Jump to content

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Znalazłem ten staw przy okazji przelotu za grzybkami kilka lat temu i rozemocjonowany wizjami "zapomnianej wody", zamieszkanej przez esoxy ludojady i pasiaste o-konie :), postanowiłem ją sprawdzić. Napotkany miejscowy dziadziu, grzybiarz, podsycił jeszcze moją wyobraźnię opowieścią o okresie wojennym, zatopionym samolocie i podwójnym dnie zbiorniczka (w blasku letniego słoneczka przyjemnie słuchało się bajania starego człowieka). No i tu kończy się bajeczka. Łowiłem tam trzykrotnie (około 1-2h spinningu i ok. 3-4h spławik + grunt, rosówka, białe robaczki). Wynikiem były małe wzdręgi i prześlicznie ubarwione okonki (palczaki), więc jeśli chcesz spędzić miło trochę czasu z dziećmi lub/i kobietą w lasku nad wodą, to polecam, jeśli szukasz wędkarskiej przygody, niestety nie ten adres.

• 3 years later...
Posted

Odwiedziłem właśnie to miejsce.Wie ktoś czy tam cokolwiek zostało w tym stawku ? Miejsce bardzo urokliwe i stawek ładny, niestety bardzo plytki i co chwile jakieś glony lądują na przynęcie. :) Szkoda tylko ,że ludzie nie dbają o to miejsce i zalega pełno śmieci na brzegach. :mad: