Lukasz. Posted February 1 Share Posted February 1 Troćka złapana początkiem stycznia na rzecze Wisłoka w obrębie dębickim.Czyżby ich było coraz więcej?Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted February 1 Share Posted February 1 Gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropek26 Posted February 1 Share Posted February 1 Śliczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz. Posted February 2 Author Share Posted February 2 22 godziny temu, Lukasz. napisał: Troćka złapana początkiem stycznia na rzecze Wisłoka w obrębie dębickim.Czyżby ich było coraz więcej?Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Może uda sie ją złapać ponownie za pare lat😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziubnieLubNie Posted February 2 Share Posted February 2 Tam w Wisłoce jest jakby malo ryb (tzn. Nie widać ich zbytnio bo rzeka jest plytka i chowają się po dolkach) ale trafiają się wielkie okazy. Kiedyś z jednego mostu widziałem atak ryby na małego klenia plynacego tuż pod lustrem wody. Z glebi/rynny wyszła do gory naprawdę duża ryba chcąca łyknąć tego klenia ktory byl taki 25cm moze Ta ryba zrobiła to bardzo szybko i nie bylo czasu by sie przyjrzeć czy rozpoznać. Ale myślę że była to ryba z lososiowatych i podejrzewam że glowacica. Cokolwiek jednak to bylo szacowałem na grubo ponad metr, myślę około 1.20m Stałem jeszcze i czekałem ale nie pokazała się więcej wtedy. Nie łowiłem, byłem tylko na spacerze na moście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted February 2 Share Posted February 2 Lukasz, nie pobrałeś przypadkiem łusek? Gratulacje, piękna ryba! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz. Posted February 2 Author Share Posted February 2 Jestem początkującym wędkarzem więc nawet mi to nie przyszło do głowy 😀 a do tego doszło dużo emocji i starałem sie ją jak najszybciej wypuścić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziubnieLubNie Posted February 2 Share Posted February 2 1 hour ago, Lukasz. said: Jestem początkującym wędkarzem więc nawet mi to nie przyszło do głowy 😀 a do tego doszło dużo emocji i starałem sie ją jak najszybciej wypuścić . Oby wszyscy początkujący mieli taką postawę to może jeszcze na emeryturze coś polowimy.. Tak trzymaj 🎣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
19john92 Posted February 3 Share Posted February 3 Ryba przepiękna tylko przynęty takie jakby spore jak na styczeń jeżeli się nie spodziewałeś troci to trochę nie ładnie z Twoje strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz. Posted February 3 Author Share Posted February 3 2 godziny temu, 19john92 napisał: Ryba przepiękna tylko przynęty takie jakby spore jak na styczeń jeżeli się nie spodziewałeś troci to trochę nie ładnie z Twoje strony Po czym wnioskujesz że nie spodziewałem się troći? Dobrych kilka lat temu na tym odcinku rzeki były zarybienia trocią a jak by nie było jest teraz sezon na nie😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz. Posted February 5 Author Share Posted February 5 W dniu 2.02.2024 o 17:19, DziubnieLubNie napisał: Tam w Wisłoce jest jakby malo ryb (tzn. Nie widać ich zbytnio bo rzeka jest plytka i chowają się po dolkach) ale trafiają się wielkie okazy. Kiedyś z jednego mostu widziałem atak ryby na małego klenia plynacego tuż pod lustrem wody. Z glebi/rynny wyszła do gory naprawdę duża ryba chcąca łyknąć tego klenia ktory byl taki 25cm moze Ta ryba zrobiła to bardzo szybko i nie bylo czasu by sie przyjrzeć czy rozpoznać. Ale myślę że była to ryba z lososiowatych i podejrzewam że glowacica. Cokolwiek jednak to bylo szacowałem na grubo ponad metr, myślę około 1.20m Stałem jeszcze i czekałem ale nie pokazała się więcej wtedy. Nie łowiłem, byłem tylko na spacerze na moście. Dawniej tj. Jakieś 15lat temu jak coś poławiałem na wisłoce było mnóstwo okoni i kleni o leszczach nie wspominajac bo trafialy sie czesto. Nie było bata aby czegos nie zlapać wystarczyla wisienka lub coś wykopac z ziemi i musiała być ryba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts