówkę i mniej skomplikowany montaż. Jedyną wadą jaką zaobserwowałem jest to, że w razie zaczepu częściej tracę koszyczek zanętowy, ale jak to w życiu- coś za coś. Łowię tą metodą głównie na Sanie czasami naprawdę w mocnym nurcie i jest o.k.
robin Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 To moze i ja skorzystam z tematu-mianowicie wedziska,zylki co polecacie, uzywacie na rzece ? Myslalem o mikado golden bay 390/140. Wszelkie sugestie mile widziane a nawet wskazane.
robin Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 To moze i ja skorzystam z tematu-mianowicie wedziska,zylki co polecacie, uzywacie na rzece ? Myslalem o mikado golden bay 390/140. Wszelkie sugestie mile widziane a nawet wskazane. przez przypadek wyslalem dwa razy -sorry, postaram sie wiecej tego nie zrobic, naprawde.
piter13 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ja drugi sezon uzytkuje Mitchell Elite Feeder 360 60-120g.Lowie na Sanie oraz na zbiornikach zaporowych,i niemoge zlego slwa powiedziec o tym kijku,a zylke mam 0,22 Dragona
adamus78 Posted March 4, 2015 Author Posted March 4, 2015 Szukam federa o długości 390-420 i c.w.150-200. Użytkowników wędek o przybliżonych parametrach proszę o opinie. Głównie szukam coś z Kongera, Mikado, Mitchell. Czy ktoś użytkuje kije o takim c.w.?
Recommended Posts