wifer Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Właściwie wszytskie relacje i ogłoszenia zawodów zamieszczane są na stronie Koła, ale dla uzupełnienia i przedyskutowania różnych problemów zdecydowałem się otworzyć temat sportowy. Poniżej umieszczam Kalendarz zawodów naszego Koła na rok 2011. Oficjalne ogłoszenie już widnieje pod poniższym adresem: http://www.pzw.org.pl/1295/wiadomosci/43743/60/zawody__zapraszamy_na_zawody_o_mistrzostwo_kola_drgajacej_szczyt Natomiast wszelkie fotorelacje w formie albumowej będzie można przeglądać korzystając z linków w "stopce" Kalendarz sportowy Koła: terminarz zawodów 2011.doc
bronzo77 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Przed chwilką znalazłem ogłoszenie na słupie o zawodach "Pstrąg Trzebośnicy" A tu zero informacji (jak zwykle): http://www.pzw.org.pl/1381/
redfer Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Przed chwilką znalazłem ogłoszenie na słupie o zawodach "Pstrąg Trzebośnicy" A tu zero informacji (jak zwykle): http://www.pzw.org.pl/1381/ Witam Można to skwitować tylko tak - jakie Koło taka informacja. A potem najczęściej mają pretensje że słaba frekwencja. Pozdrawiam
bronzo77 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Przepraszam, popełniłem małe faux pas. To moja żona zobaczyła że zawody czy cuś tam .... Ja tylko przeszedłem spacerkiem sprawdzić czy dobrze przeczytała. Oj wypisują się ludzie z Szuwarka
wifer Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Koło w Leżajsku jeszcze nie wchłonęło Nowej Sarzyny więc nie szukajcie w tym miejscu informacji o zawodach organizowanych przez "Szuwarka"
wifer Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Zgodnie z terminarzem wczoraj tj. w niedzielę 08 maja na zbiorniku "Floryda" w Leżajsku, odbyły się Spławikowe Mistrzostwa Koła. Zawody wygrał Kol. Leszek Flak zdobywając tym samym tytuł Spławikowego Mistrza Koła. Drugie miejsce zajął Kol. Paweł Smotryś a trzecie Kol. Zygmunt Kwieciński. Fotorelację z imprezy można zobaczyć jak zwykle na stronie Koła a komplet zdjęć niebawem ukaże się w "albumach" (adres w stopce).
bronzo77 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Za dwa miesiące maraton karpiowy. Będzie co łapać bo ten kroczek to chyba nie wyrośnie ?
bohenek1 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Strona "Szuwarka" drgnęła. Niestety nikt w kole nie potrafi określić dokładnej daty i rodzaju zawodów jakie będą rozgrywane. Oponowałem za tym żeby zrobić to podobnie jak w Leżajsku jednak wyszło jak zawsze.
wifer Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Strona "Szuwarka" drgnęła.Oponowałem za tym żeby zrobić to podobnie jak w Leżajsku jednak wyszło jak zawsze. Nic nie stoi na przeszkodzie aby na tym forum nie wydzielić miejsca wyłącznie dla Koła w Sarzynie podobnie jak to jest dla Koła Leżajskiego. Wystarczy zgłosić temat administratorowi i znaleźć opiekuna działu.
wifer Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Na stronie Koła pokazało się ogłoszenie o Maratonie Karpiowym. Odbędzie się on tym razem na Florydzie w pierwszy weekend lipca. Natomiast zgodnie z harmonogramem w kolejną niedzielę planowane są zawody dla młodzieży. Trochę mnie niepokoją mało precyzyjne zapisy regulaminu Maratonu w odniesieniu do alkoholu. Ubezpieczenie się stwierdzeniem że organizator nie ponosi odpowiedzialności ... również nic nie wniesie w razie kolizji z prawem. Plama i tak zawsze będzie po stronie organizatora i Związku. Poza tym nie można zapominać że brzegi nad Ożanną znacznie różnią się od tych nad Florydą.
przemekwedkarz Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Jestem z okręgu PZW Krosno. Czy mogę łowić np. na "Florydzie" lub Ożannie na moją krośnieńską legitymację PZW ze składkami na wody nizinne ??
rapala Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Oczywiście że możesz,jak zabulisz myto w wysokości 132 zł.Wtedy masz nieograniczony dostęp do wszystkich "wód" nizinnych O.Rzeszowskiego.Tylko zbiornik Ożanna na dzień dzisiejszy wygląda tak http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=84&page=22 a te fotki @tuna18 szczególnie mi przypadły do gustu:D.Powodzenia.
przemekwedkarz Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Czy nie ma podpisanego porozumienia pomiędzy naszymi okręgami, bo na pzw.org.pl widnieje taka informacja ???
wifer Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Na dzień dzisiejszy Florydą sobie głowy nie zawracaj. Mało co tam zostało ale... w najbliższych dniach ma być zarybienie i zakaz połowu aż do maratonu karpiowego który to jak wszem wiadomo odbędzie się 2-3 lipca. Potem 10 lipca będą zawody dla młodzieży. Więc najbliższe niedziele można sobie odpuścić. Co do Ożanny to po wielkim oczyszczeniu pasa brzegowego 5m i baardzo starannym remoncie tamy nastąpiło zalanie zbiornika. Przy okazji wysuszono rzeczkę niżej tamy. W planie jest szybkie zarybienie wylęgiem tegorocznym. No ale to temat do innego wątku.
Stanisław Mączka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Na razie jest filmik na stronie: http://www.pzw.org.pl/1295/filmy/1010/maraton_karpiowy_2011 Na youtube chyba lepiej pójdzie? * Zdjęcia dodam po południu.
wifer Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Trochę to trwało ale wreszcie się z tym uporałem. Komplet zdjęć z maratonu jest już w "Albumach" - https://picasaweb.google.com/wifer6 i w paczce do ściągnięcia w "Chomiku" - http://chomikuj.pl/wif Zapraszam ! W niedługim czasie umieszczę tam również zdjęcia z ostatnich zawodów juniorów.
rybka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 W niedługim czasie umieszczę tam również zdjęcia z ostatnich zawodów juniorów. Czekam na tych juniorów
wifer Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Fotoreportaż z zawodów juniorów z 10-07.br jest już w "albumach" . Jutro wstawię paczkę do "Chomika" . Zapraszam do przeglądania albumów i do dodawania swoich zdjęć. Powoli stare albumy będą archiwizowane na płytkach i tym samym znikną z platformy googli. Płytki będą przechowywane w siedzibie naszego Koła z możliwością ich przegrania.
wifer Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 .. za stroną PZW Ogłoszenie Zapraszamy na otwarte zawody wędkarskie metodą gruntową (gruntówka, piker). Jedna wędka. Zbiórka zawodników o godzinie 5.00 w dniu 7 sierpnia 2011r nad zalewem Floryda przy tablicy ogłoszeń.Zapisy zawodników w sklepach wędkarskich ul. Rynek 31 i Kopernika 1. Wpisowe 10 zł. Zawody w jednej turze 5.30-9.30 Organizator; Kapitanat Sportowy przy kole nr 18 San w Leżajsku. Do Kapitanatu Proponuję stworzyć osobną lub dodatkową punktację za złowienie sumika amerykańskiego .
wifer Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Chwilę temu zakończył się maraton na Jandzie. Zawody rozpoczęły się wczoraj po południu. Ciekawy jestem wyników i wrażeń. Wiem że koledzy z Sarzyny też tu zaglądają. W piątek po południu byłem tam i niestety oprócz maleńkich karpików nic nie chciało się skusić na moje specyjały.
KONDZIO1996 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Witam, zająłem czwarte miejsce ( 3 leszcze, ok. 30 płoci, karpik-ponad cztery kilo:D) Bardzo fajne nagrody były.
frodarek Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Napiszcie coś więcej jakie wyniki i jakie nagrody były.
KONDZIO1996 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Zawody odbyły się w sobotę o 16.00 i trwały do następnego dnia, zakończyły się o godzinie 9.00. Można było łowić na grunt lub odległościówkę. Zapisało się 11 drużyn, każdy zawodnik mógł łowić na dwie wędki. Ja z wujkiem wylosowaliśmy niezbyt ciekawe miejsce na tzw. ''drugim stawie" (tym zarośniętym). Po zanęceniu przez jakieś 1,5 godz. brały płotki potem brania ucichły. Około 3 na naszych wędkach zameldowały sę leszczyki złowiliśmy po jednym, i dalej przerwa. Około 4.30 wujek złowił leszcza, ja karpia. Do końca zawodów na delikatny zestaw spławikowy udało mi się złowić coś około 30 płoci. Wynik ponad 4 kilo co dało nam 4 miejsce. Zwycięzcy mieli ponad 8 kilo ryb, głównie płocie, drugie miejsce amur na 67cm. i parę karpików (ponad 5 kilo ryb), trzecie miejsce parę deko więcej od nas Za pierwszą miejsce były dwa duże parasole z bokami, za drugie miejsce dwie bardzo fajne gruntówki, za trzecie krzesełka z oparciem i za czwarte elektroniczne sygnalizatory brań.
Recommended Posts