TOmaSZ Posted January 1, 2023 Share Posted January 1, 2023 Witam wszystkich w 2023 r. dzięki @krs za dodanie możliwość zrobienia ankiety na moja prośbę do dzieła Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek96 Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 Mod: Przeniesione z wątku Zalew w Ożannie.. Jeżeli chodzi o spining to mamy w Rzeszowie chyba najgorszy okręg w całej Polsce , nawet jednego łowiska nie ma gdzie można sensownie cos polowic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shim Posted January 3, 2023 Share Posted January 3, 2023 Opłacajcie karty dalej a potem narzekanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted January 3, 2023 Share Posted January 3, 2023 Czasami nie ma wyboru. No chyba że są u nas w regionie jakieś skomercjalizowane odcinki rzek (najlepiej górskich) o których nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek96 Posted January 3, 2023 Share Posted January 3, 2023 I tu jest problem dlatego zmuszony jestem opłacić 🥲,bo nie rajcuje mnie łowienie karpii ,jesiotrów czy nawet szczupaków w wannie z wodą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shim Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Pytanie do moderatora dlaczego komentarze pod ankieta są wyłączone ? Bardzo chciałbym poznać punkt widzenia opłacających kartę a nie mogę może któryś się wypowie tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Otworzyłem ankietę do komentowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Otworzyłem ankietę do komentowania, przeniosłem cześć postów z wątku Ożanna tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 15 godzin temu, LukaszZ napisał: Czasami nie ma wyboru. No chyba że są u nas w regionie jakieś skomercjalizowane odcinki rzek (najlepiej górskich) o których nie wiem Dokładnie tak, nie ma wyboru szczególnie tu na podkarpaciu, chcąc pojechać na godzinkę nad wodę po pracy szczególnie w takim okresie jak teraz zostaje tylko woda PZW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Dokładnie , nie ma konkurencyjnego stowarzyszenia tak jak jest to np. we Włoszech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shim Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Szanowni wędkarze proszę mi wytłumaczyć jaki macie cel i czym się kierujecie opłacając kartę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shim Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 To lepiej byc opluwanym i pisać ze deszcz pada przez takich jak wy pzw jeszcze istnieje w tamtym roku z kart wędkarskich zarobili ponad 200milionow Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted January 4, 2023 Author Share Posted January 4, 2023 2 godziny temu, Shim napisał: Szanowni wędkarze proszę mi wytłumaczyć jaki macie cel i czym się kierujecie opłacając kartę ? Ankieta z innego forum z tym że tam jest mieszanka wędkarzy z całej PL. Najwięcej płaczą ci co i tak opłacą Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 3 godziny temu, Shim napisał: To lepiej byc opluwanym i pisać ze deszcz pada przez takich jak wy pzw jeszcze istnieje w tamtym roku z kart wędkarskich zarobili ponad 200milionow Jeżeli Kolega szuka na tym forum zaczepki i kłótni, to są do tego celu zdecydowanie lepsze miejsca. Zawsze byłem krytyczny wobec patologii w PZW, również działając w zarządzie swojego dawnego koła, w podziękowaniu za co ominęły mnie wszelkie odznaki złote, platynowe, kij wie jakie, z wieńcami i bez. Przynajmniej nigdy nie musiałem jak niektórzy liczyć się z tym czy coś, co mówię jest po linii zarządu okręgu czy nie. W połowie stycznia zapłacę składki roczne zgrzytając przy tym mocno zębami, ponieważ uwielbiam łowić na rzekach i wyskoczyć sobie po pracy na kilka chwil nad wodę. Aby móc legalnie łowić na okolicznych rzekach muszę opłacić zezwolenie na to. Proste. To moja świadoma decyzja, co nie znaczy, że mnie cieszy. Przy całym braku sympatii do tworu jakim jest PZW chcę też zauważyć, że ta instytucja to nie tylko podwyższająca sobie pensję pani prezes, ale dziesiątki społeczników, którzy pro publico bono poświęcają swój czas by dbać o ochronę wód czy animowanie życia wędkarskiej społeczności. Robią to tak dobrze, jak potrafią i wkładają w to serce. Znam takie osoby i szanuję, wiedząc o tym, że decydują się często na kompromis działając w ramach PZW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba77 Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Popieram w 100 % Przedmówcę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 @Shim bo chcę łowić na Sanie, wystarczy Ci czy masz jeszcze jakieś pytania? Zresztą nie Twój interes kto i gdzie płaci za wędkowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Niemiec Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 W dniu 3.01.2023 o 18:31, tomek96 napisał: I tu jest problem dlatego zmuszony jestem opłacić 🥲,bo nie rajcuje mnie łowienie karpii ,jesiotrów czy nawet szczupaków w wannie z wodą Otóż to, jeżeli nie jesteś karpiarzem to bez karty za bardzo nie połowisz, a komercje przygotowane są głównie dla karpiarzy, ewentualnie jak napisałeś jesiotrów w " wannie z wodą". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shim Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 14 godzin temu, ryba7 napisał: @Shim bo chcę łowić na Sanie, wystarczy Ci czy masz jeszcze jakieś pytania? Zresztą nie Twój interes kto i gdzie płaci za wędkowanie. Przez takich jak ty leśne dziady robią to co robią twój San kochany tez się skończy widać to co roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedi62 Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 7'y rok nie płacę, nie wspieram niewydolnego betonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 (edited) Rozpłacz się i zmień hobby Edited January 5, 2023 by ryba7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropek26 Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 Każdy ma rozum i zrobi jak będzie chciał. Ja już jeden okręg opłaciłem , jeszcze pozostał mi jeden do opłacenia , a na resztę wód kupie sobie dniówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 Połączyłem dwa wątki dot. ankiety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedi62 Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 4 godziny temu, ryba7 napisał: Rozpłacz się i zmień hobby A wiesz........zrobiłem to już kilka lat temu, zanim wpadłeś na taki salomonowy pomysł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted January 5, 2023 Author Share Posted January 5, 2023 Nie ma co płakać panowie na komercjach pewnie też opłata będzie większa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R Posted January 7, 2023 Share Posted January 7, 2023 Zauważcie, że emerytom stawka za wędkowanie wzrosła o 100%. Opłacając dzisiaj kartę słyszałem, że okręg rzeszowski spodziewa się ponad 10% odpływ osób opłacających składki. Jak będzie faktycznie okaże się w maju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts