hubertochab Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Hej, jestem na etapie poszukiwania spodniobutów do spinningu, głównie Wisłok okolice Rzeszowa, sporadycznie jakiś wypad na San też się przydarzy. Od pewnego czasu obserwuję Caperlany 500 PVC, słyszałem też trochę opinii o Prosach. Co wy polecacie ze swojego doświadczenia? Budżet do 350zl. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacob1993 Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Oddychające bierz w tym to się ugotujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Poszukaj jakiś Mikado lub tańszych marek, może być z gumiakiem, a reszta oddychające. Gumy itp nie polecam. Przejście od Zamkowego do Lwowskiego nawet wiosną grozi ugotowaniem "nabiału" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacob1993 Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Najlepiej to zainwestuje w jakieś śpiochy trapery lub jakieś Mikado plus buty . W półsrodki nie ma co się bawic . Poszukaj promocji to trafisz taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka-mil Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Spodniobuty nie nadaja się do spinnigu, przynajmniej dla mnie testowałem kilka np. Taimeny i wracały na reklamację. Spodniobuty sa dla muszkarzy. W moim przypadku przy spinningu trochę km robie i wiecej nic już drogiego nie kupie. Najlepiej spodniobuty z gumiakami np. Mikado za 150 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
dany_76 Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Albo Prosy, polecam i niedrogie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pucek Posted February 22, 2023 Share Posted February 22, 2023 Przerabiam kolejne od taimen. 5 lat śmigam w najtańszym modelu dostępnym na stronie i jest wszystko ok. Znajomi mają "gacie" 3x droższe i po sezonie zaczęły puszczać...więc po co przepłacać Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted February 22, 2023 Share Posted February 22, 2023 Najtańsze Taimenie mam od 4 sezonów. Trzy pierwsze lata śmigałem w nich po plażach w solance północnego Atlantyku. Ciągle nie ciekną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek96 Posted February 22, 2023 Share Posted February 22, 2023 Im tańsze tym lepsze przerobiłem tanie jaxony wytrzymały rok po chodzeniu po krzakach co z perspektywy czasu jak na te warunki dużo wytrzymały później kupiłem trapera jukon po kilkunastu godzinach same się rozleciały szwy puściły ,ale chociaż zwrócili pieniądze , później kupiłem scierre kenai 2 miesiące i puszczały także szkoda przepłacać i wróciłem do taniego jaxona bo jak się to przeliczy to lepiej wydać raz w sezonie czy co dwa lata 200-300zl niż wydawać tysiące na gacie które i tak niewiele dłużej wytrzymają a czasem i krócej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 (edited) Tysiące czy setki pln wydaje się tez za to zebyn były też dobrze dopasowane, ergonomiczne, oddychajace itd. I faktem jest że najważniejsze aby nie ciekły. Czasem trafisz tanie i chodzisz z nich kilka lat (ja ,miałem kiedyś takie orvis najniższy model i ja w nich z 6 lat, teraz trzeci użytkownik je ma i mechanicznie w okolicach kolan sie w końcu przetarły - ale są łaty, zalane szwy w tym miejscu i nadal są szczelne a mają spokojnie z 1000 dni na koncie a maiłem simmsy za ponad 2,5 kpln i po 2 dniu miałem wilgotne uda i łydki) Tak że teraz to loteria i serio ,,kilkanascie lat temu w tym względzie było lepiej, kupowałeś simmsy, orvisy, patagonie i było sucho. Do spinningu używam spodni ze skarpeta. Kupiłem na alli kiedyś 2 pary po 150 czy 200pln. Szwy uszczelniłem z automatu i 2 sezony spokojnie biegam ,a drugie jako zapas leżą. A może poszukaj poprostu woderów oddychających albo z materiału a nie spodoniobutów? to w sumie najlepsze rozwiązanie na błoto, rosę itp. podobne problemy na miejskim, a i do wody wejdziesz tyle, ile w 95% sytuacji wystarcza. np takie: https://www.fishingstore.pl/product-pol-26006-Wodery-MIKADO-UMW02-rozmiar-46.html I pamiętaj ze większość tanich spodniobutów kupisz o 30% taniej na alli ... (i to kwestia tylko znaczka firmy, który nakleja chińczyk - patrzy przykład sprzed roku czy dwóch spodniobutów ego) a czy z naszego sklepu czy z chin wytrzymają tyle samo. Ewentualnie jak zdążysz i uznają ci..to skorzystasz z reklamacji gdyby ciekły. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited February 23, 2023 by Gabriel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts